Kusk

Medlem
  • Antal indlæg

    18
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af Kusk

  1. Freddie Mercury Bruce Springsteen Sting Phil Collins Peter Gabriel Jon Anderson fra Yes
  2. The Who - Live In Leeds.... Keith Moon, crazy! Genesis - Second's Out.... den måde Phil Collins holder sammen på Supper's Ready / Apocalypso in 9/8 er jo uhyggelig. Og Cinema Show med lidt drum duet mellem Phil og Chestor Thompson er også godt. Sting - Ten Summoner's Tales.... Vinnie C er for vild på den plade, Seven Days!
  3. Kusk

    Tommer...?

    Selvfølgelig er jeg klar over problemet med passende skind. Det virker bare mystisk at den arbitrære tommer skal definere hvad man kan og hvad man ikke kan med trommer. Man kunne vel sagtens køre med intervaller på halve tommer i stedet uden det blev det store problem for skindfabrikanterne. Så svært kan det heller ikke være at forstørre et ambassador en lille smule og sætte det i produktion. Men anyway, der skal være et interval på et eller andet tidspunkt, og der har man så valgt tommermålet. Sikkert ud fra tradition og det er desværre ikke blevet afskaffet (man bliver da lidt træt af at dele med 2,54 når man skal måle noget). Men denne problemstilling gælder kun på slagsiden. I dybden kan man nemt eksperimentere med forskellige størrelser, men det vil nok ikke ændre specielt meget igen. Et sted hvor der virkelig bør være noget at hente, er i bækkenerne. Hvorfor skal alle bækkener (selvfølgelig nogle få undtagelser der bekræfter reglen) laves i et helt antal tommer? De store firmaer har flere hundrede forskellig typer bækkener i 16'' med forskellige tykkelser, klokker etc., men ingen har et eneste bækken i 16.2'', eller bare noget der bliver pænt i centimetre. Så meget der forskes i bækkener i lige præcis 16'', er det da mærkeligt ingen tør bygge bækkener i andre størrelser.
  4. Kusk

    Tommer...?

    Jeg har gået og spekuleret noget over dette, og eftersom jeg ikke har kunne komme svar nærmere, har jeg valgt at spørge her. Hvis nogen i det ganske land ved det, må de opholde sig her. Er der nogen umiddelbar grund til at alle trommer måles i størrelsen tommer? Selvfølgelig er der noget tradition i det, men er der nogen akustisk grund til at alle størrelser tilfældigvis laver i et helt antal tommer (med få undtagelser naturligvis)? Umiddelbart virker tommeren som en arbitrær længdeenhed, og jeg kan ikke se hvorfor den nødvendigvis giver bedste resultat. Tag eksempelvis størrelser på tammer. Der er nogle der sværger til 15'' og andre til 14''. Men kunne den ideelle lyd ikke sagtens findes i lad os sige størrelsen 14.312353''? Hvorfor er det enten 14'' eller 15'', kunne "lyden" ikke lige så godt være imellem? Er tommermål blot en arv i trommeproduktionen, og en ting man bruger fordi "sådan er det nu engang". Eller er der vitterligt nogle fordele ved det? Hvis ikke, hvorfor ser man så ikke flere trommer i ikke-hele trommerstørrelser. Og hvorfor ikke gå igang med at angive størrelse på trommerne i det langt mere udbredte metermål?
  5. Hvordan kan i glemme John Entwisthle? Den mand var helt utrolig på en bas. En helt unik måde at bruge instrumentet på, og samtidig meget melodisk. The Ox passede perfekt ind i The Whos lydbillede hvor han både var ankermand på scenen (den eneste af de 4 der ikke opførte sig tosset), men samtidig istand til at sparke så meget røv at man skulle tro det var løgn. Det er helt fantastisk at høre nogle The Who koncerter, hvor Townshend farer rundt i forskellige stykker og Entwisthle er med ham hele vejen. Jeg har hørt en historie om engang hvor Entwisthle var med som gæst i en Townshend koncert. Pludselig begyndte Pete som altid at gå helt ud af arrangementet og John var med det samme med, mens resten af bandet ikke vidste hvad der foregik. Bagefter spurgte de Pete hvorfor han havde fortalt John arrangementerne og ikke dem! Anyway, en fantastisk musiker og han er savnet. Derudover vil jeg som så mange andre nævne Tony Levin. Synes også han har en utrolig fed lyd, specielt med den der mærkelige "Stick" eller hvad det nu er den hedder. En rigtig dygtig musiker. Jeg vil også nævne Nathan East, det har spillet med eksempelvis Clapton og Phil Collins. Under Phil Collins turen i '97, afløste han den mangeårige bassist Lee Sklar der ellers også er dygtig. Der var flere af de gamle numre han gav en helt ny bass linie, og flere arrangementer var anderledes på den ene tour. Jeg synes det er den bedste tour Phil har præsteret, først og fremmest pga Nathans bidrag.
  6. Har også købt min billet. Kan se koncerten langt fra er udsolgt endnu, så kom igang! Københavnerne fylder Forum hver gang de får et af de store navne, og nu hvor der endelig er en stor der kommer til Århus, skal der sgu også være fyld! Ellers vil de alle spille i København, og det vil være en skam. Glæder mig til at se Sting, synes det er vildt fedt han er gået tilbage til rødderne og spille noget mere Police. Desuden skal han ikke sælge plader denne gang, så vi kan forvente en lækker sætliste, i modsætning til Sacred Love showet i Forum hvor han måtte køre halvdelen af det ikke særlig gode album igennem (Sacred Love er naturligvis en god plade, men når Sting har lavet så meget godt er det en skam). Dejligt at se Kipper ENDELIG er blevet smidt af bandet, de 5 år han var med var 5 år for meget. Jeg glæder mig, og regner med det bliver et langt bedre og mere energisk show end i forum.
  7. Mit dejlige, nye sæt, billeder følger forhåbentlig snarest: DW Collectors Edition i Blue Diamond: Str. 10'', 12'', 14'' og 20'' BD. Lilletromme: Pacific SX 14''-5'' i ahorn. Bækkener: Paiste Alpha 14'' Medium HH Sabian Pro 16'' Studio Crash Paiste Innovation 18'' Medium Crash Zildjian A 10'' splash Sabian AAX 18'' Stage Crash Paiste Alpha 14'' China Sabian Pro 20'' Medium Ride Paiste Alpha 20'' Power Ride Hardware fra Yamaha og Tama.
  8. Ja, det er sgu okay lavet! Det er ikke lige let at skulle efterligne Peart. Har jeg ret i at Peart først for nyligt har lært sig traditional grip, og bruger matched langt størstedelen af tiden? Hehe, på kameraet set ovenfra, ligner det godtnok han har en usynlig pad han bruger som china
  9. Mangler da en lead guitarist? Snowy er okay, men både på The Wall In Berlin og In The Flesh var der en lead guitarist der tog flere soloer end Snowy. Men så må Andy vel lidt mere på banen. Bliver desuden interessant at høre hvem der bliver "Gilmour" med hensyn til sang. Ham den unge guitarist sang jo næsten hele Dark Side på In The Flesh, så hvem skal det mon være nu? Eller vil Roger selv synge noget mere?
  10. Kusk

    Sting

    Wow, Sting i Århus! Så ham i Forum for et par år siden, men det var ærlig talt en lidt tam fornøjelse. Naturligvis er manden fantastisk og spiller med nogle dygtige musikere, men der manglede lige det sidste de store bør levere. Han virkede træt og som en mand der bare skulle have gjort sin turne færdig. Blev overrasket da jeg så ham til Live 8, hvor han virkelig fyrede den af! Ud med al det keyboard lort og percussion fis, og ind med en ekstra guitar! Super fedt, og jeg er lykkelig over at Sting har fortsat turen. Eftersom det er en tur der ikke promoverer et album, kan man også håbe han spiller en ordentlig sætliste. I Forum startede han rigtig godt ud, men så virkede det som om han bare skulle have fyret halvdelen af Sacred Love ned i hovedet af os, selvom det album ikke virker specielt godt. Jeg så også Bryan Adams på en af hans turneer, og det var det samme med en masse nummer på den nye plade. Så ham så i Ålborg for et par år siden (inden det nye album udkom), og WOW, sikke en sætliste han fyrede af! Når der bliver spillet for at lave en fed koncert og ikke for at sælge plader, får man ofte meget bedre sætlister! Jeg vil da absolut håbe jeg kan få fat i en billet til den koncert, men de bliver jo nok desværre rævet væk. Sting er stor i Danmark, og det er sjældent der kommer store navne til provinsen.
  11. Hmm, der står ingen dato i mine, kun tonen. De har også et væsentligt lavere serie nummer end dine, så de har nok en del år på bagen (de lyder stadig rigtig fedt). Serie numrene er næsten ens hele vejen rundt, så mon ikke de er født sammen, hvilket tonerne efter sigende også skulle indikere.
  12. Hvordan finder du ud af hvornår trommerne er produceret? Har selv købt et brugt DW sæt, og er da lidt nysgerrig efter at vide hvor gammelt det helt præcist er. Kan serial nummeret bruges til det?
  13. Synes også Mason er fed på de gamle Pink Floyd plader, og også på Live At Pompei sparker han røv. Men af det jeg har set fra Pulse og Live 8 koncerten, har han mistet en stor del af sine evner. Ja manden kan da absolut stadig spille musik, men synes ikke han er noget specielt længere. Hvis ikke man vidste det var Mason der sad bag trommerne ved Live 8, havde man nok tænkt "hvad er det dog for en gut Pink Floyd har valgt!?". Synes også Roger er fantastisk live. Han er som sagt hverken nogen stor sanger eller stor bassist, men han har virkelig en nerve som kun overgåes af Springsteen. Specielt i Rogers anti-krigs sange kan man virkelig høre at manden mener hvad han synger! Men det er da lidt trist at når både Roger og David er on the road, at de så ikke er det sammen. På Live 8 kunne man godt høre bandet var noget rustent, men så snart de kom igang med numrene kunne man virkelig høre hvordan de stadig kan spille musik! Men når de nu begge har været solo så lang tid, er det nok utænkeligt at de for alvor kommer sammen igen. Roger vil næppe være andenviolin til David en hel aften, og jeg kan ikke se David gøre plads til nogle af Rogers plader i setlisten. Men da trods alt godt de begge stadig er aktive!
  14. Hvis man går efter lækkert trommespil, må Rush In Rio være et must. Flere af deres sange er en smule intetsigende efter min mening, men man kan ikke komme udenom at Neil Peart spiller utrolig lækkert! Og hans trommesolo er jo helt fantastisk. Phil Collins er jo også en suveræn trommeslager. Desværre spiller han alt for lidt trommer på The First Final Farewell Tour DVDen, men trommeintroen med først Phil, derefter Chester der kommer på og til sidst Luis Conte på percussion, er suveræn. Men resten er lidt meh efter min mening (som stor Phil C fan), jeg vil mene at skal man have en Phil DVD, skal det være optagelsen fra Paris i 97. Dog med Ricky Lawson istedet for Chester, men resten af bandet rykker (og Nathan East på bas er for fed!). En anden DVD med en trommeslager der sparker røv, er Peter Gabriel's Secret World med Manu Katché på trommerne. Jeg havde før set Manu arbejde med Sting, og kunne ikke forstå den kedelige, anonyme trommeslager der tilfældigvis spillede med Sting, kunne sparke så meget røv som han gør her! Selvfølgelig er det fint det han har lavet for Sting, men på denne DVD er han helt kanon, og langt overlegen i forhold til Gabriels nye trommeslager. Billedkvaliteten er desværre ikke så god, men det er en rigtig flot koncert. Queen har også lavet en række fremragende DVDer. Desværre er Roger Taylor efter min mening en gennemsnitlig trommeslager, så det i sig selv er ikke nogen oplevelse. Derimod er Freddie Mercury jo DEN bedste frontmand nogensinde, og Wembley koncerten er jo helt fantastisk! Et absolut must. Er man derimod Roger Taylor fan, vil jeg anbefale deres nye DVD, Return of the Champions. Uden Freddie må Roger og Brian være meget mere med i showet, og Roger har et par store øjeblikke. Han laver faktisk en rigtig god trommesolo, og lidt senere synger han et par af sine sange. Specielt "The Days Of Our Lives" er fantastisk flot! En DVD hvor man hele tiden savner Freddie, specielt når Paul Rodgers skal synge Another One Bites The Dust..., men der er et par unikke øjeblikke man aldrig glemmer (eksempelvis første halvdel af Bohemian Rhapsody, hvor Freddie er med på storskærmen og spiller og synger!). Af andre fede koncerter skal nævnes Yes' Symphonic. Superflot koncert hvor symfoniorkesteret virkelig sparker liv i Yes' gamle klassikere. Alan White på trommerne er rigtig god, og i det hele tager spiller bandet bare kanon. Og så har Jon Anderson jo en helt fantastisk stemme! Køb den og få en musikoplevelse. Så er der naturligvis The Who. De er blevet nævnt med Royal Albert Hall koncerten, men for en trommeslager bliver Who aldrig det samme uden Keith Moon. Der er desværre ikke udgivet så meget med ham på DVD, men hvis man er heldig og finde en kopi af DVDen "30 years of maximum R&B Live" (som jeg gjorde), må man ikke snyde sig selv. Over to timers koncertoptagelse med The Who, og langt størstedelen med Keith Moon. The Who skal høres live før man virkelig forstår den fantastiske energi og indbyrdes forståelse de havde for hinanden. Til sidst vil jeg anbefale min absolut favorit DVD, Bruce Springsteen & The E-Street Band, Live In NYC. Optaget på den store reunion tur, Bruce spiller en masse af de goe gamle klassikere. Lyden er hel kanon og energien er i top hele vejen igennem. På en scene, kan intet slå bossen! Kan man li den, vil jeg varmt anbefale at købe Barcelona DVDen også. Her får man en hel koncert, og The Rising numrene virker rigtig godt live. Desværre et par lidt svage numre, i modsætning til NYC hvor der er fuld hammer på hele vejen! Uanset om man er Springsteen fan eller ej, må man ikke snyde sig selv for at købe Born To Run 30-års udgaven, der inkluderer en helt fantastisk live optagelse fra '75 med bossen og E-Street drengene. Istedet for de langsommere, intense udgaver af numrene, spiller Bruce og drengene flat out fra start af! Meget anderledes og den helt rigtige "loose but tight" fornemmelse hele vejen rundt. Helt fantastisk at se et så ungt band allerede have så mange superfede numre, og spille så godt sammen i den alder. Og Springsteen viser til sidst i en solo-piano udgave af "For You" at han allerede dengang havde en helt unik måde at fortælle en sang. Det er mange penge for en DVD, men absolut en af de bedste.
  15. Kusk

    Dmgp

    Synes Neighbors skulle have vundet. Jeg kan godt lide den gang folk/rock de spiller, og denne i år er en af de bedste sange de har stillet op med. Men hele kongeriet kan jo ikke dele min musiksmag. Synes også nummer 10 var ok. Ret intetsigende, men der dukker jo ikke en ny Bob Dylan op hvert år. Synes det var en fin sang. Vinderen var også rimelig. Men håber godtnok de indspiller et nyt backing track, da det var møg elendigt! Men når vi nu endelig skal sende en sang, var det udemærket. Fatter ikke hvordan Poppe og "Kim Larsen" kom i finalen, og da slet ikke hvordan de fik så mange point. Godt stemmerne var Jylland sendte dem ned bag nummer 10 så vi fik de unge i front.
  16. Spiller dobbelt. Ikke forstået sådan at der absolut skal køre ottendele på storetrommen i ethvert nummer, men det giver muligheden for virkelig at sparke igennem når det er nødvendigt. I langt de fleste nummer benytter jeg kun singlepedal. Men dobbeltpedalen giver som sagt flere muligheder, og derfor har jeg en.
  17. Okay, kan ikke sige noget til de tidligere år, og kristendommen var ganske rigtig meget krigerrisk i sine barndomsår. Men korstogene havde som du også selv sagde, politiske motiver. Det er umuligt at vide hvad der har vejet tungest for beslutningstagerne. Nordirland er en territoriel kamp. Der er blevet draget religion ind i striden fra begge sider, at man idag helt har glemt hvad det egentlig er de kæmper om! Israel er igen en territoriel kamp. Pludselig oprettes en ny stat på palæstinensisk grund, og det vil de naturligvis ikke finde sig i. Kamper dernede handler ikke om en modsætning mellem jødedommen og islam, men derimod om hvem der skal have kontrol over området. Religion bliver som sagt inddraget i mange krige, da det er et rigtig godt våben til at udpege en fjende, og vi ved at ethvert land samles, noger der er brug for når man sender sit land i krig, når der findes en fælles fjende. Det kan godt være de religiøse motiver i visse situationer har vejet højest, men oftest er religion krydderiet på en politisk kamp.
  18. Kusk

    Dw

    Valgte også selv at købe et brugt DW sæt da jeg ville have et bedre sæt. Damn det er flot, og lyder helt utrolig godt. Eftersom jeg ikke har spillet på andre kvalitetstrommer skal jeg ikke forsøge at sammenligne dem, men det er dog de klart bedste trommer jeg nogensinde har siddet bag, hvilket jo egentlig ikke er så underligt. Er sikker på det sæt nok skal give mig mange glæder.
  19. Religion er virkelig noget farligt noget, endnu stærkere en ideologi. Hvilke krige er udelukkende startet pga religion? Så vidt jeg kan se har der i lige så høj grad været et politisk motiv bag de mænd der har opfordret til at gå i krig pga religionen. Eksempelvis har Bush meget nemmere ved at begrunde en krig som en kamp imellem religioner, end som en kamp mellem rig og fattig. Om det hedder kommunisme, fascisme eller Islam. USA skal nok finde en fjende, og en ideologisk grund til at gå ind i en politisk konflikt!
  20. Puha, nu er vi derude hvor jeg ikke kan være helt med. Jeg mener jeg er et kristent menneske, men har ikke læst specielt meget at Biblen. Der er dog ingen tvivl om at Biblen og kristendommen er missionerende. Det står flere steder i bogen: "Gå ud og gør alle folkeslag til mine folk", eller noget i den stil. Det er sikkert rigtigt at der ikke står nogen steder om at man skal gribe til våben i Guds navn. Men dette missionerende budskab er jo flere gange blevet misforstået, og var grunden til de store korstog (både i middelalderen og Bush i det 21. århundrede). Der blev dræbt 3000 i Allahs navn i New York. Hvor mange hundredetusinde har vi ikke svaret igen med? Jeg er sikker på at op igennem historien, er der blevet slået langt flere "vantro" ihjel i Guds navn, end i Allahs. Så kristendommen kan desværre ikke se sig fri for at være voldelig, selvom den naturligvis ikke er ligeså ekstrem som Islam.
  21. Ehm... og du tror vi kan forhindre teorister i at nå Danmark ved at angribe dem?? Hvis terrorister vil angribe Danmark, skal det nok lykkes for dem uanset hvad vi gør. Det kan være det ikke sker i første, måske heller ikke andet eller tredje forsøg. Men til sidste kan vi ikke stoppe dem, hvis der er nok fanatister. Derimod er den eneste måde at forhindre fanatikere og fundamentalister i at opstå, ved at fjerne grobunden for fanatismen. Og det gør man ikke ved at angribe land efter land, som du og Bush mener! Islam er ikke mere en krigsreligion end kristendommen er det. Heldigvis lever vi i vesten i et sekulariseret samfund, og lader os ikke styre af biblen og dens missionerende krav. Sådan er det desværre ikke i Mellemøsten, hvor Islam er en stor del af menneskenes liv. Derfor synes jeg ikke vi skal gøre grin med deres religion (er der nogen der synes de tegninger er sjove overhovet?). Det kan da godt være vi har ytringsfrihed i Danmark, men i en globaliseret verden hvor der ikke længere er så langt fra København til Mekka som tidligere, bør man altså tænke sig om. Der er åbenbart mange her der er forarvede over at der tilsyneladende er "censur" i disse spørgsmål... hvordan tror I ikke I ville have det hvis i var opvokset i et strengt muslimsk samfund, hvor Koranen spiller en langt mere væsentlig rolle en ytringsfriheden gør herhjemme? Ytringsfrihed er fint, men man bør absolut tænke sig om når man er inde på så "sprængfarlige" emner som dette. Når det er sagt synes jeg naturligvis araberne overreagerer og generaliserer (men kan vi selv sige os fri for det?). Jeg tror ikke nogen af os har begreb om hvor vigtig Koranen og Muhammed er for muslimerne, og når nogen begår blasflemi over deres allerhelligste, synes jeg man kan have dem undskyldt for ikke at reagere lige rationelt. Vi har ret til ikke at følge Koranen, men vi har ikke ret til ikke at respektere den!
  22. Kusk

    Nye Trommer

    Okay, har lavet en aftale med Drum City, og skal ind og se det set Sjønne linkede til, i morgen. Man har vel altid drømt om at få et DW Vil det sæt være et godt køb? Hvad skal man i sær være opmærksom på når man handler brugt?
  23. Kusk

    Nye Trommer

    Havde egentlig tænkt mig at beholde mine nuværende bækkener da jeg er godt tilfreds med dem. Jeg går ind for en løbende opgradering af ens sæt, da det er bedre for pungen på den måde. Ja, jeg har lige været inde og kigge på salgssiden og der er sgu nogle dejlige ting en gang imellem. Jeg vil holde øje med den i et par uger før jeg beslutter mig, men kom endelig med gode forslag.
  24. Kusk

    Nye Trommer

    For snart mange år siden købte jeg et Yamaha YD sæt (det der nu hedder Rydeen). Det var egentlig okay, og jeg mente den mindre gode lyd skyldtes jeg bare ikke var god nok til at stemme den. Nu tog jeg så det videre skridt og erhvervede mig en ny Pacific lilletromme. Og straks kunne jeg så hvordan den bare var klasser bedre end min gamle YD: langt mere gedigen og også meget nemmere at stemme. Det har givet mig mod på mere, og jeg er nu gået igang med at overveje den uundgåelige opgradering af resten af mit sæt. Jeg leder altså efter et sæt kvalitets tønder til rimelige penge (gerne omkring de 15.000). Jeg har kigget på de forskellige web-butikker og læst på dette forum, og de trommer jeg har bedst øje til i øjeblikket er Yamaha Maple Custom Definitive serien. De har fået gode anmelder her, og beskrivelsen på Aage lyder også rigtig god. Så jeg ville bare høre, er dette det rigtige valg? Jeg er også lidt i tvivl om hvad denne "vintage" lyd er for noget. Jeg spiller mest en gang pop/rock, så de skal være ikke for høje, ikke for lave. Og ydermere hvordan kan det være at man ikke kan finde dette sæt mange andre steder end netop Aage? Er de ved at udgå eller hvad sker der?