Biografi – Simon Phillips

Allerede i en alder af 3 år blev Simon introduceret til musikken. Faderen og klarinettisten, Sid Philips, havde et band, som på det tidspunkt fik ny trommeslager – dette lagde Simon mærke til, og han blev interesseret. De næste par år gik med at slå på legetøjstrommer på trods af, at faderen ikke var vild med, at Simon skulle være trommeslager. Sid kom dog på bedre tanker, og tre år senere, da Simon var 6 år gammel, besluttede Sid sig for at finde ud af, om der virkelig var noget talent tilstede. Han indspillede et par numre med faderens band, og derefter var det åbenlyst, at han skulle fortsætte. Efter to års yderligere øvning begyndte han at spille enkelte koncerter med bandet, og som 12-årig kom han med som fast medlem. Han fortsatte i bandet i yderligere 4 år, indtil hans far pludselig døde. Af denne grund besluttede han sig for at kvitte bandet, og han stod nu uden job. Det skulle dog vise sig nyttigt at have spillet i faderens band pga. de mange kontakter. Han nåede også inden længe at være med til en opsætning af “Jesus Christ Superstar”. Derefter blev han en af Londons mest eftertragtede studie-trommeslagere.

Senere drog han til USA med nogle af de nye mennesker, han var begyndt at spille med, og her skabte han sig hurtigt et stort netværk og kom hurtigt til at medvirke i mange forskellige sammenhænge, som man kan læse om på bl.a. Simons eget website. For at give et lille udpluk, kan i denne sammenhæng nævnes: Mick Jagger, The Who, Jeff Beck, Jack Bruce, Peter Gabriel, Joe Satriani, Tears for Fears, Judas Priest, Roxy Music, Michael Schenker, Nik Kershaw, Phd., Al DiMeola, 801, Pete Townshend, Russ Ballard, Robert Palmer, Stanley Clarke, The Pretenders, Jon Anderson, Whitesnake og Dave Gilmour. Altså noget af en omgang.<br< <br=””> I 1986 var Simon på turné med Jeff Beck, og under et encore-nummer, spillede Carlos Santana og Steve Lukather med på hver sin guitar. Det var her, han mødte Steve Lukather for første gang.

Simon Phillips PortrætI 1992 døde Jeff Porcaro, den højtrespekterede trommeslager i Steve Lukather’s band, Toto. Simon blev indkaldt til en den efterfølgende verdensturné, og han har været fast medlem lige siden. I 1995 udkom Toto’s første studiealbum med Simon bag trommerne, og det blev navngivet “Tambu”. Mange troede og tror stadig ikke, at det kan lade sig gøre at udfylde pladsen efter Jeff Porcaro, men Simon Philips har tilført bandet noget nyt og altså ikke forsøgt at efterligne Jeff. For det første ville det være umuligt, og for det andet er det også af respekt for Jeff Porcaro. Det er to vidt forskellige Toto-æraer, og det må man acceptere.

Sideløbende med Toto og alle de andre projekter, har Simon også været meget interesseret i at indspille og optage i studier. I dag har han sit eget studie, og han er også producer på Toto’s egne albums og liveoptagelser. Derudover har han produceret bl.a. Derek Sherinian – Inertia og Planet X – Moonbabies. Det er også værd at nævne, at Simon stort set altid har haft sideløbende projekter, såsom f.eks. jazz-projektet “Vantage Point”, og det er en af grundene til, at han er så respekteret og kan blive ved med at udvikle sig.

Gennem karrieren har Simon haft nogle meget karakteristiske trommesæt, alle store Tama-sæt. To stortrommer, 4 racktammer, 2 gulvtammer og en gong drum – og så enten i skrigende gul eller grøn. Desuden er han sammen med trommeslageren Mike Portnoy om nogen den, der har gjort octobans populære.


Simon Phillips blev født 6. februar, 1957 i London.

Grej
Simon Phillips spiller på Tama trommer og Zildjian bækkener.

Drummerworld
http://www.drummerworld.com

Websites
http://www.simon-phillips.com
http://www.toto99.com/

Diskografi udpluk
Tambu (Toto, 1995)
Inertia (Derek Sherinian, 2001)
Join Together (The Who, 1990)
Shaking the Tree – 16 Golden Greats (Peter Gabriel, 1990)
Islands (Mike Oldfield, 1987)

Simon Phillips

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar