6 Ud Af 10 Overvejer At Betale


Gunnar Kristiansen

Recommended Posts

Foreløbig udgør musik solgt via nettet kun en brøkdel af det samlede salg. Men det vil ændre sig hastigt i de kommende år, forudser et analysebureau. Deres tal viser, at seks ud af ti musikpirater godt vil betale for musikken.


I dag popper de digitale musikbutikker op flere steder på nettet og har da også besøgende, der tjekker pris og udvalg. Men det helt store musiksalg ligger fortsat i fysiske pladeforretninger og supermarkeder.

 

 

 

Det kommer til at ændre sig markant de kommende fem år, mener det internationale analysebureau Jupiter Research.

 

 

 

»I 2009 forventer vi, at de digitale musikbutikker vil sidde på en femtedel af al musiksalg«, siger direktør i Jupiter Research, Edward O'Hara til DR.

 

 

 

Bedre kvalitet for pengene

 

Det lovlige musiksalg via nettet vil både gå fra pladeforretningerne i gaderne, men også fra de illegale download af musik fra nettet.

 

 

 

For seks ud af ti af nutidens musikpirater er egentlig klar til at betale for den musik, de henter. Det viser tallene fra analysefirmaet, der mener, at brugerne ikke kun er villige til at betale for lovlige musik for at lette samvittigheden, men også tiltrækkes af, at kvaliteten på den købte musik er bedre.

 

 

 

Mange lovlige formater

 

Købere af lovlig musik slås i dag med, at udvalget stadig lader noget tilbage at ønske, samt at musikken kommer i en håndfuld forskellige formater - hvor piratkopieret musik ligger typisk i det smarte og let afspillelige mp3-format. Men der er tilsyneladende ikke tale om tilstrækkelig store gener, siden mange på sigt oplyser, at de foretrækker at blive forbrugere frem for pirater.

 

 

 

kilde: politiken.dk

Link til kommentar
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu