Kuffertsæt


theghoul

Recommended Posts

En af mine venner inviterede mig for et par år siden på en jam, hvor jeg spillede på hans hjemmelavede kuffertsæt. Her den anden dag faldt jeg så over en kuffert i vores storskrald og besluttede mig for at bygge et kuffertsæt selv. Samtidig ville jeg benytte lejligheden til at få ryddet op i mit loftsrum, hvor jeg har lidt for mange ubrugte trommer og ubrugte dele liggende. Idéen er, at have en piccolo og hi-hat og ridebækken i en taske. Resten skal kunne passe ned i kufferten. Jeg spiller pt i en skramlet bluesduo, hvor vi gerne skal kunne hoppe i en taxi, når vi skal ud og spille. Desuden spiller vi nogen gange i meget små lokaler, hvor et trommesæt simpelthen er for meget.

 

Der er brugt en 12" tom til stortromme, en 14" sidetam er skåret ned i højden, så den passer i kufferten og så havde jeg en 10" koncerttam. Mine krav til mig selv var, at jeg ikke ville ud og købe noget nyt. Resultatet er ikke værst, men sættet er ikke færdigt. For ikke at sættet skal lyde af lort, har jeg dæmpet "stortrommen", så meget at den lyder fint, men lidt for dæmpet til vores blues (!). Jeg har en 16" afskåret top, som er blevet til overs fra et cocktailsæt, jeg byggede for nogle år siden. Den skal jeg have i som stortromme i stedet. Og så mangler jeg dele til en ordentlig skinne til pedalen og noget Pearl bækkenstativ, som passer til at glide ned i et pearl-tommount, som skal monteres i højre side og være teleskopagtigt, lidt som antennen på en transistorradio. Nu må jeg lige have skrabet de sidste dele sammen, så poster jeg det færdige resultat.

 

https://www.dropbox.com/s/kh4p09g8ct70prd/DSC_0105.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/jdshfnm35xipd9y/DSC_0108.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/6wak1bu5xxdtxxj/DSC_0106.jpg?dl=0

 

Link til kommentar
Del på andre sites

Det er sejt, ja. Men før det lyder rigtig godt, så kommer det ikke på tavlen. Kufferten er lavet i ca. 2 mm tyk plast. Der er lukke- og låsemekanismer der rasler. Sættet står og vipper, når jeg spiller på det. Der er udfordringer nok. Men når stortrommelyden bare er fed nok, så klarer vi nok også det.

Link til kommentar
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu