Biografi – Omar Hakim

Omar Hakim Feature Trommeslageren.dk

Omar Hakim startede med at spille trommer som 5 årig, da han fik sig et legetøjstrommesæt i julegave af sin onkel. Fra den dag var lilletrommen spændt fast om halsen på ham og så blev der spillet march. Da Omar var 10 år, startede han som trommeslager i sin fars band. Allerede som 15 årig indledte Omar sin første turné.

Musikken har været i Hakim-familien fra starten. Hans far – Hasan Hakim – spillede Trombone for Duke Ellington og den jazzede tone i huset gav ham en naturlig indfaldsvinkel til også at spille jazz – en stilart han behersker på bedste vis.

I 1980 tog Omar’s karriere for alvor fart. Mike Mainieri – den prisvindene jazzvibrafonist, kendt fra Steps Ahead – var på dette tidspunkt i ved at producere for Carly Simon og manglede en trommeslager – det blev Omar. Efter dette gik det slag i slag, da rygtet om Omars musikalske kvaliteter hurtigt spredte sig i det amerikanske musikmiljø.

Omar HakimI slutningen af 80’erne åbnede der sig en ny verden for Omar: Elektroniske trommer. Der var mangel på folk som spillede elektronisk, og snart fandt han sig selv i New York som trommeprogrammør og producer. Fra den dag har Omar haft en forkærlighed for de elektroniske trommer, hvilket også har skaffet ham meget arbejde i den poppede genre for bl.a. Madonna.

Da Omar Hakim’s ven – produceren Nile Rodgers – var i færd med at producere numre til David Bowies album “Let’s Dance”, blev Omar den foretrukne trommeslager til projektet.

Et andet højdepunkt i Omars karriere var, da Miles Davis introducerede ham til bandet “Weather Report”. Som Omar selv siger det: “I was the last drummer in that band, but that band turned my career around. Sting and Dire Straits’ Mark Knopfler were fans of Weather Report and they saw me playing with the group.”. Dette gav senere Omar en plads i Stings nye band, ligesom han bl.a. medvirkede på det prisvindende Dire Straits album “Brothers in Arms”.

I 1989 udgav Omar sin første soloplade Rhythm Deep, og   derudover har Omar i tidens løb medvirket på over 150 plader.


Omar Hakim blev født 1959 i New York.

Grej
Omar Hakim spiller på Pearl trommer og Zildjian bækkener.

Drummerworld
http://www.drummerworld.com

Websites:
http://www.omarhakim.com/

Diskografi-udpluk
Bring On The Night (Sting)
The Dream of the Blue Turtle (Sting)
Tutu (Miles Davis)
Domino Theory (Weather Repport)
Still Warm (John Scofield)
Random Access Memories (Daft Punk)

Omar Hakim

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar