Hasse Tang

Member
 • Content Count

  673
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by Hasse Tang

 1. Info her: https://www.notsomoderndrummer.com/not-so-modern-drummer/columns/english-classics-nick-hopkin/late-60s-ajax-nu-sound-kit i kommentarsporet er der nogle forslag til priser. 150£ for en lilletromme. Det tvivler jeg dog på at du får for den herhjemme, fordi mærket er stort ukendt. Jeg er dog absolut ikke vintage-ekspert.
 2. Jeg har kopieret Henriks løsning, og det virker rigtig godt. Og så er det en billig løsning!
 3. Hasse Tang

  Tør hihat.

  Tyndere bækkener er typisk mere tørre, og endnu mere hvis de ikke drejet. Min Benny Greb-HH har et tyndt, udrejet topbækken og en tyk bund som sikrer at den trænger igennem lydbilledet. Ret godt tænkt. Nogle af de tyrkiske mærker har også udrejede serier, og de er typisk lidt billigere end Zildjian o.l.
 4. Jeg tror muligvis at Alesis nye flagskibs-sample pad kan meget af det samme, og den er en smule billigere.
 5. Du kan aflure tempoet på dit sample, og så indstille Spds'ens metronom til det. Den går i 0,1 bpm-intervaller, så det bør være muligt at tilpasse ret præcist i de fleste tilfælde. Alternativt kan du indspille et clicktrack som passer til samplet, og så synkronisere det så det starter sammen med samplet, men kun bliver sendt til det output du ønsker, jf. følgende…: Du vælger nemlig selv hvor du vil sende clicket hen: til main out (som typisk går i fronten), til Sub out (som er et ekstra sæt outputs du kan sende hen hvor du vil, fx. til jeres monitor-send), eller kun til spds'ens hovedtelefonstik, som du så fx. kan blande i dit egen monitor-send i en lille mixer. Du kan faktisk også bruge spds'en som monitorforstærker, idet den har et aux-in-stik hvor du kan koble dit monitorsignal fra mixeren til. Så kan du blande click (som i dette tilfælde kun sendes til hovedtelefonstikket) og monitor-signal som du ønsker direkte på den. En relativt simpel model som ikke kræver mange komponenter. VIGTIGT: benyt i videst muligt omfang vinkel-jackkabler til de her pads, da det belaster de ofte ret skrøbelige stik i dem mindre end lige jack-stik.
 6. En Roland Spds-x kan meget af det du efterlyser - jeg har selv brugt én til netop de ting: - Trigge samples, egne eller fabriks-. - Benyttes til click, som kan sendes på separat (sub) out. Den nyeste model har vistnok 16 GB hukommelse, så den kan rumme hele backtracks i stereo. Så slipper I for et større setup med computer m.v., hvilket klart er at foretrække live - færre potentielle fejlkilder, færre kabler etc. Alesis har lavet en pad der minder om den, men den kender jeg ikke. Tjek den evt. på nettet, koster vist ca. det samme som Rolands.
 7. Og jeg som troede at jeg spillede på små trommer…
 8. Og skønt med lidt slow-TV, med folk der kan noget. Det går DR desværre ikke rigtig op i længere…
 9. Respekt for håndværket! Men 120 timer på at bygge et trommesæt er nok lidt i overkanten til mine selcbyggerambitioner!!
 10. Hvis du i øvrigt er glad for trommerne kan du jo også overveje at sælge de tammer fra som du ikke skal bruge. Typisk kan man få lidt mere for enkelttrommer end hvis de indgår i et sæt. Og hvis de er for dybe kan de kortes ned til den ønskede dybde - det har jeg efterhånden gjort mange gange, ikke helt uden succes...
 11. Jeg har ikke selv købt ting hjem fra Canada, men har med held benyttet SHOPUSA (lidt usikker på navnet). Det fungerer i hvert fald fint, og de forestår så betaling af moms, told m.v. så man slipper for Post Nords dummebøde-gebyrer. Om der findes noget tilsvarende for Canada ved jeg ikke, men ellers kan du måske få sælger til at sende via SHOPUSA. Det fungerer ved at de opretter en postboxadresse i dit navn i USA et sted, som sælger så kan sende til. Det er typisk ikke meget dyrere at sende til USA fra Canada end internt i Canada. Prisen kan du vel tjekke på fx. Canadapost.ca, fedex, UPS eller hvad du nu foretrækker. Det er ikke billigt at sende ting over dammen. Du kan også bare tage til Canada og hente den. Det er et fantastisk land og nogle meget venlige mennesker :o)
 12. Jeg har desværre ikke rigtig nogen billeder der viser konstruktionen eller processen, så min beskrivelse ovenfor må stå til troende.
 13. Bækkener mister hurtigt klang når de er revnet på den måde, og jeg tvivler på at en reparation vil holde ret længe. Men man kan ganske rigtigt lave andre sjove ting ud af det.
 14. Tjek youtube-kanalen Sounds like a drum, den er fuld af gode tips & tricks
 15. Der er en til salg på dba, og sælger vil kun have 500 kroner for den. Hvordan vedkommende så kan retfærdiggøre den pris...
 16. Hyper Drive = korte tammer. Praktisk hvis man gerne vil have dem siddende lavt over stortrommen. I øvrigt tror jeg at tammerne er 10", 12", 14" og 18", og næsten helt sikkert i birk. Tjek Wikipedia-linket ovenfor, der står noget om alle Tamas serier gennem årene, bl.a. træsorter. Det er jo umuligt at sige noget objektivt om lyd og smag, men det er i hvert fald et sæt i fornuftig kvalitet med masser af dimser at slå på til prisen. Med nye og bedre skind kan de lyde rigtig godt på en moderne måde (dyb stortromme med punch, responsive tammer med "sug" etc.). Prøv evt. et sæt i en forretning, eller kig på Youtube efter dem - test/anmeldelser, begejstrede brugere m.v. Alt findes på Youtube… Eller køb et par skind og tag dem med når du skal prøve det.
 17. Jeg har selv ejet et af de nye Superstar Hyper Drive på et tidspunkt. Udmærkede trommer med masser af punch og tone, men mindre nuancerede og alsidige end mine ahorntrommer. Hvis du virkelig vil teste det må du tage et par af dine yndlingsskind med og prøve dem af. Det tager lidt tid, men selv gode trommer kan variere i lyd og kvalitet. Ofte synes jeg dog at jeg kan fornemme om en tromme har en fornuftig grundlyd stort set uanset hvilket skind der sidder på.
 18. Du kan læse om dem allesammen her: https://en.wikipedia.org/wiki/Tama_Drums?wprov=sfti1
 19. De nye er også ok, men ikke af samme kvalitet som de gamle. Prøv dem inden du køber er vel det bedste svar der findes.
 20. Du er i øvrigt meget velkommen til at skrive og spørge hvis du vil vide mere - jeg deler gerne mine erfaringer!
 21. Den bedste metode er en rum-i-rum-konstruktion, hvor ingen af de nye vægge/flader er i kontakt med den eksisterende konstruktion. Det vil sige at de nye vægge og gulvet skal hvile på gummi, så vibrationerne ikke overføres til det eksisterende gulv. Loftet skal også være flydende, typisk ved at man hænger det i tykke gummireb e.l. fra det eksisterende loft. Alt skal fuges fuldstændig lufttæt, for lyd slipper ud overalt. Den allerbedste effekt opnår man ved at efterlade et hulrum på ca. 10 cm. mellem væggene, dvs. ydervæg-isolering-hulrum-isolering-gips/indervæg. Det kræver dog at man har pladsen til det, ikke mindst i loftet. Mindre kan dog også gøre det. Jeg har selv bygget min garage om til øvelokale uden ovennævnte konstruktion. Den er fuldmuret med trætag. I loftet har jeg lagt 200 mm. Rockwool, dampspærre, 50 mm. isolering, og så tre lag gips i skiftende densitet (alm. hhv. vådrumsgips). Dertil en ekstra (lyd)dør indvendig, som faktisk tager rigtig meget. Derudover har jeg isoleret den udvendig med 100 mm. Rockwool, men det har kun en meget begrænset effekt på lyden - det var for varmeregningens skyld. I bagklogskabens ulideligt klare lys burde jeg nok have valgt et betontag, men det var pengene ikke lige til dengang. Prisen på sådan et projekt afhænger fuldstændig af hvor meget du er nødt til at gøre for at opnå et tilfredsstillende resultat - som igen afhænger af hvad udgangspunktet er - om din garage er af mursten, beton eller træ. Sten er typisk bedst, fordi det er tungt og tæt. Træ kræver en del mere. Jeg lavede selv stort set alt, med udgangspunkt i en temmelig misligholdt garage. Det tog flere måneder og kostede vel i omegnen af 50.000, men resultatet blev virkelig godt, og jeg fortryder det ikke et sekund - det er SÅ fedt at have øvelokale i baghaven!!
 22. Jeg har en magen til, men har aldrig haft problemer med at den løsnede sig. En simpel og billig løsning kunne være at putte lidt VVS-tape på gevindet. Det holder ikke evigt, men det er nemt at få af igen og koster i omegnen af 10kr for en rulle. Kan også bruges på stemmeskruer...
 23. Jeg har set på FB at Drum City’s tidligere ejer, Joakim Tejn, netop har åbnet en ny trommebix i downtown Aarhus. Mejlgade 46, for at være mere præcis. Hjemmesiden (drumstation.dk) er stadig under opbygning, men der er lidt aktivitet på fb-siden. Hvem ved mere - har nogen fx. været derinde?
 24. Jeg er ikke uenig i at musikken bør kunne tale for sig selv, men sådan er det ikke alle der har det. Jeg tror fx. ikke at ret mange ikke-musikere kan høre forskel på om orkestret lige nøjagtig kan spille, eller om de virkelig kan spille. Og da slet ikke med 7+ genstande i blodet, som vi oftest møder dem til fester o.l. De ser musikken mindst lige så meget som de hører den, og musikalsk kvalitet handler ikke nødvendigvis om det samme for dem som det gør for os nørder. For dem er det nok lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere, at man spiller noget musik de kender og kan lide og skråle med på, og måske at man oven i købet kan underholde med dumme bemærkninger, sjove hatte eller den slags. Det er ikke helt tilfældigt at Susi & Leo har lavet en så stor karriere. Jeg har selv oplevet virkelig dygtige musikere, som spillede godt, men nærmest så ud som om de var bange for at stå på scenen. Det var ikke fedt, for selv en mega musiknørd som jeg bliver påvirket af hvad jeg ser. Det er selvfølgelig et lidt ekstremt eksempel, men viser bare at også jeg har brug for at se en smule udstråling fra musikerne. Som selvfølgelig kan være alt muligt andet end falske smil (parykker o.l. vil jeg helst være foruden…).