esk

Medlem
  • Antal indlæg

    933
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Dage som vinder

    2

Indlæg skrevet af esk

  1. Et aspekt jeg selv ikke var opmærksom på før jeg købte mit 2box modul, er antallet af udgange.

    Lydmænd får julelys i øjnene når jeg fortæller dem at alle mine lyde har deres egne udgange (eller dvs jeg skiftet jo lyde i løbet af sættet, men holder dem samlet så storetromme-agtige lyde kommer ud 1 sted og klaps kommer ud et andet osv).

     

    Det er derfor at jeg vil råde dig til virkelig at overveje hvad du har brug for inden du køber. En SPD S er fed, hvis det er sådan en man har brug for. Jeg har personligt ikke brug for en kæmpe klods med egne pads, men en samplemaskine med hurtigt triggering og mange triggerindgange og mulighed for at konfigurere udgangene.

    Derfor er jeg super glad for mit 2box setup 👍🏻

     

    Det er en god pointe og noget man kan savne på SPDSXen.

    Kan du køre de forskellige ting ud i stereo også?, eller kun mono?

     

    Jeg kører med et setup på min SPDSX hvor jeg sender alt ud (som ikke er stortrommelyde) af master out L ved at pan de lyde helt ud i L og stortrommelyde ud af master R ved at pan de lyde helt ud i R.

    Der jo faktisk også sub out på SPDSXen, som jeg ikke har rodet med. For at spare på kanalerne i vores studie og live, er der ikke plads til at sende lyde ud i stereo

  2. Så ramte jeg endelig Århus . Hørte Father John Misty i går. Hooold nu kæft en fed koncert. Men nok om det. Fik købt 12 par Vater goodWood i DrumCity i dag til 450,- . Så må jeg se hvad de kan og om jeg er heldig med pakken. Billigt er det sgu!

  3. min kæreste er advokatfuldmægtig. Fik hende lige til at knytte en hurtig kommentar:

     

    /\/\/\/\/\/

    Sådan helt kort, har man ingen rettigheder i en erhvervsleje. Der kommer det hele an på aftalen, så det er vigtigt de er skarpe på, hvad den indeholder. Derudover kan man argumentere for, at når de har indgået et lejemål for en ubegrænset periode, og de ikke oplyses om forhold de skal være opmærksomme på, må de som udgangspunkt kunne gå ud fra, at lejeforholdet fortsætter indtil de selv opsiger det. Man kan argumentere for, at bestemmelserne for området, er en bristende forudsætning for aftaleforholdet. Endvidere mener jeg ikke, at man som lejer kan pålægges at sætte sig ind i alle forhold omkring området, der kan have betydning for lejeforholdet. Det må være en del af udlejers oplysningspligt. Derfor kan man videre argumentere for, at de bør have krav på en godtgørelse, især hvis de bevirket en bedring af det lejedes stand, og har haft udgifter hertil, som de mistet ved nedrivningen. Men det er en vanskelig situation hvor de står midt mellem noget aftale og noget 'hvem burde vide'. Jeg ville forhandle ud fra eventuelle tabte og konkrete udgifter som de kan dokumentere. Ret til genhusning tror jeg ikke de har, men det ville kræve, at jeg undersøgte lidt mere for at være sikker på det.

    Det var lige mit hurtige bud :) De skal helt sikkert lige forbi det der rådgivning, for at gennemgå deres kontrakt og evt lægge en forhandlingsposition

    /\/\/\/\/\/\/

    • Upvote 1
  4. Jeg spiller klart mest conga/tumba. Også til electropop.

     

    Jeg har ikke nogen fibercongas længere. Jeg solgte dem engang til min store fortrydelse. Jeg har et sæt PJ session Line med nogle rigtig gode skind på, som jeg fik Peter fra Slagtøjcentret til at sætte på. Dem er jeg rigtig glad for.

     

    Tusind tak for hjælpen.

     

    Ellers andre med nogle erfaringer?

     

    Og et helt andet spørgsmål, hvilke mics og placering af mic har i gode erfaringer med?

  5. De her er rigtig gode:

    http://www.dba.dk/congas-pj-flotte-congas/id-1007605544/

     

    eller endnu hellere:

    http://www.dba.dk/congas-pj-session-line-uden/id-1011616597/

    Så kan du selv eksperimentere med quinto/conga eller conga/tumba. Det er svært at sige noget generelt om, hvad der er bedst. Det kommer an på musikstilen og stemningen af trommen. Er en 20" eller en 22" stortromme bedst...?

     

    Men PJ Session Line og Uno er fint. Styr udenom Meinl, Toca osv. LP er rigtig godt, men de matador-congas på dba ser ikke super ud.

     

    Egentlig synes jeg ofte, at fibercongas virker bedre i studiet end træcongas, men der er ikke så mange af dem til salg brugt. Og igen, det kommer an på musikstilen. Jeg har indspillet masser af ting med mine træcongas, som lød superfint.

     

     

    Coolio, takker for gode råd. Kan godt se din pointe med 20" vs 22".

    Men nu gik mit spørgsmål mere på, om Tumbaen kunne ligge og rode lidt i de dybe frekvenser og om en Quinto så er mere egnet til indspilning. Men jo, det kommer selvfølgelig an på hvordan de er stemt etc. Jeg har bare aldrig indspillet congas før, så er helt grøn.

     

    Hvad har været dine go-to størrelser congas i studiet? Får desværre ikke råd til hele pakken med 3, så må finde et par til en start.

     

    Stilen er electro-pop. Congaerne skal bruges til simple conga grooves hist og her, som så vil ligge sammen med mine mine trommer, som jeg typisk indspiller med lidt forskellige electro//80'er samples fra spdsX'en med triggers.

     

    De lyder også spændende de fibercongas. Hvilke bruger du der?

  6. Hu hej,
    Jeg har efterhånden fået et fint lille percussion setup på benene - jam blocks, koklokker, tamburin, shaker.

    Det hele udsprang af, at jeg i vores band projekt laver forskellige percussion elementer på min spd-sX, når jeg indspiller trommer til vores idéer // demoer.
    Processen med at finde de fede percussion lyde til maskinen kan dog godt være lidt dræbende, og efterfølgende spille dem på maskinen napper også lidt af kreativiteten.

    SÅ, derfor gik jeg i kast med mit eget rigtige percussion setup. Og næste mål er congas. Der skal jeg bruge lidt hjælp.

    De congas jeg er ude efter er udelukkende til indspilning, som resten af mit percussion setup også er.

    Jeg har været i Slagtøjcentret og købe nogle af mine nuværende percussion ting og fik også en snak om congas. Jeg er ude efter et par og fik anbefalet en Conga og en Tumba. Pj Uno var et bud pga. god stor krop og god fylde.

    Jeg har dog svært ved at bedømme sådan noget i en butik. Kan ikke helt vurdere hvad og hvilke der vil fungere bedst som recorder congas.

    Jeg bliver desuden nødt til at købe brugt, da jeg ikke har likviderne til nye.

     

    Mit spørgsmål er, om en Quinto og en Conga måske vil være et bedre par til indspilning? Tænker de går lidt bedre igennem. Er lidt bange for at en Tumba kan blive for dyb og ligge og rode lidt i indspilningen.
    Og derudover, kan i anbefale et bud på et par congas perfekt til indspilning?

  7. Yes, havde samme problem - og har altid et godt tæppe med live.

    Jeg købte Yamahas top serie lilletrommestativ brugt herinde.

    Et super dejligt stativ, hvor spikes kan poppes ud af benene. Problemet er helt og aldeles løst. Kan kun anbefales

  8. Nu så jeg så også lige Rohema 5A stikker hos Modern Drums til 50,- pr par. Det lyder også interessant. Dem har jeg heller aldrig hørt om.

    Kommer desværre meget sjældent til Aarhus, så kan ikke lige prøve dem. Men er der nogen, der har givet dem et skud?

  9. Hej,

    Er lidt træt af, at der ryger 79,- dadler ud af kontoen hver gang jeg skal have et sæt Wincent 5A stikker, som er favoritten. Måske er det sådan, det må være. Eller gør i noget andet?

    Jeg foretrækker at købe mine stikker i danske shops, men nu så jeg lige at tyskeren Thomann har Zultan 5A stikker til knap 59 kr og Nova 5A stikker til knap 31 kr.
    Er Zultan og/eller Nova noget der rykker? Nogen der har prøvet dem?

     

    Eller har i fedt alternativ? Er klar på at købe en ordentlig bunke, hvis det kan få prisen lidt ned.

    Selvom jeg spiller electro pop, kan jeg godt lide mine rim shots. Så har vel et ok højt forbrug af stikker