Biografi – Laust Sonne

Laust Sonne Feature Trommeslageren.dk

Laust Sonne voksede op i et musikalsk hjem, og hans forældre købte i en tidlig alder et deletrommesæt til Laust og hans storebror Christoffer (der bl.a. har siddet bag kedlerne hos Hanne Boel og Big Brother-Christian). Efter mange år på musikskole, hvor han også lærte at spille på mange andre instrumenter, valgte Laust i midten af 1990’erne at flytte til London for at prøve lykken som musiker. Han får hurtigt dannet bandet Butterfly Species, som i 1997 flytter til Los Angeles. Grundet problemer med at få en pladekontrakt samt interne kontroverser, opløses bandet i 1998, hvorefter Laust rejser hjem til Danmark. Her får han jobs med Mark Linns band, turnerer med Tim Christensen, hvis første soloalbum Secrets on parade tillige har Laust bag trommerne.

Laust SonneI starten af 1999 vælger D-A-Ds trommeslager Peter Lundholm Jensen at forlade bandet. En ven til bandet foreslår Laust som en mulig afløser, hvorefter et par jamsessions med Laust og D-A-D arrangeres. Bandet er begejstret for Laust og tilbyder ham straks den ledige plads som trommeslager i bandet. Laust er dog en smule tilbageholden, da han stadig har ambitioner om en solokarriere. Kompromisset bliver, at Laust kommer med i bandet på den betingelse, at han sideløbende med D-A-D også kan koncentrere sig om sit soloprojekt. Efter en kort tur i studiet udkommer i foråret 2000 D-A-Ds første album med Laust bag trommerne, Everything glows, som bliver en både kommerciel og kunstnerisk succes. Albummet følges op af Soft dogs (2002) og Scare Yourself (2005).

I mellemtiden har Laust gjort sin drøm om at blive solist til virkelighed ved at danne bandet Dear, der i 2001 udgiver albummet Nice noizy toys. Her har Laust skiftet trommestikkerne ud med en guitar og agerer tillige forsanger i bandet. Men Lausts musikalske ambitioner stopper ikke her. Efterfølgende er han med til at grundlægge det mere jazzinspirerede band Bugpowder, der indtil videre har udgivet to albums. Her er Laust tilbage i rollen som trommeslager.


Laust Sonne blev født den 11. december, 1975 i Frederiksberg.

Grej
Laust Sonne spiller på Drum Limousine trommer og Avantgarde bækkener.

Websites
http://www.d-a-d.dk
http://www.bugpowder.dk

Diskografi-udpluk
Secrets on Parade (Tim Christensen)
Everything Glows (D-A-D)
Bugpowder (Bugpowder)

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar