Biografi – Mike Portnoy

Mike Portnoy Feature

Mike Portnoy’s interesse for musik startede tidligt, da hans far var rock’n’roll DJ. Han voksede derfor op med musik omkring sig konstant. Som hos så mange andre, var hans første favoritband The Beatles, og han kom da også senere til at danne et Beatles Tribute band, Yellow Matter Custard.

Mike lærte sådan set sig selv at spille trommer, men han fik dog teoriundervisning i skolen. Omkring samme tid begyndte han også at spille i sine første bands: Intruder, Rising Power og Inner Sanctrum, som også var rockbands med en anelse progressivitet. Han stoppede dog i disse bands, da han blev optaget på Berklee Music College i Boston. Her mødte han John Petrucci og John Myung, som han senere skulle danne bandet Dream Theater sammen med. De startede dog med at spille sammen under navnet Majesty, som også nåede at udsende en demo-cd. De fik hurtigt fat på pianisten Kevin Moore og sangeren Chris Collins – sidstnævnte forlod dog bandet og blev erstattet af Charlie Dominici, som nåede at indspille Dream Theater’s første album, When Dream and Day Unite (1989). De skiftede igen forsanger efter dette album, og James LaBrie kom til og er der stadig i dag. Derudover har også pianisten været skiftet ud – først til showmanden Derek Sherinian (Planet X) og efterfølgende til virtuosen Jordan Rudess, som stadig sidder på posten. Alt i alt har Dream Theater udgivet 9 studiealbums og 4 livealbums. Bandet betragtes i dag som et af de største progressive rock bands nogensinde, og de er ”still going strong”. Et band, der altid har gjort mere ud af musikken end af det kommercielle.

Mike Portnoy har gennem tiden vundet utrolig mange priser (21) i bl.a. det amerikanske trommemagasin ”Modern Drummer” – priser som blandt andet inkluderer ”Årets Progressive Rock Trommeslager” (10 år i træk) og ”Årets Instruktionsvideo” for Liquid Drum Theater.

Som person er Mike også en utrolig stor musik- og filmelsker, og hans samling er større end de flestes. Den skulle efter sigende fylde en hel kælder. Den inkluderer bl.a. alle liveoptagelser af Dream Theater, ligesom alle afsnit af The Simpsons også er at finde!

Mike er meget inspireret af trommeslageren Neal Peart (Rush) og den afdøde Frank Zappa. Derudover nævner han trommeslagere som Terry Bozzio, Vinnie Colaiuta, Simon Philips, John Bonham og Keith Moon. Skal Mike nævne nogle bands der har inspireret ham, falder valget hurtigt på The Beatles, Queen, Yes, Metallica, Jellyfish, Iron Maidon, U2 og Jane’s Addiction.

Mike Portnoy er næsten lige så kendt som bandet Dream Theater, og mange trommeslagere verden over kender til ham. Hans popularitet skyldes selvfølgelig først og fremmest hans musikalitet, men også hans personlighed. Han er kendt for at være utrolig åben over for sine og bandets fans, og han er også af mange kendt som den spirituelle leder af bandet.


Mike Portnoy blev født 20. april, 1967 i Long Beach, New York.

Grej
Mike Portnoy spiller på Tama trommer og Sabian bækkener.

Drummerworld
http://www.drummerworld.com

Websites
http://www.mikeportnoy.com
http://www.dreamtheater.net

Diskografi-udpluk
Scenes From a Memory (Dream Theater, 1999)
Liquid Tension Experiment – (Liquid Tension Experiment, 1998)
Bridge Across Forever (Transatlantic, 2001)
One (Neal Morse, 2004)

Foto herunder taget af Kaine Taylor, og venligst stillet til rådighed af Drummers Digest.

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar