Erik F. Andersen er død

EFA - Erik F. Andersen - Foto af Gunnar Kristiansen

Trommeslager og trommekender Erik F. Andersen døde søndag den 21. oktober 2018.

Erik fik i trommekredse slået sit navn fast, da han i 2012 udgav bogen Danske Trommer. En bog der ikke bare er helt utrolig flot, men også en bog der bærer frugterne af Eriks gennemgribende researcharbejde i forbindelse med tilblivelsen.

Erik var også siden 2004 medlem her på Trommeslageren.dk, og gik under brugernavnet 4300dk – en reference til hans hjemby Holbæk i øvrigt.

Allan Bode har været ven med Erik i mange år, og jeg har derfor bedt Allan nedfælde nogle ord om Erik i denne forbindelse.

Mindeord for Erik F. Andersen (3.11.1942 – 21.10.2018)

“Jeg havde den store glæde at have Erik som min ven i mange år. Vi mødte hinanden gennem vores fælles interesse for gamle trommer og det blev til mange fornøjelige timer med herligt nørderi og gode historier.

Vi kom fra to forskellige musikalske verdner. Erik var en rendyrket jazz-mand, og han lærte mig, hvordan trommer til jazz skulle stemmes og lyde. Jeg blev mange gange inviteret til koncerter i Holbæk Jazzklub, når Erik vidste der kom dygtige trommeslagere forbi. Det helt store højdepunkt var i 2014, da min store inspirator Steve Gadd kom forbi, og jeg hang ud backstage hele dagen. Det var Eriks fortjeneste.

Erik var utrættelig i sin søgen, når vi havde en trommerelateret ting der skulle afklares. Der var ikke den stump, tromme eller hardware som han ikke kunne identificere. Det var kun et spørgsmål om tid.
Jeg var med hele vejen, da Erik lavede den unikke bog Danske Trommer om danske trommemagere i perioden 1900 – 1950. Flere års jagt på fakta mundede ud i bogen, som jeg er stolt af, at være medvirkende til blev realiseret. Med stor flid og vedholdenhed, som var kendetegnet for Erik, fik han tilvejebragt fakta og formidlet i et skønt sprog til fornøjelig læsning. Erik har efterladt et historisk værk, som har sikret at et stykke dansk kulturhistorie, nu er bevaret for eftertiden.

Erik har igennem mange år spillet en stor rolle for jazzmusikken i Holbæk, både som udøvende musiker og som aktiv i Holbæk Jazzklub.

Det var Eriks ønske, at jeg holder hans website dansketrommer.dk kørende og opdateret. Hans samling af danske trommer har jeg lovet at passe på og sikre for eftertiden.

Æret være hans minde.

Allan Bode”

Erik bisættes fredag den 2. november kl. 12:00 fra Tveje Merløse Kirke, Tveje-Merløse 22, 4300 Holbæk.

Han ønsker ikke blomster, men i stedet kan man donere et beløb til Kræftens Bekæmpelse.

2 kommentarer

Skriv en kommentar