Copeland

Branchemedlem
 • Posts

  649
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Copeland

 1. Copeland

  Gretsch Trommer

  Kan du nævne en trommeslager, hvis lyd du godt kan li', eller en plade, hvor du synes trommerne lyder fedt? Hvilken/hvilke stil/stilarter spiller du? Efter min mening er ahorn ikke bedre end birk (eller mahogni, eller stål, eller plexiglas eller ...). Det er et spørgsmål om smag.
 2. Kunne det være halvdelen af et march-sæt?
 3. Jeg har arbejdet på værkstedet i Drum City i nogle år. Den ene gang jeg ikke fulgte mit eget ovenstående råd, gik det helt galt... Jeg skulle montere nye ben på en 40 år gammel walnut Gretsch 18" storetromme. Den er sjælden!!! Der var travlt, men jeg fik målt grundigt op og holdt en pause. Der blev mere travlt og ejeren af trommen ville snart dukke op for at hente den. Frem med tromme og boremaskine og i gang... Hov! Det ser sgu lidt mærkeligt ud, tænkte jeg, mens 12 mm boret gik fint og glat igennem trommen... Av av av jeg havde fået sat tapen et spændehus forskudt på den ene side #/&%&&"€&%!! Jeg havde ikke målt op anden gang og jeg havde ikke tænkt mig om den afgørrende ekstra gang. Jeg måtte gå den tunge gang til telefonen og ringe til kunden om at han ikke kunne få sin tromme i dag. I første omgang, turde jeg ikke fortælle hvorfor. "Det er fint. Jeg havde alligevel tænkt mig at bruge min 20" den næste uge" sagde han. Jeg lappede hullet med en skive fra en gammel totaltskadet Gretsch-tam vil havde på værkstedet. Jeg sørgede for årene vendte den rigtige vej og valgte et stykke på kedlen, der så rigtig ud. I en baggård i Klostergade bode der dengang danmarks førende ekspert i at restaurere altertavler og andet antikt træværk. Ham fik jeg til slibe, bejse, male (på indersiden) lakere og polere, så skaden var næsten usynlig. Heldigvis vendte den nedad på trommen, når den stod i spilleposition. Jeg fik monteret benene rigtigt. Denne gang fulgt jeg opskriften til punkt og prikke. Jeg ringede til kunden og fortalte ham sandheden og at nu kunne han hente trommen. Han skreg af grin i telefonen over min fejl og sagde at det kunne jo ske for selv den bedste. Det skulle jeg ikke være ked af. man kan sikkert ikke end gang høre forskel og jeg skulle da ikke have brugt energi på at lappe den. Det kunne da bare være et ekstra lufthul... (sikke en lettelse). Næste dag hentede han trommen og kunne næsten ikke finde lappen. Han var glad og supertilfreds og meget meget sød ved mig, den floveste trommereparatør nord for Alperne. Nogle år senere solgte han sit gamle Gretschsæt med 18" storetrommen og jeg overvejede seriøst om jeg skulle købe de,t så ingen andre opdagede min bummert. Det fik jeg ikke gjort, så nu vil jeg spørge: Hvem har Søren Frosts gamle Gretsch? Når man skal dumme sig, så skal man gøre det ordentligt
 4. Den vigtigste regel er: Tænk dig godt om. Skal holderen sidde på midten eller lidt tættere på frontskindet eller er der andet, der skal tages hensyn til? Mål grundigt op. Brug malertape som beskrevet ovenfor. Hold en pause, lav noget andet. Mål grundigt op igen og tænke dig om en ekstra gang! Nu må du bore.
 5. Istanbul Agop Xist. http://www.4sound.dk/trommer/baekkener/istanbul-agop-xist-brilliant-cymbal-pack-demodeal-4sound-odense-485936 Deres hi-hatte kan kvalitets- og lydmæssig sammenlignes med en Zildjian New Beat og så er resten af pakken jo nærmest gratis Crash er super all-round og ridebækkenet ligeså. Det skal efter min smag lige have et lille stykke gaffa, men så er det også fedt.
 6. Jeg er 97,6 % enig med Henrik. Jeg synes dog ofte at et brilliant bækken er mørkere i klangen end et alm. bækken. Det er kompleksiteten i diskanten, der forsvinder, når alle de små bakker og dale, efter drejning af bækkenet, bliver poleret væk.
 7. Hej Kim prøv de her: http://www.regaltip.com/products/drum-sticks De lyder som træ, føles blødere end almindelige nylon og holder næsten lige så godt som almindelige nylon.
 8. De tre vigtigste ting, du skal tænke på: Kan du flytte kasen selv (Eller har du folk til det)? Kan den være i bilen? Kan den komme ind på de spillesteder, du spiller på? Jeg kan se, I har en fed tour linet op, så det er muligt, der er helt styr på ovenstående. Prøv evt. at spørg Vagn hos Soundforce han har mega megen erfaring med trommer og flightcases.
 9. Copeland

  Yamaha Trommer

  Topkvalitet efter min mening. Mindre end 1% af Verdens befolkning kan høre om det er et bedre sæt.
 10. Jeg skifter tit set-up, men de her fire tasker står pakket klar til at rykke ud... Balle/Café: 14" Zildjian light-hat 16" Sabian Sound Control AA Crash 18" Sabian Sound Control HH Crash/Ride 21" Sabian Ambient Ride Evt: 10" Sabian AA Splash 20" Paiste 602 medium Flat Ride med to nitter 16" Sabian AA medium Chinese Country: Zildjian 15" New Beat Hat 17" K Dark Crash 19" A Beautiful Baby Ride (Brugt mest som crash) nogle gange med nitter. 21" Sweet Ride Andet balleband: Paiste 14" 2002 medium hat 6" Signatur Splash 9" Sound Creation Splash 16" Signature medium Crash 16" 2002 Crash 20" 602 Joe Morello medium Ride Indieband: 15" Sabian prototype Raw hat 18" Zyn Super Crash 18" Zildjian Pang med tre nitter 22" Slingerland med tre nitter Så sidder der også et meget skiftende set-up på sættet hjemme i stuen.
 11. En sm57 (eller 58) på toppen af hver, som på en lilletromme… måske en smule længere væk, så har du "standartlyden". Hvis du har spor nok, så prøv da en stortromme mic under bunden og en ambient. Du kan jo altid lade være med at bruge dem i mixet...
 12. Spændende projekt. Kommer der ikke lidt billeder?
 13. Hey Xonne Lige et sidespring… Har du hul i dit frontskind på stortrommen?
 14. Det lyder meget spændende. Hvilken finish er sættet i?
 15. Det har jeg gjort ved alle mine bækkener - Det virker!!!
 16. Jeg købte et, dog i dårligere stand, for en måned siden her på Ts. Det gav jeg 200,- for inkl. fragt. Det er et fint stativ, men ingen guldgrube og en ting for feinschmeckere. Held og lykke med salget.
 17. Ja! Men der var vandene delte. Så vidt jeg husker, var vi kun en 3-4 stykker, der bedst kunne lide RB (mig selv inkl. - det er min tromme vi testede . Resten var til den mere moderne lyd.
 18. Jeg har gaffa på over halvdelen af min bækkener for at fjerne lidt overtoner. Jeg tænkte, der var noget galt med mig indtil jeg så undersiden af Alex Riels bækkener Prøv dig frem og find din lyd med eller uden gaffa...
 19. Jeg har på et tidspunkt været med til at lave en blindtest med Gretschtrommer. Idéen udsprang af, at vi syntes, at de helt sprit nye Renown lød utroligt meget som USA modellerne. Vi havde en Jasper fra start 80'erne, en ny Gretsch USA, en Renown og en 1957 round badge alle 12" x 8". Alle havde remo coated ambassador på begge sider, stemt så ens som muligt og monteret på RIMS i samme type stativ, samme vinkel og samme højde o.s.v. o.s.v. Der var nok ca. 20 testpersoner, der alle fik lov til at slå på alle trommerne fra lavt til højt og ellers som de havde lyst til. Derefter skulle der gættes, hvad var hvad... Ingen - INGEN!!! kunne høre forskel på de tre nyeste. Alle kunne høre RB'en lød anderledes og kunne mærke var anderledes at slå på. Den har ingen lufthul, men der er fire små huller fra tambeslaget, det tror jeg var det, der fik den til at skille sig så meget ud fra de andre. Jeg siger ikke, at der ikke er forskel, men at den er så uendelig lille at andre faktorer spiller en væsenlig større rolle for lyden af det ene eller andet Gretschsæt end kedlens materiale og oprindelsesadresse. De mest afgørrende er: Støbte reifer, keddeltykkelse, kanter, ophæng, lufthul og allermest skind og stemning. Dertil kommer akustik, stikker, humør, forudindtagethed, mængden af indtaget kaffe og farve på trommerne og selvfølgelig vejret
 20. Efter min mening er han en af de trommeslagere, der svinger FEDEST. Han gør ikke så meget, men han groover. Ham og Steve Jordan (Og altid Gadd). De ligger højt på min grooveliste. Prøv at tjek D'angelo: Vodoo ud. Her spiller han sammen med Pino Paladino, med en helt ny (Da pladen kom) tilgang til groove. Jeg synes heller ikke det kommer vanvittigt fedt ud af fjernsynet, men det syntes jeg heller ikke Anton Fig gjorde og han er ellers også en fremragende trommeslager.
 21. Min er pludselig også til salg… Jeg har også en i stereo til kun 49.000,- man spare 1000,-
 22. Flot arbejde. Fede trommer! Jeg æææælsker Wood-fiberglass.
 23. Tjek Police ud. Stewart Copeland bruger flams meget tit.
 24. Wow, det er fedt, den tråd blev genoplivet. Det er sjov at læse om jeres bands. Der er røget et par stykker mere på siden sidst: Hit med Helmig (Helmig kopi) - dem havde jeg glemt sidste gang. Bibbi & Snif (Country) Esther Maria (singer sonwriter indie?) X-Hit (Balle med lidt blues)
 25. Wow, det er fedt, den tråd blev genoplivet. Det er sjov at læse om jeres bands. Der er røget et par stykker mere på siden sidst: Hit med Helmig (Helmig kopi) - dem havde jeg glemt sidste gang. Bibbi & Snif (Country) Esther Maria (singer sonwriter indie?) X-Hit (Balle med lidt blues)