Achermann

Branchemedlem
 • Posts

  2,146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by Achermann

 1. Jeg er egentlig overbevist om, at man kan komme i mål med alle de nævnte mikrofoner alt efter, hvor meget man hiver i knapperne. I hvert fald live. Der er dog en del forskel på, hvordan og hvor meget de er pre-EQ'ede. Ejer selv D6 og Beta52, og de klarer jobbet fint. 602'eren er, som HamFraEmbryo skriver, også lækker og lidt anderledes i udgangspunktet end f.eks. de to nævnte.

   

  Til lilletrommen er 57'eren jo standard af en årsag - I5 er også fed og lidt anderledes i toppen. Ultimativt kunne man vælge en MD441.

 2. Jeg har en Audix D6 siddende i min 22"x18" i en Kelly SHU, og det fungerer glimrende. Jeg har et 5" hul i frontskindet - både for fornemmelsen og muligheden for at smide en mikrofon i hullet også. Mikrofonen i SHU'en får mere anslag (klik) fra køllen, men til gengæld ikke for alvor gavn af bund fra frontskindet.

   

  Hvis det er kun er til studiebrug, ville jeg dog hellere prøve mig frem med mikrofonen på stativ fra gang til gang. Ulempen (som også kan være en fordel) ved SHU er jo netop, at man ikke kan flytte mikrofonen efterfølgende.

 3. Kan også anbefale Pro-Marks Select Balance stikker - enten som Forward Balance med lidt mere tyngde frem mod stikkens tip eller som Rebound Balance med det modsatte. Begge modeller fås i fem forskellige tykkelser - alle i samme længde. De har fungeret rigtig godt for mig, fordi jeg bl.a. har kunnet finde en lidt tykkere stik, som ikke var for tung. Jeg tænker, det samme kan gøre sig gældende i dit tilfælde med f.eks. Forward Balance.

 4. Achermann, hvad bruger du den der RME fætter til? Jeg er ret ny i de her opsætninger og kan næsten regne ud hvad den gør men ikke hvordan du bruger den i setuppet ><

   

  Til trådstarter: undskyld for evt. off topic.

   

  Jeg bruger den heller ikke ret tit. Men den har to formål:

  - Hvis vi f.eks. har en 16-kanals pult med ADAT, kan jeg supplere med 8 preamps

  - Når jeg indspiller trommer i øveren har jeg 8 (gode!) preamps ud over de 2 i mit lydkort

 5. Spændende projekt! Jeg vil dog tilslutte mig Rune og anbefale kablet in-ear, medmindre omstændighederne nødvendiggør et trådløst system.

   

  Jeg byggede selv for ikke så længe siden et lignende rack, som du lige kan få mine erfaringer med. Racket består af:

  - Tascam LM8-ST linemixer

  - Buttkicker BKA1000-N forstærker

  - Behringer BTR-2000 metronom og tuner (eneste rackmonterbare metronom jeg kunne finde)

  - RME OctaMic II (mulighed for 8 ekstra mic pres via ADAT)

   

  Bagpå sidder et stikpanel med 2x XLR ind og 2x monojack ind (begge monitor) samt et ekstra monojack ind for eksternt click. Metronomen i racket er kablet internt, og Buttkickeren kan styres via linemixerens AUX. Endelig sidder i linemixeren et minijack, så jeg kan tilslutte iPad el. lign.

   

  10943231_10152521560175957_296579749_n_z

 6. Jeg er egentlig ikke så meget for at anbefale Thomann, men lige nøjagtig dette produkt er altså ret godt. Det passer perfekt til SPD-SX'en, og der er plads nedenunder til diverse triggers, kabler, clamp osv. Kassen er lidt tung, men til gengæld meget beskyttende og holdbar.

 7. En af mine gode venner har netop (efter lang tids bøvl og venten) modtaget nogle claws direkte fra Ayotte. Det har tilsyneladende været en kamp - præget af mangelfuld kommunikation.

   

  Det var ikke til megen hjælp, beklager. Men det kan da lade sig gøre på den måde trods alt, hvis ikke nogle herinde ligger inde med en. Ayotte har ikke længere dansk importør, så det er nok noget med at være heldig på et lager et eller andet sted. Alternativt er der vist også Drum Station Maintal i Tyskland.

 8. Jeg har begge skind liggende og skifter lidt mellem dem fra projekt til projekt. I weekenden var jeg afsted og havde brug for attack og klik på min 22" - her blev det EMAD clear og EQ3 på front. Inden det var jeg i studiet og foretrak PS3 coated og et Fiberskyn PS3 (diplomat-tykkelse). Begge dele med et håndklæde liggende i bunden med kontant til begge skind.

 9. Det swinger (tøhø) lidt fra projekt til projekt. I weekenden spiller jeg hair/glam metal og regner med at gøre det på følgende skiver:

   

  Meinl Byzance 15" Traditional Medium Hihat

  Meinl Byzance 18" Vintage Sand Thin Crash / 20" Extra Dry Crash

  Meinl Byzance 20" Traditional Extra Thin Hammered Crash

  Meinl Byzance 21" Transition Ride

  Meinl Byzance 22" Vintage Sand Crash Ride

 10. En sm57 (eller 58) på toppen af hver, som på en lilletromme… måske en smule længere væk, så har du "standartlyden".

  Hvis du har spor nok, så prøv da en stortromme mic under bunden og en ambient. Du kan jo altid lade være med at bruge dem i mixet...

  Yes - en 57'er (især hvis nummeret/rytmen er til den hurtige/aktive side) pegende 45 grader mod skindet og evt. suppleret med en ambientmikrofon, hvis du skal have lidt mere af bunden med. Man kan yderligere supplere med en kondensator (f.eks. en AKG C451), som fanger lidt mere af bl.a. fingrenes bevægelse på skindet end en dynamisk mikrofon som 57'eren. Endelig ville jeg også sørge for, at der er træ (gulv eller plade) under bunden, såfremt den er på stativ.

 11. Jeg er ret glad for min 18'er med PS3 coated på slagside og PS3 ebony/fiberskyn på front enten uden hul eller med et enkelt 4". Har et lille håndklæde liggende inden i trommen, og den siger boom.

  • Upvote 1
 12. På opfordring oprettede jeg alligevel en ny udgave af vores elskede "Vores sæt på arbejde"-tråd, men jeg snyder lidt med et par billeder fra december 2015.

   

  Jeg var hyret ind til et album, der skulle indspilles på en weekend hos Kaspar Vorbeck, så jeg tog hele svineriet af bækkener og lilletrommer med. Havde også for første gang to forskellige BFSD (Big Fat Snare Drum) med, og de var rigtig fede at arbejde med begge to (de er desværre ikke på billederne).

   

  Billede%2013-12-2015%2009.06.32_zpssqvkx

   

  Billede%2013-12-2015%2009.09.03_zpsxrtng

   

  Billede%2012-12-2015%2010.07.41_zps8v95w

  • Upvote 2
 13. Tillykke, Leo. Jeg ejer et tilsvarende og er meget glad for det. Det er virkelig en fornøjelse at spille på et så dynamisk bækken, der er stort og mørkt uden at være højt i volumen. Endnu har jeg ikke haft problemer ift. holdbarhed, så medmindre du virkelig tæver det, tror jeg ikke, du skal være nervøs.