Klaus Menzer Får Pris


Gunnar Kristiansen

Recommended Posts

Endnu engang uddeles der en Ken Gudman pris, og endnu engang går den til en dansk trommeslager, nemlig Klaus Menzer.

<hr>Det er en af landets flittigste og mest benyttede trommeslagere, der i år modtager Ken Gudman Prisen. Den 48-årige Klaus Menzer har således siddet bag trommerne hos Sanne, Hanne, Lis, Alberte, Annisette, Moonjam, Mikkelborg, Burning Red Ivanhoe, Birds of Beauty... og ikke mindst Sneakers.

 

Diverse rockleksika og websites byder ellers på bemærkelsesværdigt lidt information om Klaus Menzer. Men ikke desto mindre har Klaus Menzer, siden han som 14-årig blev hyret af saxofonisten Karsten Vogel til bandet Birds of Beauty og frem til i dag, haft stikkerne med i talrige bands.

 

I de 34 år, Klaus Menzer har været aktiv musiker, har han i alt medvirket på op imod 1000 udgivelser og spillet flere end 200 job årligt. Han er søn af fløjtenisten og saxofonisten Kim Menzer og oplevede som barn det danske beatboom fra første række, når han var med sin fars orkester, Burning Red Ivanhoe, ude på scenerne. Et orkester, han sidenhen selv er blevet medlem af. Det med trommerne kom næsten af sig selv.

 

"Min far var fantastisk nysgerrig med musik, og jeg har hørt musik, lige så længe jeg kan huske. Som helt lille fik jeg et par kinesiske spisepinde og nogle kagedåser, og så sad jeg og daskede løs. Så var min skæbne beseglet", fortæller Klaus Menzer.

 

Ken Gudman Fondens formål er at uddele en årlig pris til en dansk musiker, der i særlig grad har vist personlighed, musikalsk håndværk og integritet.

 

<img src='http://www.trommeslageren.dk/assets/news_images/update_060409_menzer.jpg'>

AD/Foto: Fröhlich & Askman

Link til kommentar
Del på andre sites

Så fortjent.. har været min helt siden midt-firserne. Er så heldig/gammel at jeg har set ham med Sneakers i 84, men også med Sebastian, Drori/Hansen Furniture osv. super fed trommeslager

Link til kommentar
Del på andre sites

Hvis der er nogen der fortjener det, så er det Klaus :lol:

 

Efter min mening er Klaus DK's mest alsidige og bedste allround trommeslager, som slet ikke har fået den anerkendelse han burde ha.

 

Et stort tillykke herfra til manden der med legende lethed spiller pop med Alberte, skæv rock med latin feel med Sneakers, funk a la Ridin' thumb, fusion med Palle Mikkelborgs Entrance, jazz med Hans Ulrik, diverse teater shows, Monrad & Rislund....... og meget meget mere... :lol:

 

Stor repekt herfra!!!!

 

/Gandrum

Redigeret af Gandrum
Link til kommentar
Del på andre sites

JA ! "hyggeligt" er det rigtige ord ! Jeg kendte ham privat en lille-bitte smule tilbage i 80'erne,lige da Sneakers bragede igennem,og han var dengang og er det vist osse nu en helt-ned-på-jorden fyr -

som altså bare spiller s å tight ! STORT til lykke til Klavs med denne hyldest,som er s å fortjent .

Og - selvom det bliver stavet på 2 forskellige måder hver anden gang i diverse tekster om ham,så staves hans fornavn KLAVS - bare for en ordens skyld.....

 

Poul.

Link til kommentar
Del på andre sites

Ja et kæmpe tillykke fra en anden Amager dreng.

 

Der er muligvis en eller anden smålig sjæl, der vil påstå at han ikke er den bedste. Men der kan vist ikke være nogen diskussion om, at han er Danmarks største trommeslager.

 

Over 2 meter sej groove i minuttet. Hvem kan slå den?

 

Peter S.

Link til kommentar
Del på andre sites

Hvis man vil se, hvad manden kan, så spiller han torsdag den 9. april på Hulerød Kro i Dronningmølle sammen med Mikkel Nordsøe og Moussa Diallo - det er vel overflødigt at anbefale det... Jeg gør det nu alligevel - de optræder år efter år heroppe og jeg tropper troligt op for at begejstres!

 

Mange hilsner

Claus

Link til kommentar
Del på andre sites

Meget fortjent. Til lykke til Danmarks svar på Jeff Porcaro.

 

Jeg mindes stadig med fryd den dag i Valby, hvor jeg endelig kunne få lov at opleve et af mine absolutte favoritbands, Sneakers, da de blev genforenet. Det er stadig en af mine største koncertoplevelser.

 

Tak foreløbig, for meget god musik, Klavs.

Link til kommentar
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu