Førstegangskøb af trommesæt

Begyndertrommesæt

Står du foran at skulle købe dit allerførste trommesæt, så er der her nogle få, men gode retningslinier du bør følge.

Pris?
For det første er dit kommende køb naturligvis bestemt af, hvor mange penge du har at bruge. Har du penge nok, og dermed mulighed for at købe et sprit nyt trommesæt, får du den ekstra glæde det kan være at købe et fabriksnyt trommesæt.

Går du efter et billigt trommesæt, så vil jeg anbefale dig at bruge dine (måske surt optjente) penge på et brugt trommesæt i stedet. Har får du med ret stor sikkerhed meget mere for pengene. Det forholder sig nemlig sådan, at der inden for de sidste 10-15 år er begyndt at strømme meget billige trommesæt ind på markedet. Disse sæt er selvsagt ikke det bedste der findes – som oftest noget bras for at sige det ligeud. Derfor: har du set et komplet nyt trommesæt til under 3500 kr. inkl. bækkener, stol og det hele, så bør du nok overveje at holde dig væk. Trommerne ser måske meget gode ud på afstand, men til sådan en pris er det selvsagt ikke muligt at lave et robust trommesæt. Og hvad er mere irriterende, end noget der hele tiden går i stykker…

Køb brugt
Tanken om at du får et billigt men fabriksnyt trommesæt med hjem er fristende. Men gør dig selv den tjeneste at se efter på brugtmarkedet først. Her på Trommeslageren.dk’s brugtmarked, vil du ofte kunne finde et brugt trommesæt til noget der minder om den halve pris af, hvad et tilsvarende nyt trommesæt koster. Måske endda billigere! Og er du helt nybegynder, og måske ikke helt afklaret om hvorvidt du vil fortsætte med at spille på trommer eller ej, så kan du ofte sælge dit brugte trommesæt videre, til næsten det samme som du selv gav for det.

Se dig for
Her er nogle ting du bør se efter når du køber brugt.

Er sættet komplet?
Hvad består sættet af? Er der én stortromme, én lilletromme, to hænge-tomtommer (oven på stortrommen) samt én gulv-tomtom? Er der et hihatstativ inkl. bækkener, minimum et bækkenstativ inkl. bækken, en stortrommepedal, ben på stortrommen, alle holdere til tomtommerne, et lilletrommestativ samt en trommestol?

Skind
Er der to skind på hver tromme? Hvilken stand er skindende i? Det er dyrt at købe nye skind (typisk 100-200 kr. pr. stk. afhængig af kvalitet og fabrikat), så undersøg om de er i god stand, og ellers kan et afslag i pris måske komme på tale.

Hardware
Virker stativerne som de skal? Kan alt indstilles, eller er noget rustet fast/slidt op? Tjek alle bevægelige dele. Vær opmærksom på at stortrommepedalen er i god stand. Denne er det hårdest udsatte sted på trommesættet, og en ny pedal koster fra 500 kroner og op.

Bækkener
Er bækkenerne revnede? Se efter i kanten og ved hullet. Er der en hihat (ca. 14″), et ride- (ca. 20″) og et crash-bækken (ca. 16″)?

Lilletrommen
Virker seidingen? Er alle tråde intakte? (Seidingen er de tråde man kan slå til/fra på lilletrommen.) Man skal let kunne slå seidingen til- og fra.

Trommerne
Er der skruer i alle hullerne på trommerne? Se efter på stativer og i både top og bund af trommerne.

Dette er de vigtigste ting der er at se efter, når du køber brugt.

Rigtig god fornøjelse…

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar