weirdrummer_

Medlem
  • Antal indlæg

    44
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af weirdrummer_

  1. Hej Schneeman

    Ved godt dit opslag er lidt gammelt efterhånden, men kunne ikke se nogen kommentarer der indikerede den var blevet solgt...Har du stadig din Dream Bliss hihat, og i så fald er du interesseret i bytte med en lækker 14" El Sabor hihat?

    1. Schneeman

      Schneeman

      Har en 15" Turkish Millenium hihat

  2. Der er 8 lugs på stortromme og lilletromme, og ellers 6 lugs på resten af skidtet. Men okay, har faktisk ikke før skænket det en tanke at antallet af lugs også havde så meget at sige, har altid kun gået efter udseende og placering på dem. Så ved jeg det til næste gang. Bestemt helt enig. Det der gør mig nervøs er bare at Mapex Q tilsyneladende er endnu mere low-end end de billige sæt jeg har fået til at lyde fint før, og der kommer desværre til at gå noget tid før jeg får mulighed for at prøve sættet med nye skind da det fælles musikrum hvor jeg bor er lukket de næste par uger... Så hvis folk nu kun havde meget dårlige erfaringer med netop den model kunne jeg lige så godt bruge den tid på at prøve at få fat i et andet sæt i stedet. Hvor meget ville i ca. mene jeg kunne få for sættet det hvis det viste sig at det skulle videre igen?
  3. Jeg tog for nyligt chancen og købte et brugt 7-piece Mapex sæt for 4000, som jo lød som et ret godt tilbud. Bortset fra den ekstra 18" M-series gulvtom stod der kun Mapex på og ejeren havde aldrig fundet ud af hvad model det var. Jeg prøvede selv at identificere den udfra logo, lugs og internet og slog modellen op på Youtube. Jeg syntes det lød godt og jeg valgte at tage chancen. Nu har jeg så fundet ud af at jeg havde misidentificeret sættet og der i stedet med 95% chance nok er tale om et low-end Mapex Q i basswood med en ekstra Mapex M-series gulvtom (hvis ting er for gode til at være sande så er de det vel som regel også.) 4000 er stadig ikke slemt overhovedet for et 7-piece med hardware uanset hvor low-end det er, vil jeg mene (har ikke så meget forstand på priserne når vi kommer over 4-piece)...men kan alligevel ikke lade være med at føle mig lidt dum Er det overhovedet værd at prøve at få Mapex Q til at lyde rigtig godt og ikke kun "acceptabelt"? Jeg ved at nye skind og gode stemme-skills gør underværker, men hvis folk har dårlige erfaringer med Mapex Q er det ikke engang sikkert jeg gider bruge penge på nye skind. Så i tilfælde af at det skulle ende med at være et totalt fejlkøb og skal sælges igen, hvor meget ville jeg ca. kunne få for det? Det har følgende størrelser og hardware: BD: 22 Tammer: 11, 12, 13 Lilletromme: 14 Gulvtom: 16 Ekstra gulvtom M-series: 18 3 bækkenstativer, 1 hihat-stativ, 1 lilletrommestativ og stortrommepedal. Alle originale Mapex. Små rustpletter på nogle af reiferne, kan helt sikkert fjernes med håndkraft hvis man ønsker.
  4. svarer lige en uges tid for sent, men jeg har arbejdet KANON meget med tempo, tightness og generelt bare feeling de sidste mange måneder. Min trommelærer gav mig en lettere utraditionel øvelse som man kan lave væk fra sættet, og den giver ikke nødvendigvis utroligt meget af sig selv, men når man kombinerer det med trommespil, så åbner der sig pludselig en hel ny verden (gjorde der i hvert fald for mig). Øvelsen går ud på dans - og altså IKKE fuldemandsdans som man gør, efter man har fået en øl eller 5 for meget på den lokale, men dans, hvor man fokuserer på aføle groovet og hver eneste underdeling dybt i hele kroppen. Man sætter ganske enkelt en metronom til 4. dele (man kan gå til halvnoder, helnoder eller endda gap tracks når man er blevet skrap til det), og så slår man hæmningerne fra og starter ud med slavetrin, og langsomt lægger man mere og mere kroppen i det. Fokuser kraftigt på at føle de forskellige underdelinger i hver eneste kropsdel mens du danser - 16. dele, 8. dele, trioler etc. you name it. Sørg for at være så løs som muligt og hold tempoet, skift mellem de forskellige feelings. Brug armene, benene, tungen, øjenbrynene, nyn en melodi imens hvis det hjælper - bare FØL det og sørg for, at overkroppen også er med og ikke bare er stiv mens benene laver slavetrinnene. Når du virkelig føler groovet, så vil du opleve, at det er som om alle underdelingerne bare flyder derudaf automatisk og man nærmest kommer i en "trance" (overdrivelse fremmer forståelsen) hvor man ikke har lyst til at stoppe og bryde feelingen igen. Det er præcis det mindset, man gerne vil opnå, for kan man holde groovet kørende sådan, så holder man også automatisk tempoet (dette "supergroove" mistet med det samme, af tempoet falder/stiger betydeligt), og feelingen kan virkelig smitte af på andre, der hører/ser på dig - i dette tilfælde dine bandmedlemmer. Når du er begyndt at kunne genkende dette dejlige løse, flydende og underdelings-dansende mindset, så er det på tide at prøve at opnå samme mindset på sættet. I stedet for bare at finde et tempo og så spille et beat hvor du prøver på at holde tempoet, så prøv i stedet at se metronomen/bassisten/whatever som en del af dit eget og bandets samlede groove og tænk flow flow mere flow. Du vil med garanti kunne genkende det når du første gang opnår denne flydende underdelings-følelse, det er ikke til at tage fejl af fordi man nærmest føler sig hypnotiseret af groovet og får lyst til at bevæge sig når man liiiiige rammer det dejlige sweetspot og bandet er med på samme feeling. Danseøvelsen kan laves i fællesskab med alle bandmedlemmerne mens i måske spiller en af jeres sange unplugged - kan godt være de tror du er sindssyg første gang du foreslår det, men hvis i bruger noget tid på det og tager det seriøst så er jeg sikker på det kan være utrolig givende (og pissesjovt!)
  5. ville 300 være mere realistisk, eller er vi endnu længere nede?
  6. glemte lige at tilføje at det er SLINGERLAND Dynamo 806, hvis man ikke havde regnet det ud endnu
  7. Hejsa skal til at sælge en kæmpe pærevælling af gamle trommer og hardware. En del af denne pærevælling består af den her gamle vintage-sag af et hihat-stativ. Jeg har fundet frem til, at det tilsyneladende er Dynamo 806 (Buddy Rich-modellen) der er tale om. Den er en lille smule ridset hist og her og trænger lige til grov rengøring, og stangen er let bøjet (kan uden tvivl rettes ud igen) - men den fungerer stadig uden problemer og kan godt lide feelingen af den. hvad ville trommeslageren.dk vurdere, at jeg kan få for sådan en her? Jeg ville selv mene 400-500 kr, eller det helt ude i skoven?
  8. billies: https://www.dropbox.com/s/h5hv9uzp4v0jij4/billies.mp3?dl=0 spoonman: https://www.dropbox.com/s/4maw2w2pemvg4j0/spoonman.mp3?dl=0
  9. p.s. det er desværre lidt svært at høre forskellene i dynamikken mange steder da smartphones jo åbenbart har den smarte funktion at automatisk udligne volumen-forskelle i lyden..
  10. Spillede Spoonman og Billie's Bounce til mgk optagelsesprøve. Billie's Bounce: https://www.sendspace.com/file/oj784m Spoonman: https://www.sendspace.com/file/aez9e1 det er optaget på telefonen som lå ret tæt på saxofonerne, så lydkvaliteten er ikke hvad den kunne være, men bedøm ærligt og hårdt, uden omsvøb - jeg kan tage det! Jeg er opmærksom på at tempoet steg en del under tromme"soloen" i 3/4 i Spoonman, samt at de første markeringer inden guitarsoloen var utight, hvilket nok også var nogen af grundene til det kun blev til et 4-tal igen i år...Så det behøves i ikke pointere.
  11. Hvilket ride er det mest alsidige du har prøvet? Med alsidig mener jeg det kan fungere i alle genrer....jazz, funk, metal, rock, latin, blues etc. God stikdefinition, lige tilpas med wash, god klokke, crasher godt - hele skidtet. Har kigget lidt på 20" HHX Groove Ride og også en 22" Antique-skive fra Bosphorus, men har desværre ikke alverdens penge at gøre godt med... kom med jeres anbefalinger her !
  12. Har dette sæt til salg: http://www.dba.dk/elektronisk-slagtoej-yamaha/id-1008817822/ men indtil videre har jeg kun fået enten skambud, henvendelser fra folk der vil lave latterlige byttehandler eller bare useriøse tilbud.... jeg tænker på om 1800 kr simpelthen måske er for dyrt? (selvom jeg nu vil mene det er fair nok taget i betragtning af at sættet koster ca 4000 kr fra ny af) man plejer at sige lidt under halvdelen af nypris når det er brugt, så vidt jeg er orienteret.....? Det at stolen ikke medfølger trækker selvfølgelig ned i pris, men til gengæld er den medfølgende Basix pedal, der stadig er i den lave ende, dog langt bedre end den noname skrammelpedal jeg originalt fik med til sættet. så jeg ved det sgu snart ikke...det er self svært når man ikke selv har været ude at prøve sættet, men hvad ville i vurdere den til?
  13. Ingen kan selvfølgelig bedømme noget når de ikke var til stede under prøven....but still Gætter på at det her thread lige så meget er et oplæg til at folk deler nogle oplevelser fra optagelsesprøver, gode råd, opmuntrende ord til hinanden mm. (tror også jeg har lagt det i den forkerte kategori. Ups....)
  14. Var til optagelsesprøve i dag, og både mig og dem jeg spillede med synes det gik godt. De var meget chokerede da jeg kom ud med et 4-tal.... Nu vil jeg bestemt ikke være et arrogant røvhul og afskrive den konstruktive kritik jeg fik - det er erfarne folk, og de har bestemt ret i noget af det.....men synes sgu det var lige hårdt nok bedømt. Alle andre som har hørt det synes at det var tight og groovede rigtig godt, og det samme var vores indtryk når vi hørte lydklip af det. Censorerne/lærerne havde faktisk kun noget negativt at sige til den ene sang, og det var nogle markeringer som vi ikke alle var med på under min trommesolo en enkel eller to gange. Sådan noget er selvfølgelig ærgerligt og skal jo trække ned. Kunne dog se på deres papir at alle andre ting mht. bifag osv. lå omkring 10-12 og en enkel ved 7 - koncertprøven var så 02, og det samlede resultat blev 4 - på trods af dem jeg spillede med var rigtig begejstrede. Ved det kommer an på hvor god og stor konkurrencen er, hvor meget plads osv. om man kommer ind, men er der nogen af jer som har erfaring med at komme ind på et 4-tal? Og er der nogen som har erfaring med rigtig strenge bedømmelser, eller er det bare mig som overvurderer mig selv og burde gå "back to basics"-i et stykke tid og lade være med at tude?
  15. Nu kan jeg så ikke få lov at redigere igen, så skriver bare en ny post. Når du siger ved Ejnar, så mener du vel i Fynsgade? Det var der vi ledte, i hvert fald, men der var ikke engang noget ledigt. De 1200/mdr var kun HVIS garagen blev ledig. Kan sgu ikke huske om ham jeg snakkede med hed Ejnar haha. Og ved Malergården sagde de at vi selv skulle lydisolere lokalet for egen regning pga. naboen.... Lige nu ligger vores max. beløb på ca. 300 kr. pr. mand, så de 1200/mdr er jo ikke helt ved siden af. Hvis et lokale så bare kunne blive ledigt derude...
  16. Mht. udstyret drejer det sig om 2 guitarer og en bas plus forstærkere, og så self. mikrofon og -stativ. Jeg har været (og er stadig) tvunget til at øve på et ret så irriterende digitalt Yamaha-sæt herhjemme i nogle år pga. pladsmangel og naboklager, og jeg havde håbet at man kunne finde en af de slags lokaler hvor der er lidt udstyr i forvejen, inkl. et trommesæt. Men det er nok for meget at håbe på Så jeg har haft sparet op og sparet op og sparet mere op så jeg havde råd til at købe et akustisk sæt, og det bliver bare et lille 4-piece kit. Vi har snakket med Ejnar, og han vill have 1500-,/mdr for en fugtig garage, og vi sagde bare at vi ville tænke over det og vende tilbage til ham. Vi har også snakket med dem ved Malergården, og de gav os af en eller anden mærkelig grund indtryk af at det slet ikke var muligt pga. klager fra den nabo der. Jeg har hørt der skulle være noget på Ingemanns Allé? Jeg er først lige kommet hjem fra Kbh i dag, så har ikke haft tid til undersøge det nærmere endnu. Jeg har hørt om folk der har fået lov at låne musiklokaler på skoler på nogle bestemte tidspunkter i ugen, kunne da være man skulle prøve det også. Men først og fremmest tror jeg sgu vi prøver at skrive os op hos Tobakken så, det er vel bedre at stå på en venteliste end ikke at gøre...
  17. Vidste ikke lige hvor jeg skulle smide den ind, så den røg i off-topic. Vi er nyopstartet band i Esbjerg bestående af nogle gutter og en sangerinde på 16-17 år, og vi mangler et sted at øve til en billig penge (selvfølgelig helst gratis hvis muligt, men alt i verden koster jo penge, desværre ). Så er der nogen trommeslagere herinde, som kan anbefale nogle gode steder? Det kan være alt lige fra rigtige lokaler til forladte, støvede fabrikshaller på havnen, og det kan både ligge inde i centrum eller lidt udenfor byen.
  18. Faldt lige over 3 rigtige gode jokes mere: 1. Hvad er forskellen på en sækkepibespiller og en metronom? -Metronomen kan stoppes uden vold og lyder bedre. 2. Hvad er det første en musiker siger på hans arbejde hver dag? -"Vil du have ketchup og pomfritsovs med?" 3. Hvad er forskellen på en sopran og en alt? -Sopran har ikke hår på ryggen.
  19. En trommeslager var blevet træt af alle de jokes der blev laver om ham og hans instrument, så han havde besluttet sig for at spille et andet instrument i stedet. Han havde valgt harmonikaen. Så han gik ind til hans lokale musikforretning. Derinde ledte og ledte han rundt, og han kunne simpelthen bare ikke finde nogen harmonika. Til sidst da han var ved at give op, så han pludselig hvad han ledte efter ovre i et hjørne. Han pegede så derover og sagde: "Jeg kunne godt tænke mig at købe den harmonika der!" Ekspedienten svarede: "Lad mig gætte - du er trommeslager?" Trommeslageren: "Ja, hvordan vidste du det?!" Ekspedienten: "Du peger på en radiator".
  20. Har sådan set læst på siden, hvilket var det første jeg gjorde. Men jeg skulle nok have omformuleret mig - jeg mente ikke at det decideret var "kan du ingen klaver, så kommer du ikke ind!", men nærmere hvor stor en forskel det faktisk gør om du kan spille klaver eller ej. Meget dårligt formuleret af mig, desværre. Blev også lidt i tvivl om hvad de helt præcis mener med "elementær hørelære"? Men sidder og skal til at ringe derind lige nu, så det får jeg vel svar på der. Og mange tak for de gode svar!
  21. Jep, endnu en MGK-tråd Jeg er 16 år og skal til MGK optagelsesprøve her om meget snart, og har sådan rimeligt godt styr på primavista, hvilke numre jeg vil spille osv, men der er stadig 2 ting jeg ikke er helt klar over. 1. Det var meningen jeg skulle have startet til klaverundervisning her i starten af vinteren, men hende der skulle undervise mig havde kun en time om ugen ledig, og den time faldt desværre sammen med skole. Så jeg havde tænkt selv bare at købe et digitalt klaver og så vidt så muligt prøve selv at lære noget. Jeg har simpelthen haft ledt og ledt og ledt, og det var bare 100% umuligt at finde noget til en ordentlig pris, da jeg var næsten flad, lige havde mistet mit job som opvasker og ikke kunne finde noget godt og brugt i området. Det er så endelig lykkedes mig at skaffe noget nu, men der er ikke særligt lang tid til optagelsesprøverne starter. Så jeg vil godt vide præcis hvor meget de normalt kræver man kan på klaver? Jeg vil højst sandsynligt ikke kunne nå at lære og spille særligt godt på den korte tid, så ville det være nok at man bare viste det man vidste om akkorder og toner i stedet? Vil meget gerne vide præcis hvad de lægger vægt på indenfor bifaget, så jeg kan prioritere og få så meget ud af det så muligt indtil prøverne starter. 2. Med hensyn til det improvisation der kræves til koncertdelen, hvor meget skal der improviseres? Er det nok med et ekstra fill og nogle små finesser der stadig passer til musikken, eller skal man lave en helt lille solo?
  22. Hun spiller sgu ret fedt! Elsker den sang, det er helt klart en af deres bedste. Men er der nogen der måske kan give mig stikningen til de fills der i starten? Det ligner stort set rene enkeltslag, men det er for hurtigt til jeg kan se/høre det ordentligt.
  23. Nok noget af det sjoveste jeg længe har hørt Rimelig fed rant.