Simon

Member
 • Posts

  1,165
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Posts posted by Simon

 1. Hvis du spiller (andet end jazz) med et lukket frontskind, er intern mic et must have på stortrommen. C418 er ikke verdens bedste mikrofon, og du vil blive præsenteret for bedre mikrofoner i de fleste studie- og spillestedssammenhænge. Medmindre du har et meget specifikt formål, skal du ikke skrue og bore i en fin tromme, for at montere end C418, hvis du spørger mig.

 2. Du skal bare have en HUN XLR -> HAN JACK adapter i lommen, så kan du sætte lydmandens mix i et line input på din Behringer mixer. Mange vil ikke undvære det fysiske punch, der er i en monitorkasse, så de laver en kombination af klik/inear og mix/kasse

 3. Undskyld jeg blander mig, men jeg fatter ikke det her...

   

  Hvad vil I få ud af at lave en demo med programmerede trommer? Der er en del ulemper:

  • I bliver ikke bedre til at indspille, tværtimod
  • I bliver ikke bedre til at spille
  • Demoen lyder ikke bedre
  • Ingen i musikbranchen var imponeret over programmerede "live"trommer i mere end 3 uger (og det er snart 10 år siden)

   

  Medmindre I laver elektronisk musik eller metal, så brug pengene på 2 fede mikrofoner og drop tanken om at lave "et færdigt produkt"... Lav i stedet 500 fede demoer fra øvelokalet, live eller lagkage. Eksperimentér! Der er en del fordele:

  • I bliver bedre til at indspille
  • I bliver bedre til at spille
  • Demoen lyder mere ægte, og ægthed er en efterspurgt vare i musikverdenen
  • I får, via det jeg kalder "musikkens evolutionsteori" et bedre produkt, fordi udvælgelse har fundet sted. Lav 30 sange og vælg de 3 bedste, skrot de andre. Indspil de 3 sange 20 gange. Omarranger, skift toneart, prøv alt.. Det er den eneste måde man bliver god.

  Den der "selfmade" tanke som florerer i øvelokalerne, hvor alle vil skabe færdige produkter, det bidrager med _intet_ udover nogle pinlige demoer, som I med krummede tæer kan tænke tilbage på om 10 år. Først når I er gode, åbner der sig muligheder, og det med at "få råd" til at tage i studiet bliver ikke noget problem, for nogen vil arbejde sammen med jer, hvis I er gode nok.

   

  Undskyld den belærende tone, jeg havde bare lige en internetbøvs der skulle ud :hmm:

 4. Jamen så er det jo bare ud og finde en eller to subber og et delefilter.

   

  Et trommemodul kan spytte midi ud, som en DAW kan fortolke som trigger signaler til samples, lysshow, whatever du nu vil trigge. Og mht pads, kan du jo købe roland eller ddrum triggere og smide på mesh skind, men jeg tror det er billigere at finde et brugt td 6 el lign

 5. Her er et forslag til 3.000 kr, forudsat at du har en computer med DAW: Brug et gammelt TD-6 el lign. Byg pads ind i det gamle trommesæt, hvis det er det du tænder på.

   

  Benyt midi out til et lydkort og trig derfra en sampler i en DAW.

   

  Jeg ville ikke satse på en roland-boks el lign. Opgrader istedet PA'et.

   

  Benyt spillestedets PA når I er ude og in-ear/buttkicker som monitor.

 6. Ved ikke om det er old news, men man kan selv fremstille filtdutter til bækkenerne med et kopbor og det rigtige materiale... Jeg har brugt skumindmad fra en flightcase med stor succes. Undskyld filtdut-fabrikanter.

 7. ...Så er det ikke nemt

   

  Gain-staging er vigtigt, hvis du optager for lavt et sted i kæden, hiver du støj med op på et tidspunkt.

   

  Hvilket lydkort bruger du? Og hvor højt optager du? Hviklen bitrate og samplerate optager du med?

 8. 1) Jeg synes det er kanon med nogle nøgne fisser i fjernsynet

  2) Var det ikke de samme artister der var nomineret i samtlige kategorier? Det er den fornemmelse jeg sidder tilbage med...

  3) Auroa eller hvad hun hedder havde engang lidt musikalsk integritet, nu står hun og mimer til lady gaga eller shakira-track

  4) Jeg synes det er kanon med nogle nøgne patter i fjernsynet

  • Upvote 1
 9. Siden hvornår er dette forum blevet et officielt auktionshus med hele brugerstaben som regelsættende auktionariuser? Jeg er helt med på, at manden har sat det op som en rigtig auktion, og derfor står det for egen regning, hvis nogen bliver sur...

   

  Men det er da ikke noget at blive pigesur over.

   

  Det er bare ting og derudover er det en ekstraordinær situation - det er jo ikke reglen at folk sælger til andre end højestbydende, så slå koldt vand i blodet. Der er ingen fare for at det bliver en tendens.

  • Upvote 1
 10. Hamselv: Det er sådan vi gør nu, og efter vores mening er kvaliteten ikke helt god nok til, at vi har lyst til at give optagelserne til andre. Vores behov er som sagt bare demoindspilninger, men de skal jo også gerne høres af andre. :-)

   

  Ulf og Silas: Det lyder som sådan noget vi skal ud i. Vi overvejer i øvrigt også båndoptager, fordi det sikkert kunne klæde det simple input. Jeg synes Schrödingers Cat lyder godt – rigtig fint eksempel på, hvad der er muligt med få midler.

   

  Kan I anbefale nogle særlige (slags) mikrofoner til formålet?

   

  Simon: Den opskrift er skudsikker, men det er nok ikke lige, hvad der passer til vores situation. Vi er ude på at lave nogle intermistiske optagelser, som en forløber for en professionel produktion.

   

  Tusind tak for alle svar – keep 'um coming! :tu:

   

  Jeg synes ellers 8 track optagelse er rimelig interimistisk Y-Blink.gif