The Drummer

Medlem
  • Antal indlæg

    112
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Dage som vinder

    2

Indlæg skrevet af The Drummer

  1. Mojn!

    Sidder lige og roder lidt med spd-sx'en. Hvis jeg benytter Kit Chain funktionen, og opretter "Banks" med samples/programmer, hvordan skifter jeg så mellem bankerne ude i hovedemenuen?
    Jeg kan godt skifte de enkle programmer i en pågældende bank, men hvordan døvlen skifter jeg bank? - eller kan man ikke det? :argh:

    - Jesper

  2. Teknik tænker jeg?!?

    Jeg har spillet i 20 år nu, startede som 9-årig i en garde og er skolet op i traditionel teknik, ret ryg und alles.

    Jeg har aldrig haft problemer med krampe, træthed i muskler eller overbelastning af nogen art.

    Jeg sidder ret højt når jeg spiller, altid med rettet ryg (også derfor jeg ikke går ind for ryglæn på trommestole) og kan snildt klare vores oftest 7 timers job vi spiller, uden vrøvl.

    Men umiddelbart tror jeg, at du skal prøve at tænke over at holde ryggen lodret konstant, hæve din stol 2-5 cm. yderligere, så du træder "ned" på pedalen, frem for at sidde i en direkte 90 graders, og træde (selvfølgelig ned) - men også frem mod trommen. Altså energien til pedalen skal flyttes hvis du forstår?!? 😊

    Ved ikke om det virker, men sådan gør jeg 👍🏻🎶

     

     

    - Jesper

  3. Jeg har i rigtig mange år anvendt en Shure Beta 91 kondensator. Dejlig mikrofon, kan gi' et rigtig godt punch i stortrommen, men husk selvfølgelig, at det ikke er en dynamisk mikrofon, og kan i den forbindelse være nogle der ikke bryder sig om. Men den fanger hele registret i min kick, plus at den ikke kræver stativ. Det er helt klart et kæmpe plus i min optik.

    I gamle dage havde jeg en AKG D112. Også en lækker sag, og savner den da stadig til tider! 👍🏻😜

  4. Møglækkert sæt, størrelser og finish! 👍🏻

    Jeg har af flere omgange overvejet at eje et Saturn på et tidspunkt, så en dag vil det nok lykkedes, når jeg får øjne op for andet end Tama og mit flagskib CDC 😂👍🏻👏🏻🎶🇩🇰🎶🇩🇰

  5. Tak, Jesper 😀

    Jeg tøvede også længe. Lurede på det i fire måneder og skred efter fem minutter da jeg besøgte det fordi det ikke var så lyserødt som billederne umiddelbart viste. Lyserød kan jeg arbejde med, men lilla... Jeg var barn i 80erne da 96 procent af Danmarks mormødre selvrealiserede sig hos den lokale frisør med lilla garn. PTSD siger min psykolog.

     

    Der går nok et par måneder før jeg får tid til starte projektet op.

    Kan godt se argumenterne for PTSD, og 80'erne har bragt meget godt, men absolut også meget skidt med sig! 😬

    Et par måneder endnu? Dvs. Hvis vi andre får den dumme ide at redde sættet fra dine sløjdtalenter, og la' det i bedste henseende bestå i purple-pink sparkle, så har vi tid at gøre godt med endnu? 👍🏻😂👍🏻😂

  6. Haha!

    Det sæt havde jeg også øjne på LÆNGE, og ikke fordi jeg mangler trommer, eller de omtalte størrelser, men netop pga. farven, som jeg godt ku' li', da jeg elsker sparkle og pangfarver! :rock:
    Men tillykke med købet - vi andre tøvede sgu nok for længe, så det er dig fuld fortjent :tu:
    Glæder mig til at se hvad du får udrettet med det.

    - Jesper

  7. Har fået bevilling til at købe et cocktail i det brassband jeg bl.a. Også spiller i. Ideen var mest min egen, da vi mangler et setup til den type mellemstørrelse arrangementer vi indimellem spiller. (Målt i tid på en pågældende koncert, og deraf bestemt om det hedder fuldt setup i forhold til slagtøj, mindre, eller blot en enkelt snaredrum samt bass)

    Jeg spillede for mange år siden på et Peace som var venligst udlånt. Det er små 10 år siden. Derudover kender jeg til Tamas Silverstar Cocktail-jam kit. Ikke at jeg har spillet lige netop på denne model, men blot fordi jeg er grov tilhænger af Tama.

     

    Men, men, men!

     

    Intet er besluttet, og jeg orker ikke til at granske alle producenternes sider, blot for at finde "deres" varierede modeller frem. That's why I'm asking directly here!

     

    Krav:

    1) God lyd

    2) God kvalitet

    3) Lækker finish

     

     

    For/imod modtages gerne, samt erfaringer med både lyd(e), hardware kvalitet og flot finish.

     

    Vh. Jesper Leonhard

  8. Langt de fleste dele er landet, og jeg er ved at skrue sammen. I første omgang få placeret det grove, dvs. Forstærker, in-ear og dbx.

    Forstærkeren er ikke beregnet til rackmontering, men ved at sysle lidt med nogle bundskruer, samt benytte en 19" rackhylde og bore lidt ekstra huller i den, ja så hjælper det en del.

  9.  

    Til trådstarter: undskyld for evt. off topic.

     

    Jeg bruger den heller ikke ret tit. Men den har to formål:

    - Hvis vi f.eks. har en 16-kanals pult med ADAT, kan jeg supplere med 8 preamps

    - Når jeg indspiller trommer i øveren har jeg 8 (gode!) preamps ud over de 2 i mit lydkort

    å

     

    Helt i orden! Jeg var egentlig også nysgerrig, men nu giver det mening :)

  10. Jeg har altid spillet med kablet in-ear, og som trommeslager render man sjældent rundt, så trådløs er nærmest overflødigt, MEN sidste år fik hele orkesteret tilbudt 4 stk Shure PSM900 til en utrolig god pris. De havde kørt som udlejning, og været fastmonteret fra dag ét af. Det giver godt at være ballemusiker i Sønderjylland, så pengene skal bruges, og endnu vigtigere - der skal være noget at trække fra! 😊

    Så I bund og grund er det grunden til jeg kører trådløs, plus jeg skal ikke tænke på at unplugge kabel når jeg går til pause, skal ryge, fjolle rundt på scenen, eller i baren. Det er blot at rejse sig og gå, så absolut pengene værd.

     

    Fedt nok Achermann!

    Jeg har tidligere haft en submixer til at kontrollere in-ear på flere måder, men den har jeg sløjfet denne gang, da jeg har alle justeringsmulighederne resten af vejen rundt. 😊

    Jeg glæder mig til det er helt færdigt, og selvfølgelig til at vise jer elektronikboxen.

  11. Nu skal det være!

    Vil samle et nyt monitorrack - specielt til trommeslager, dvs. Ihvertfald hvad jeg ønsker på job.

    Jeg smider lidt billeder op af det hele når det er færdigt, og håber I vil kigge med?!?

     

    Skal ha' bestilt lidt dele hjem, men her er planen som følgende:

     

    4 units rackcase.

    In front

    - Dbx 30 bånds eq.

    - Shure Psm900 trådløs in-ear.

    - Aura 75 watt buttkicker.

     

    At back

    - 2 units ventilationsplade

    - 1 units blindplade

    - 1 units stikplade m.

    - Powercon in.

    - XLR (aux-signal) input fra hovedmixer.

    - XLR (aux-signal) output til f.eks. Scenemonitor aktiv/passiv.

    - Output buttkicker.

    - Clicksignal input, f.eks fra SPD-sx, IPad mv.

    - Powercon out til f.eks. Aktiv monitor, laptop, electronics mv.

     

    Må ud og ha' spidset loddekolben, samt fundet den gode afisoleringstang frem - nu skal der leges elektronikmekaniker.

     

    Stay tuned!

     

    - Jesper

  12. Det er slidtage!

    Jeg er hellere ikke harthitter, men spiller en del og har efterhånden gjort det til en vane i starten af sæsonen bare at bestille et helt bundt, dvs. 12 par stikker (bruger VFX 5A).

    Hvis skidtet smutter i tippen, ofte den ene side/halvdel - ja så væk med den og grappe et par nye fra tasken. Stikker er som skind - de skal udskiftes og skal regnes som en del af alm. Slidtage! 👍🏻😜

     

    Vh. Jesper

  13. Byggede en for en del år tilbage, da jeg spillede i et større landsdækkende danseorkester. Den var monteret på hjul, passede i bussen, og kunne gå igennem en alm. dør.

     

    Sørg for at placere godt med greb/håndtag omkring så den kan løftes over trin, trapper mv. af henholdsvis 2 el. 4 mand.

     

    Beskyt kanterne mod slag og stød via metallister, ligesom de professionelle kasser - de får nogle tæsk.

     

    Vigtigst af alt! Sørg for at kassen er stabiliseret/afstivet med vanger, vinkelbeslag, ekstra bundplade, holdbare skruer mv.

    Hvis den bare er "samlet" går der ikke længe før den halter rundt omkring i hjørne og kroge. Den bliver fyldt med tungt og dyrt grej, skubbet ud og ind af bilen, spillesteder, varme, fugt, ramper, forskellige folk, fulde mennesker - og alt det slider på den voldsomt og i værste fald ligger grejet pludselig på jorden (ikke prøvet dog)

     

    til sidst! Dekorer kassen med eget navn! :tu::rock:

     

  14. Jeg har et sæt med 10x8 samt 12x9, der er mærkbare forskel fra dem, og så mit andet sæt med 10x8,5 og 12x9,5.

     

    Mere varme og sustain i de dybere tammer, men stadigvæk til at kontrollere uden problemer. Nu er det jo også "kun" en halv tomme vi taler om.

     

    Vh.

  15. Money is no object!...

    Men ja, personlig test er et must. Nu bor jeg dog langt fra en "rigtig" trommebiks, og skal være mere en heldig hvis så en forretning overhovedet ligger inde med en store skare af varierede bækkener, så det er også en af grundene til jeg researcher herinde på forhånd, blot for at lave en indskrænkelse og få jeres ærlige, oprigtige meninger! :)

  16. Hey Jungs!

     

    Søger et ridebækken fra Istanbul som er tør/dark i lyden med god stikdefination og washy Sound.

     

    Et bækken man kan groove på i kombination med resten af sættet, uden at det eksplodere i lyden, og er gennemtrængende, men tilbagelænet og lækkert at høre på

     

     

    Any ideas? :)

     

     

    - Jesper

  17. Mund til mund er den bedste reklame. Det har vi erfaret i mere end 10 år, og kun en lille procentdel af vores jobs kommer gennem fb, hp og sites, hvor imod størstedelen er mund til mund.

     

    Ha' lidt demo, kort og beskrivelse klar. Gi' et brand godt tilbud i starten (nærmest bare symbolsk beløb, ikke fokuser på høje lønninger) - være charmerende og dygtige, og så skal I bare se.

  18. Jeg melder mig lige på banen.

     

    Min buttkicker (buttplug i daglig tale) får et AUX signal fra min submixer.

    Da submixeren er en trommemixer alene, har jeg valgt at kick + 3. Og 4. Tom kører ud af AUX signalet og ned i inputtet på forstærkeren til buttkickeren.

     

    Foran på forstærkeren har jeg indstillet den til at fange mellem 80 - 150/170 Hz.

     

    Det giver altsammen en dejlig fornemmelse i stolen :)

     

    Vh. Jesper

  19. Se link ved Achermann. Aftalen går gennem Mads Stærke. Jeg fik lavet et par afstøbninger ved det lokale hørecenter, dem pakkede jeg i en æske og sendte over til Mads i København. Han sendte dem videre til USA, og 6 uger senere modtog jeg de nye in-ears, direkte hjemme.

     

    Ultimate laver mange fede modeller, mine matcher mit brug, men er individuelt fra person til person.