Bornholmeren

Member
 • Content Count

  193
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bornholmeren last won the day on September 17 2014

Bornholmeren had the most liked content!

Community Reputation

16 Neutral

1 Follower

About Bornholmeren

 • Rank
  Trommeslagter
 • Birthday 03/25/1951

Profilinformation

 • Køn
  Mand
 • Bopæl
  Tingstedvej 10

For- og efternavn

 • Fornavn
  Finn
 • Efternavn
  Bidstrup

Recent Profile Visitors

4,433 profile views
 1. Den `filtstrimmel´ kan være en 5 til 8 cm. bred, og kan godt være et stykke fra et gammelt lagen, eller rigtig godt, et gammelt frote´ håndklæde, eller en strimle fra en kasseret t shirt eller en trøje, bare helst noget der er blødt. Med en saks kan du fabrikere sådan en strimmel. Hilsen Finn.
 2. Nu er dine´r musik generelt mere inteligent musik, ofte jazz præget, og den slags kan sagtens bære at man spiller med wiskers, og så bliver der jo mere forskel på både musik og mere merkant trommespil når der bliver spillet op til dans med stikker. Hvis der er flere som mener at dine bækkener er for kraftige, kan det være at dit bækken valg ikke er optimalt til den opgave. Hvis du nu skrev hvilke bækkener du bruger, kan vi måske hjælpe dig, evt. med et andet valg. Trommerne er straks nemmere da de altid kan dæmpes på forskellige måder. Hilsen Finn.
 3. Hvis du går ind på Hazelshould.com, kan du høre en hel del bækkener også Zildjian i rimelig god optagelse, så kan du danne dig et indtryk af hvilken lyd du søger. Hilsen Finn.
 4. Et sang anlæg med en 6 - 8 kanals mikser og et par 2 - 300 wats højtalere, kan købes i samme pris klasse som de øvrige i bandet investerer i eget grej, er vel rimeligt at en desideret sanger anskaffer sig. Men kommer det til et PA anlæg på adskellige hundrede watt eller mer, hvor alle spiller over, mener jeg er en fælles opgave, da sådan et kan løbe op i ret mange penge. Hilsen Finn.
 5. Det er yderst sjældent jeg komenterer de vidoer der bliver indlagt her, for det gider jeg ikke spilde min tid på, men her swinger set edder mamig godt. Det er der ikke mange der kan finde ud af, til og med er I pænt klædt, tempoet passer, breaksen ligger præsis, intro og afslutning sidder lige i swinget. Det eneste der undrer mig er at bassen kører mens den drejer rundt? Godt kørt. Hilsen Finn.
 6. Jeg har målt lidt på mit gamle 20" frontskind, som sad på mine da jeg købte dem i 68. Det er magen til det Ringo har på, hvis du you tuber på The Beatles, Yesturday Live, og det måler 17,5 cm. langt, L er 5,7 cm højt, u, w, er 2,6, d er 4,4 , i er med prik 4,1, og g er 3,5 cm højt. Det sidder 6 cm. fra hvor skind kanten bøjer indad. Hvis du så ser på The Beatles, Twist and shout og Love me do, så er hans logo mindre og sidder helt oppe i kanten, og de er vel begge fra 60erne. Hilsen Finn.
 7. Har du prøvet at stemme den som du kan tænke dig, og så istedet for at stille den på benene, så holde fat i top reifen og fjerner benene, DE kan sagtens skabe en form for bremsning af tonerne. Jeg kæmpede med netop samme problem i mange år på min 60er Ludwig 16", indtil den kom op at hænge i rims, siden har den fået en fantastisk tone. Hilsen Finn.
 8. Hvis du skal have en hihat til det du ønsker, skal du holde dig fra tykke, skarpe , larmende, og tørre, som 2oo2, K/Z, HHX evolution , rock fiduser , og de aller fleste 13" da de er for flade i lyden. Den bedste hihat du kan få er, når du køber en håndfuld billige, eller halve og sætter dem sammen på kryds og tværs. Her kan du nemmere finde en lyd som kan være din egen, og uden det koster en bondegård. En 505 er kan sagtens være en god løsning. Som du ser på alle de foreslag der er kommet, favner de meget bredt, så der er vidt forskellige opfattelser af løsningen. Finn.
 9. Underbud er da helt på sin plads, selvfølgelig lader man annoncen stå nogle dage, måske en uges tid, så der er mulighed for at der er en som bider på krogen. Tænk hvis der ingen underbud havde kommet, så havde der godtnok ikke blevet handlet ret meget her på TS. De aller, aller fleste annoncer kræver et uderbud for at få gang i dem, mange priser bør halveres eller mere for at være køber venlige. Nu taler jeg ikke om hvad varen er værd, for det er der mange meninger om kan jeg forstå. De bedste underbud der kommer, er af sælger selv, når de skriver " ingen underbud eller fast pris" for sådan
 10. Nu går jeg ud fra, at det ikke har noget at gøre med drillebassen, men at det er afprøvet på et rigtigt stykke metal. Eller om det er en historie som er skrevet i anledning af 1. april, ---- eller den går under kategorien SPØG og SKÆMT? Hilsen Finn.
 11. Nu er det yderst sjældent at jeg sælger noget, og jeg har før fået gode tilbud på mit grej men har altid takket nej. Det gælder også mit Ludwig som jeg primært bruger som øve sæt, da det er rimelig let, og derfor nemt at transportere. Nu var det faktisk brugt priser jeg referede til. Men selvfølgelig skal både køber og sælger være enige om prisen, før der kan skabes en handel. For øvrigt er der vist et P cygedelisk inspirert Ludwig her på siderne, som gerne skal sælges, godt nok er det kun et BO sæt men det er da idet mindste særpræget. Er makedet mættet nu, hvad så om et par år eller mer
 12. Hvad er pengene værd, det er et umuligt spørgsmål at besvare. Jeg har selv et champagne Ludwig fra foråret 65, 12, 13, 16, 20. så originalt man næsten kan tænke sig. Og at sige at sådan en omgang pindebrænde er 10.000 kr. værd, er skudt langt over målet, der er jo intet, ja og så lidt gammelt jern. Hvad med en gammel spade fra 50 - 60 erne som der forlanges 50 ja 100 tusind for, det er den da ikke værd. Og hvad er det der gør at en lilletromme altid er temmelig dyrere end feks. en 14" tam som der dog er noget mere materiale i. To 14" bækkenet som ofte udgør en hihat, til både 2 og
 13. Sikke en masse forkellige foreslag, nogle er rigtig gode andre er nok noget diskutable, men noget hen ad Henrik H´s mening er ikke så ringe. Nu har jeg spillet til suppe, steg og is komsammener gennem mer end 40 år hvor tante Anna eller onkel Åge sidder en meter foran stortrommen, og der syntes jeg at black lable 2002, 18" medium, og paiste 602 ,20" medium flat ride, og 602 hihat har fungeret godt. Men prøv at lytte en masse på nettet og dan dig et indtryk af hvad der falder i din smag. Hilsen Finn.
 14. En trashy hihat er altid spændende, men en trashy lyd hvad er det?. Er det en tørlyd som meinl byzants dry, eller vil du heller over i noget china agtigt med længere tone, eller som Eric Harland en kort flad tone. Nu har jeg gennem flere år arbejdet på at lave trashye bækkener og det samme i hihatte. Den lyd jeg har søgt er china agtig med en fyldig traslende , beskidt afslutning. Gennem de sidste 20 år har brugt en paiste 602 SE hihat med 4 ,10 m.m. huller i bunden, midt imellem klokke og kant, og 4 stål nitter mellem hullerne, som giver en længere fyldig tone med et mere markant chip. Bor