Downbeat, Clubdate Eller?


frogspoon

Recommended Posts

hvordan ved man hvad et ludwigsæt hedder udover ludwig?

 

Jeg har et ludwig trommesæt i white marine pearl fra 1965 og ved kun at det hedder ludwig.

 

har alle sæt en undertitle eller er det kun bestemte serier?

 

 

vh. thom's

Link til kommentar
Del på andre sites

Det kommer primært an på størrelserne. Den gang kørte de kun med to serier, der brugte samme kedler, og det var kun den billige, der som sådan havde et navn (Club Date, som kan kendes på, at trommerne kun havde et sæt spændehuse monteret midt på kedlen).

Den dyre serie havde ikke nogen undertitel, men de forskellige outfits havde så hvert deres navn i katalogerne. De mest almindelige er nok Downbeat (20, 12, 14), Super Classic (22, 13, 16) og Hollywood (22, 12, 13, 16). Navnene kommer også lidt an på perioden, da Hollywood f.eks. skiftede navn til Big Beat, da de skiftede til B/O badge - samtidig introducerede de Pro Beat, som var 24, 13, 14, 16, 18. Og så er der spørgsmålet om, hvor pernitten, man er - nogle mener f.eks. at man kun kan kalde et sæt for jazzette (de var 18, 12, 14), hvis stortrommen er 12" dyb, fordi de blev vist sådan i kataloget, selv om der er mindst lige så mange sæt i samme konfiguration med en 18x14.

Link til kommentar
Del på andre sites

Er det det sæt du har på dit profilbillede? Det ligner et klassisk ludwig 60'er Keystone badge, hedder de super classic sådan nogle? Jeg havde engang et Ludwig Club Date fra midt 60'er, også i WMP, men ja de har sådan nogle lugs i midten i stedet for en lug til hver stemmeskrue. Club Date 16'' gulvtommer er sindsygt sjældne så hvis det er sådan et sæt, så er det nok en 14'' gulvtom :-)

Link til kommentar
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu