Biografi – Stewart Copeland

Stewart Copeland Feature Trommeslageren.dk

Stewart Copeland er født d. 16 juli 1952 i Virginia (USA), men flyttede meget snart til Beirut i Libanon, hvor hans far var CIA agent (og med til at undersøge Dødehavsrullerne da de blev fundet).
Han bode sine unge år i mellemøsten men kom på College i Californien før han flyttede til London i 1975, hvor han spillede trommer i det prograsive rock band “Curved Air”.

Stewart CopelandEfter “Curved Air” var han med i bandet “Strontium 90” som senere blev til The Police (det var her han mødte Sting). De startede sammen The Police men på det tidspunkt var det ikke Andy Summers på guitar, men Henri Padovani. Det første hit der kom i 1979 var Roxanne. Dette nummer ændrede deres liv for evigt.
På toppen af deres succes i 1980 udgav Stewart sin første solo plade “Kollected Works”. Den blev ikke udgivet i hans eget navn, men under navnet ”Klark Kent”. Stewart Copeland høstede megen ros for denne plade, men ikke kun dér var der succes, han skrev nemlig også flere numre til The Police, som f.eks. Fall Out.

Da The police brød op, var Steward allerede en etableret filmkomponist. Stewart fik da også en nominering til en Golden Globe, for musikken til Francis Ford Coppola’s Rumble Fish.

Efter tiden med The Police har Stewart næsten forkastet sin popfortid for at komponere, alt lige fra filmtemaer til operaer og balletter.


Stewart Copeland blev født den 16. juli 1952 i Virginia, USA.

Grej
Stewart Copeland spiller på Tama trommer og Paiste bækkener.

Drummerworld
http://www.drummerworld.com

Websites
http://www.stewartcopeland.net
http://www.stewartcopeland.co.uk

Diskografi-udpluk
Airborne (Curved Air)
Outlandos D’Amour (The Police)
Kollected Works (Klark Kent)

Stewart Copeland

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar