KansasM

Medlem
  • Antal indlæg

    15
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af KansasM

  1. Prøv evt. at tage ud og prøv både et sæt Roland med mesh og Yamahas DTX silikone pads. Der er en del der synes, at mesh giver for meget rebound sammenlignet med akustiske trommer. Hvis du bliver mere glad for DTX så kig efter et sæt i DTX700 serien eller bedre, da mulighederne i modulet er bedre end i de billigere.

     

    Lige meget hvilket sæt du køber, så gør dig selv den tjeneste at kigge lidt på mulighederne for at anvende lydbiblioteker på en PC fremfor lydene i modulet. Det giver et uendeligt antal udvidelsesmuligheder (kun pengepungen sætter grænsen :confused: ) og kvaliteten i lydene i fx. Superior Drums og BFD er væsentlig bedre end både det Roland og Yamaha kan levere via modulerne.

  2. Prøv evt. at tage ud og prøv både et sæt Roland med mesh og Yamahas DTX silikone pads. Der er en del der synes, at mesh giver for meget rebound sammenlignet med akustiske trommer. Hvis du bliver mere glad for DTX så kig efter et sæt i DTX700 serien eller bedre, da mulighederne i modulet er bedre end i de billigere.

     

    Lige meget hvilket sæt du køber, så gør dig selv den tjeneste at kigge lidt på mulighederne for at anvende lydbiblioteker på en PC fremfor lydene i modulet. Det giver et uendeligt antal udvidelsesmuligheder (kun pengepungen sætter grænsen :confused: ) og kvaliteten i lydene i fx. Superior Drums og BFD er væsentlig bedre end både det Roland og Yamaha kan levere via modulerne.

  3. Hvis du gerne vil have en mere "ægte" hi-hat kan du kaste et blik Zildjian Gen 16 seriens hihat som en tilføjelse til Roland sættet. Den larmer noget mere en de traditionelle plastikplader (jeg har en Yamaha RHH135, som jeg sammenligner med), men mindre end en traditionel hat. Man behøver i princippet ikke købe elektronikdelen, hvis man er tilfreds med den rå lyd i selve hatten.

     

    /Thomas

  4. Jeg lurer på at anskaffe mig et par bækkener i buffed bronze udgaven, et 16" crash og enten en splash eller en china. Er der nogle af jer der har erfaringer om lyd og anvendelighed de vil dele ud af?

    /Thomas

  5. Søren,

     

    hvis det lydkort du vælger har en MIDI indgang skal du ikke bruge ekstra kabler udover midikablet fra TD12 til lydkortet og USB mellem lydkort og PC (og herudover mellem lydkort og mixer/forstærker). Det fine ESI GIGAport kort har ikke en MIDI indgang, så hvis du vælger det skal du bruge et MIDI-USB kabel.

     

    /Thomas

  6. Du skal bruge lidt stumper for at få tingene til at virke:

     

    1. Et almindeligt midikabel (den billigste stump)

     

    2. Et eksternt USB lydkort, gerne med Asio drivere og Midi indgang. Det behøver ikke være super sofistikeret, men kan være noget som Presonus Audiobox 22 VSL. DAC konverter og drivere er det vigtige. Din TD12 forbindes til MIDI in og lydkortet til PC via USB (kræver 1 USB indgang på 2). Alternativet er at købe et lidt billigere lydkort som et ESI Maya 44 USB, der bruger 1 USB indgang i PCen og et MIDI til USB kabel der også optager 1 USB stik i PCen, optager du to USB stik i din PC. Fra dit lydkort kører du til forstærker, kabling er afhængig af hvilke stik der sidder på lydkort og forstærker.

     

    3. Et stand alone program til trommerne eller en VST pakke du afvikler i et DAW program. Mange af trommeprogrammerne kan i dag begge dele. Jeg bruger selv Reaper som DAW, kan hentes her http://www.reaper.fm/.

     

    4. Med hensyn til programmel med selve trommelydene har de forskellige udbydere lidt forskellige egenskaber. Jeg har selv prøvet Addictive Drums 2, Superior Drums 2.0 og BFD 3 på min bærbare. Addictive Drums har et nemt brugerinterface, men lidt begrænsede muligheder for at justere på lydbilledet sammenlignet med de to andre. Samples loader hurtigt og i forhold til din maskine tror jeg du vil kunne få meget sjov ud af dette program. SD 2 har efterhånden en del år på bagen, men opfattes af mange stadig som et rigtig godt valg. Der er vildt mange udvidelsespakker og mulighederne for at justere på lyden uendelige. Det bruges også en del i studiesammenhæng. Dette kan du formentlig også godt få til at køre OK på din maskine, hvis ikke du skal have de mest komplekse samples indlæst. 4 GB memory kan være i underkanten til mange af sættene. BFD3 er noget af det nyeste og mest komplicerede. Jeg har kun kortvarigt prøvet det af og fandt ud af, at min bærbare ikke rigtigt har kræfterne. Programmet får rigtig fine anmeldelser, men jeg tror med den PC du har, at du løber ind i problemer med at få plads til lyde og hastighed nok til afvikling af programmet.

     

    Et stående diskussionsemne for folk der arbejder med PC og trommer er den forsinkelse der er i systemet (latency) fra stikken rammer trommen til lyden kommer fra højtaleren. Det er typisk driveren til USB lydkortet der er den styrende faktor. Derfor er det vigtigt at søge lidt på driverne til det lydkort du går efter. ASIO drivere er en slags generiske drivere, der generelt virker godt, så hvis de følger med er latency normalt acceptabel.

     

    Håber du blev lidt klogere :kiss:

  7. Hej van Komen

     

    Så vidt jeg kan se af manualen til modulet http://download.yamaha.com/search/result/?site=usa.yamaha.com&language=en&search=DTX502 kan du godt sætte en RHH135 (Yamahas standard hihat) på dtx502 modulet.Begrænsningen sammenlignet med de større moduler er antallet af indgange.Der er eksempelvis kun 1 crash indgang på modulet, hvis du skal have alle tre zoner med, ligesom der ikke er en 4. tom med mindre du bruger y-split kabler og deler nogle af stereoindgangene.

     

    Men tag et godt kig på brugermanualen, der står det meste.

     

    /Thomas

  8. Kig på Reaper som host - det kører rimelig smertefrit på selv en mindre bærbar PC med både Addictive, BFD, Superior. Du kan bruge alle VSTi instrumenter og diverse plugins til at styre lyden med. Programmet kan afprøves gratis. Og som flere andre skriver, find dig et godt ekstern lydkort, enten Firewire eller USB drevet, så får du ikke latency af betydning.

     

    /Thomas

  9. Hvis du gider spille på gummipads så er eksempelvis et brugt Yamaha dtxpress en mulighed indenfor dit budget, du kan jo eventuelt skifte snaren ud med en mesh. På mit Yami sæt har jeg en dobbeltpedal på den tilhørende stortrommepad, så det kan godt lade sig gøre. Jeg ved dog ikke hvor godt det trigger, hvis man spiller hurtigt.... ;-)

     

    I forhold til at anvende DTXpress modulet (eller andre billigere moduler, herunder også nogle af Alesis og Rolands), så vær opmærksom på, at en del ikke sender choke signalet ud når du tager fat i bækkenerne. Hvis det er et krav, at du kan det så check det specifikke modul du ønsker at anvende grundigt.

     

    På et DTXpress IV modul kan du koble en del grej på hvis du anvender mono split på indgangene, eksempelvis stortromme, lilletromme, 4 tommer, 4 bækkener, heraf et 3 zone bækken, Ride (3 zone) og hihat. Det kan med lidt nød klemmes sammen på det medfølgende rack. Det er relativt nemt at få det til at spille med superior drums eller andet software, da midinoder mv. kan vælges frit for hver enhed, dog overfører det som beskrevet ovenfor ikke umiddelbart choke signalet. Herudover er opsætningen af hihat nogle gange også lidt udfordrende, i forhold til hvordan det åbner og lukker.

     

    Held og lykke med projektet

     

    Thomas