Gabriel

Member
 • Posts

  306
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Gabriel

 1. Chromium er er ofte malware-fyldt crap og fupper folk til at tro at de installerer Chrom browseren. Du kan ikke nøjes med aft afinstallerer programmet. Den genopstår, hvis ikke du også rydder de frø den smider over alt. For helt at slippe af med den, uden af geninstallere hele PC'en, brug denne guide. Den er lang, men meget nem at forstå: https://geeksadvice.com/remove-chromium-virus/
 2. Jeg kender udfordringen, men tror ikke nødvendigvis Pulse Metronom er svaret i bandsammenhæng. Jeg spiller med IN-EAR, men bruger kun klikket før jeg tæller ind. Det er noget hø at ha' et løbende klik, hvis ikke resten af bandet også har det. F. eks. når vokalen går for tidligt på efter breaket eller guitaren stikker af i en passage uden trommer. Så sidder du bagefter med et vildt forstyrrende klik som du skal ignorerer for at få musik ud af det. Jeg har før brugt løbende visuelt klik/blink fra mobil-metronom. Kræver lidt tilvænning, men fint til igangsætning og til løbende at tjekke tempo uden at blive fanget i et bur ude af takt. Du kikker bare væk. Øv til metronom, og være superfokuseret på hihat-hånden. Når den er tight og steady med det rette feel, så falder resten nærmest selv på plads.
 3. Superfin beskrivelse fra Hasse. Jeg har bygget rum-i-rum i garage i skel med tung dobbeltdør og lydisoleret udsugning. Det er et kæmpe arbejde, men jeg sætter mig til trommerne på alle tider af døgnet uden problemer med kone eller nabo. Lyd er som vand, så tætte fuger overalt Dybe toner kan kun standses af masse, så glem tynde løsninger. Mest effektiv lydkonstruktion er masse+luft+masse (fx. 3 lag gips + min. 100 mm isolering + Ydermur) Ingen gennemgående konstruktion mellem de tunge lag. Akustisk regulering! Du får hysterisk dårlig lyd i en gipskasse. Jeg har basstraps i hjørnerne, en himmel over og bag sættet og en dejlig levende lyd (ikke studiedødt). Lydmaskinen.dk er stedet hvor du finder gode guides til både lydisolering og akustikregulering. Vær opmærksom på, at mange nørder jagter mikroskopiske ændringer. Der er stor forskel på om du vil skåne dine omgivelser eller vil lave professionelt studie uden pruttelyde. Du skal nok overveje hvor meget eller lidt støj der må slippe ud i dit tilfælde, men husk at en halv løsning er total spild af arbejde for lyd = vand. Min projekttråd på Lydmaskinen.dk finder du her. Desværre røg links til alle billeder da Dropbox 'forbedrede' deres service for et par år siden, men beskrivelserne er der.
 4. Ah righty! Overså at det var en x-hat. Så skal du vel ha' fat i et par kontramøtrikker som kan fingerspændes i stedet for plastik wingnutten.
 5. 1) Sænke din hihat 20-30 mm så du kan få plads til en hel clutch 2) Skaf en længere hihat rod Jeg har bl.a. en gl. Tama Titan Hihat som jeg er vældig glad for, men som skulle spændes med en rørtang før den fik ny clutch. Livet er for kort til gevind-fusk...
 6. Tro ikke det er et enten eller, men et både og. Vores lydmand miker mig op med en Shure 91A-lignende inden i trommen OG en klassisk stortromme-mikrofon udenfor, halvt inde i hullet i frontskindet. Shure91A fanger mere af anslaget fra kølle mod skind og mikrofonen udenfor leverer boomet. Hvis du kun vil bruge en mic, så ville jeg klart vælge den udenfor og mixe anslaget frem.
 7. Tak Jørgen, Det er et interessant bud som jeg må tjekke ud.
 8. Tak Hasse. Eneste udfordring er ingen offentlig transport fra kroen om natten fra lørdag til søndag.
 9. Hej, Jeg spiller i et balleband, som hvert år holder en bandfest efter følgende koncept. Vi inviterer en masse venner og bekendte til middag (gæstebetaling) og dans (vi gi'r). Vi er på udkik efter et godt sted i år som: - kan rumme 100-200 gæster og et syvmandsband (Fast scene ikke nødvendig, men god akustik og hyggeligt får point) - er i Nordsjælland/Kbh. og helst i nærhed af S-tog/Natbus Har du selv spillet/være til fest på en egnet restaurant/kro?
 10. Lidt ligesom at gå til en sport - det er næsten umuligt at lave aftaler fra gang til gang i et syvmands band. Vi har en fast ugentligt øvedag . Den er et kompromis og vi skifter ugedag fra sommer til vinter for tilpasse os flest andre hensyn. Det betyder en smule udskiftning over årene (to mand på fem år), når mødedisciplinen/motivationen ryger for nogen. Klar forventningsafstemning er en rigtig god ide.
 11. Gabriel

  Hjerteflimmer!

  Helt i orden. Ordet er frit og tid er en konstruktion. 😀
 12. Gabriel

  Hjerteflimmer!

  Apropos stilstand, frisk træk at genoplive en 9 år gammel tråd.
 13. Tror det er ment som en joke. Amerikanerne afleverede jo bilindustrien til japanerne på et sølvfad ved at sprøjtet lortebiler ud og tro at image trumfer kvalitet.
 14. ahhhh! Det er jo et kabinet! Du har vel ikke syndet og bragt tonebaggear ind i en trommequiz, vel?
 15. Slightly OT...har I asfalteret jeres køkkenbord?!? Møtrikken har en ret stor diameter så et vis moment følger med funktionen. Jeg tænke en kontramøtrik til gulvspydet på et hihatstativ
 16. Det er godt nok til mig! Hvad har jeg næsten vundet?
 17. Det er kontramøtrikken til at låse fjederen på den tidl. 1950's Ludwig Speed-Master (Venstrevendt) stortrommepedal som prinsgemalen gav Margrethe i morgengave d. 11. juli 1967?
 18. Er den fotograferet i sin naturlige sammenhæng eller er den pillet af?
 19. Hmm... weird. Ikke et ord om det på https://en.wikipedia.org/wiki/1796 Hold kapslen på flasken, Rasmus - Jeg kalder FAKE NEWS!!
 20. Du mangler årstallet...
 21. Bruger Thomanns T-bone ep-7. De er to-vejs hvilket er ret fedt. Dem er jeg godt tilfreds med uden at ha andet end gode hovedtelefoner at sammenligne med. Jeg styrer dem med en lille Behringer Q802 mixer som har compress på to mic indgange som gør close mic overhead til en behagelig oplevelse.
 22. Godt man ikke var ung i 60erne... *prøver at slippe et indre billede af Olje i bare røv og toiletpapir, oven på et blå bækken*
 23. Limrester fra klistermærker og gaffa kan fjernes nemt med madolie. Jeg kan ikke forestille mig at det har nogen betydning for coloursound finishen. Læg et stykke toiletpapir på for at holde olien fra at løbe af og hæld olie på. Lad det sidde i et døgn. Så kan limresten nuldres af som blød klæbefri gummi. Jeg har sågar renset trommeskind på den måde.
 24. Hahah, jeg var ikke en gang klar over at frontkameraet spejlvender billedet. Så ved man hvor lidt jeg, i modsætning til andre, laver trutmund og knipser selfies