Biografi – Buddy Rich

Buddy Rich Biografi - Trommeslageren.dk

Når det kom til teknik, power og evnen til at sammmensætte de utroligste trommesoli, så levede Buddy Rich uden problemer op til titlen “verdens bedste trommeslager”. Selv om der var andre trommeslagere som måske var mere innovative, så var Buddy Rich alligevel et kapitel for sig.

I en alder af kun 18 måneder optrådte Buddy for første gang som “Traps, the Drum Wonder”. Dette skete i forældrenes vaudeville Wilson & Rich. Faktisk blev Buddy ved med at optræde i dette show op igennem sine barndomsår, og udviklede sig også til en ganske god sanger og en god stepdanser. Men det var trommerne Buddy brændte for, og i 1938 opdagede han jazzen og begyndte at spille med Joe Marsala’s Combo.

Buddy sad snart bag trommerne i Bunny Berigan’s orkester, han tilbragte det meste af 1939 med Artie Shaw, og i perioden 1939-1945 (bortset fra noget arbejde i militæret) spillede han med Tommy Dorsey. Gennem denne periode blev det klart at Buddy Rich var “kongen”, og ikke engang hans ven Gene Krupa kunne være med i selskabet.

Buddy Rich havde et “bop-agtigt” band i perioden 1945-1947 som aldrig rigtig slog igennem. Han turnerede med Jazz at the Philharmonic, indspillede med et utal af stjerner igennem 50’erne for selskabet Verve (Charlie Parker, Lester Young, Art Tatum og Lionel Hampton), og arbejdede desuden med Les Brown, Charlie Ventura, Tommy Dorsey (1954-1955), og Harry James (on/off i perioden 1953-1966).

Et hjertetilfælde slog i 1959 bremserne lidt i, men kun midlertidigt. Selvom Buddy efterfølgende droppede idéen om at blive sanger på fuld tid, gav han aldrig op ved trommerne.

I 1966 lykkedes det for ham – imod manges forventninger – at samle et successfuldt big band, et big band der skulle vise sig at blive hans hovedbeskæftigelse de næste 20 år. I 1983 begyndte hans hjerte igen at give ham problemer, men Buddy gav den alligevel altid 100% bag trommerne – lige til han døde.

Buddy Rich blev født 30. September 1917 i Brooklyn, New York – han døde den 2. April 1987.

Grej
Buddy Rich spillede på Slingerland trommer og Zildjian bækkener.

Drummerworld
http://www.drummerworld.com

Websites
http://www.buddyrich.com/

Diskografi-udpluk
Mercy Mercy (Buddy Rich)
Buddy and Soul (Buddy Rich)
This one’s for Basie (Buddy Rich)

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar