Biografi – Steve Gadd

Steve Gadd Feature Trommeslageren.dk

Steve Gadds første bekendtskab med rytmer, var i form af stepdans som ganske ung. Allerede fra 3 års alderen modtog han undervisning af sin onkel som var marchtrommeslager. Måske inspireret af ham, viste Gadd meget tidligt stor interesse for Sousa march, hvilket den dag i dag høres i hans spil. Gadd studerede privat hos Bill og Stanley Street, så med John Beck, derefter to år på Manhattan’s School of Music for så at studere på Eastman i Rochester.

Hans første jobs var med Chuck Mangione og Chick Corea. Arbejdet med Chick Corea var en åbenbaring for ham. Corea gav ham ubegrænsede kreative muligheder, og hele perioden med Corea var for Gadd formende og afgørende for den retning hans spil og teknik tog.

Efter college måtte Gadd 3 år ind til militæret hvor han spillede i militærorkestret. Umiddelbart efter at værnepligten var aftjent, kastede han sig ud i at spille med et big band i Rochester. I 1972 formede han en trio med Tony Levin og Mike Holmes, for at tage til New York og blive opdaget. Trioen gik dog i opløsning, men Gadd begyndte i samme periode at arbejde meget intensivt som studie musiker. Han var i perioden også medvirkende i Chick Corea’s Return to Forever.

Steve GaddI 70’erne og 80’erne turnerede han internationalt (og indspillede) med navne som Paul Simon og Al Di Meola. Da Gadd nåede slutningen af 70’erne var han den mest efterspurgte trommeslager overhovedet, og nok også den mest efterlignede. I Japan kunne man f.eks. købe transkribtioner af hans soli, og alle de førende japanske trommeslagere lød som ham. Chick Corea kommenterede: “Every drummer wants to play like Gadd because he plays perfect… He has brought orchestral and compositional thinking to the drum kit while at the same time having a great imagination and a great ability to swing.”

Gadd er stadig i dag blandt de mest efterspurgte og efterlignede trommeslagere. Gadd’s swing er ikke til at tage fejl af, ligesom hans evne til at spille ethvert nummer – kompliceret som simpelt – med en ro og et overskud som ingen anden. I blandt Gadd’s egne favoritter kan nævnes: Elvin Jones, Tony Williams, Jack DeJohnette, Buddy Rich, Louie Bellson mfl.


Steve Gadd blev født 9. April 1945 i Rochester, New York

Grej
Steve Gadd spiller på Yamaha trommer og Zildjian bækkener.

Drummerworld
http://www.drummerworld.com

Websites
http://www.intrepidsoftware.com/sgadd

Diskografi-udpluk
Aja (Steely Dan)
Gaucho (Steely Dan)
If That’s What it Takes (Michael McDonald)
Rickie Lee Jones (Rickie Lee Jones)

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar