Jai Jenkov

Branchemedlem
 • Posts

  59
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Jai Jenkov

 1. Hej Niklas,

   

  Jeg tænker at musikalitet er evnen til at omsætte sine følelser og tanker til musik. Teknik er den fysiske evne til at realisere musikken.

   

  For mig kan det ene ikke udelukke det andet. Da jeg var yngre... nok i din alder. Gik jeg voldsomt op i teknik. Jeg terpede dag ud og dag ind. Det var fedt og jeg er stadig den dag i dag vild med at øve teknik.

   

  Men med alderen følger også et andet liv. Arbejde...familie...hus/have... m.m. Så når man bliver ældre så kan det være svært at få tid til at terpe teknik. Og det selv om man er professionel musiker.

   

  Så du skal bare give den gas på øvepladen. Pas på ørene!!! og husk at respektere andres musiske holdninger... og dette ligegyldigt om de er ældre eller yngre. Der findes i virkeligheden ikke noget rigtigt eller forkert når det handler om musik... og dog så findes der jo alligevel nogle generelle musikalske parametre som med held kan følges.

   

  Om musik så er genialt eller imbisilt... Tja det er jo op til den som lytter.

   

  Men heldigvis skal musik jo spilles med hjertet og nydes med ørene... Og det står frit for hvordan man vil spille sin musik...

   

  Om musikken swinger handler jo ikke om hvor mange slag på hvilken tid man spiller. Men teknikken er jo et krydderi til den færdige ret. Og har man en monster teknik... så kan man bare nogle ting som andre ikke kan....

   

  Gå efter det og nyd dit teknikfræseri!!!!

   

  Hilsen

  Jai

 2. Håndskrift er selvfølgelig en dyd. Og en trommekomposition skrevet med en personlig håndskrift fortæller også en historie om personen bag musikken.

   

  Men ren korrekturmæssigt er software bare superfedt. Og alle kan læse ens noder - hvilket de måske ikke kunne med ens "kragetær"

   

  Jeg bruger selv Coda Finale.

   

  Men mange fortæller at Sibelius skulle være fedt.

   

  Jeg tror det er hip som hap :D

 3. :D hov sorry for mine tyrkfejl rundt omkring i mit indlæg.

   

  - skriver bl.a. at nodelæsning er et stærkt akriv - jeg mener selvfølgelig aktiv.

   

  Næste gang må jeg lige læse korrektur inden den flyver afsted :tu:

 4. Hej Gutter!

   

  Da jeg i sin tid startede med at undervise, benyttede jeg mig af nogle helt andre undervisnings-teknikker end jeg gør i dag.

   

  Det fede ved at have en lærer sprængfyldt med engagement er jo netop at dette smitter af på eleven. Så hvis læreren selv er teknik-freak så bliver eleven det også - for læreren fremstår jo som det ypperligste en elev kan forestille sig.

   

  Jeg vil gå så langt som at sige at dengang arbejdede jeg med musik med de unge mennesker - i dag vil jeg sige at jeg arbejder med de unge mennesker men via musikken.

   

  Lærerens vigtigste opgave er at finde ud af hvor eleven er på vej hen og så bistå ham hans rejse. Guide ham i den rigtige retning. Både menneskligt og musikalsk.

   

  Men den gylde nøgle som skal bruges til at nå ind til eleven er aldrig den samme fra elev til elev. Nogle elever er audiotive og andre visuelle - nogle matematiske andre emotionelle. Det er ikke alle som skal have den samme opskrift på indlæring - om jeg så må sige. Og dette gælder både med hensyn til indlæring af trommeteknik og nodelæsning.

   

  Jeg vil sige at nodelæsning er et utrolig stærkt akriv at have i sin "musikalske værktøjskasse" det giver frihed til selv at kunne indstudere andres musik samt nedfælde sin egne musikalske ideer. Trommeteknikken er det værktøj som giver eleven evnerne til at tilegne sig de musikalske facetter som denne ønsker at præge sin musik med.

   

  Jeg arbejder i dag med mine elever ved at bruge meget musikalsk kommunikation eller også kaldet Jamsession - bare os to. Dette giver eleven mulighed for at komponere i "real-time" hvilket også er en meget vigtig evne at besidde. Eleven oparbejder også evnen til at lytte til andre og derved trænes også evnen til at spille sammen med andre og at få musikken til at svinge eller groove om man vil.

   

  Man skal altid huske at musikalsk træning gerne skulle ende ud i at få individuelle musikalske objekter til at smelte sammen til en helhed sammen med andre musikalske objekter. Således at musikken spilles i sammenspil rent musikalsk og i samspil rent menneskeligt.

   

  Basics.... lær din eleve det DU synes han skal lære - pejlet ud fra hvor han skal hen med sin musik. Lær ham det grundigt så han lærer det ordentligt fra starten. Men giv ham også lov til at lege med sin musik. Så vokser han med musikken og pejler efter lærerens forbillede.

   

  Vi skal huske på at der findes 1.000 måder at gøre tingene på. Den ene metode udelukker ikke den anden. Først den dag vi mener at vi ikke kan lære mere - den dag stopper vi al mulighed for videre udvikling - og dette gælder også for os lærere.

   

  Niklas og alle andre - må jeg foreslå jer at undervise med hjertet og tage jeres elever seriøst. Så bliver de med sikkerhed også nogle gode trommeslagere. Gør som I føler for - og gør det 110% - så kan vi ikke gøre det bedre som lærere.

   

  Vi skal jo altid huske på at vi kan jo egentlig ikke lære nogle andre noget - men vi kan vise dem nogle redskaber til selv at komme efter det. Men selve indlæringen står de selv for. Vi skal som læere bare motivere og inspirere dem :D

 5. Ja... det ville faktisk være en god ide at udgive noget marchtrommemusik - minus one - men så vidt jeg ved findes det ikke. Jeg er i hvertfald aldrig stødt på det.

   

  Personligt ynder jeg at øve lilletromme/teknik på en rigtig tromme og så dække ørerne godt til. Jeg synes at det er mest inspirerende at mærke trommens rebound (tilbageslag) og klang.

   

  Det kan godt være temmelig kedeligt at øve på øveplade, for det lyder bare så utrolig tørt. Og det kan godt resultere i at man mister lidt af det rigtige touch... og derved måske også at det så bliver lidt for monotont i længden.

   

  Og så kan jeg godt lide at trommen har massere af klang/efterklang på den fede måde altså. En godt mufflet trommesætslilletromme kan godt være noget "tør" at sidde længe ved, ihvertfald hvis det er march man gerne vil øve.

   

  Men hvis man gerne vil spille march så invester da i en marchtromme, så har man den rigtige klang til denne genre :tu:

 6. Heysa,

   

  Jeg nød rigtig meget at fyre den af i en mega-monster tør trommebog som hedder stickcontrol.

   

  En helt igennem uinteressant bog for ikke tekniknørder. Men jeg kunne nemt stå og øve efter den i flere timer om dagen ;-)

   

  Altså dengang jeg havde tid til det. Den er så utrolig basic, og du får alle de basale teknikker gennemhejlet. Den er utrolig fed. Og vist nok ikke så dyr.

   

  Ellers er der Franskmanden Dante Agostini han har også lavet en omfattende trommeskole. Der er en del lilletrommeteknik set fra en lidt anden vinkel. Den er også fed. især den blå (kan ikke huske hvad nummer den er) men der er der også en del fransk traditionelt marchtrommeteknik...spændende og sygeligt svært ... noget af det. Der skal man sgu stå tidligt op.

   

  Og være totalt nørdt :tu:

 7. Jeg har set hele DVD'en som hedder BLAST....den er virkelig fed. Der høre man nogle af publikummerne der siger at de har været inde og se den forstilling op til 15-18 gange....hvis i har mulighed for at købe den, så gør det.

  Resten af DVD'en er med messing instrumenter.

   

  10 ud at 10 stjerner fra mig af.

   

  -Kent

  Hey hvad hedder gruppen?

   

  Den DVD kunne jeg godt tænke mig at se :tu:

 8. Hej, Jai!

  Var det på kajen i Svendborg, da de kom med kongeskibet eller ...?

   

  Bedste hilsener

  Freddy

  :)

  Hej Freddy :D

   

  Nej det var engang ved hotel christiansminde til noget arrangement. Og jeg kan også huske at vi spillede for Prins Henrik ved et senere arr. på Valdemar Slot, hvor Kåre var ved at vælte på vej op af trappen, da han ilede til for at fortælle os at nu kom de... :tu:

   

  Ha-ha ja der er sgu mange gode minder fra dengang

   

  I øvrigt dejligt at se dig herinde selv om det er længe siden jeg har været her kan jeg godt se.

   

  Knus

  Jai

 9. Heysa,

   

  Det lyder som om du har gjort dig rigtig mange overvejelser omkring anvendelsen af Quad i tambuorkorpssammenhæng.

   

  Der findes jo som bekendt ikke nogle rigtige og forkerte løsninger. Man må prøve sig frem og lytte sig frem til hvordan korpset skal lyde, og hvilken sound man er ude efter.

   

  Det generelle problem med multitoms i fløjte sammenhæng er efter min mening at de tager meget fokus fra meodien. De kan godt have en tendens til at "rode" linierne i musikken lidt til. Så hvis de skal bruges så er det om at bruge lytlapperne og så finde en balance som man synes er fed.

   

  Jeg vil sige at hvis du kan få multitoms til at smelte ind i det store musikalske perspektiv, så er du på rette hylde. Men det kræver nok lidt tilløb :) men det er jo også det som er fedt ved at være musiker - vi må op på hesten igen indtil den er der.

   

  I sidste ende er det jo også et spørgsmål om at finde sin egen stil - og så kommer resten af sig selv :tu:

 10. Heysa,

   

  Enig..... :tu:

   

  Der har gennem tiderne været så mange uduelige bestyrelser. Og der er helt sikkert mange flere på vej.

   

  Det kan være ret svært at få noget som helst fornuftigt igennem ved en dårlig bestyrelse.

   

  Og desværre er bestyrelsesposterne tit besat af folk som er besat af at bestemme - og det desværre ligegyldigt om de ikke har forstand på det de bestemmer omkring.

   

  Men samtidig skal man huske at de gør et kæmpe stykke arbejde for alle de foreninger som findes i DK. Men nogle gange er det sgu' en ommer - det de vedtager :D

   

  Mit råd er..... vælt bestyrelsen. gør deres arbejde selv og få indflydelse... men min erfaring er at lidt hen ad vejen forstår man alligevel nogle af de tidligere bestyrelsers overvejelser. Sagen ser ofte lidt anderledes ud fra den anden side af skrivebordet. :)

 11. Ang. tissepause kan jeg også lige fortælle at det er en rigtig dårlig ide at bælle en ½ liter vand inden du går på, det hævner sig i løbet af 15 min. Og er du så på.... er det :(

   

  En af mine kollegaer i orkesteret gik en helt marchtur ude fra Dybbøl Mølle og ind til Sønderborg by.

   

  Allerede da vi gik kunne han mærke at den var gal. Men under en militærparade smutter man ikke lige ud af gelederne og tisser på et gadehjørne.

   

  Da vi ankom til kasernen ca. 5 km og 1 time senere var han ved at P.... i bukserne, totalt blanke øjne, og da vi blev kommanderet holdt måtte han løbe ud af geledet (bag om paraden dog) og få lettet sin nødtørft i en busk.

   

  Det er en grufuld historie. Og noget som man kun håber aldrig skal overgå en selv.

   

  :tu:

 12. det lyder simpelt nok men hvor skal den general forsamling holdes og hvornår. det kunne være fedt hvis du gider at arangere det for det lyder som om du har prøvet det før

  Jeg synes at det er op til den/de personer som skal stifte foreningen - hvor de vil have deres stiftende general forsamling. Og det vil være en god ide på forhånd at tage kontakt til en gruppe af folk som de gerne vil have i bestyrelsen. Et konkret oplæg er altid at foretrække. Og det er nok nemmest for "bagmændene" at få konkrete ideer vedtaget hvis der ikke sidder en stor skare som skal blive enige om alt.

   

  Så kan man altid efterfølgende invitere til et "indmeldelsesmøde" hvor interesserede kan melde sig ind. Og herefter kan de vedtagne love tilrettes på kommende generalforsamlinger.

   

  Hvis jeg bliver inviteret og i øvrigt kan komme - kommer jeg gerne med tasken fuld af gode råd!

   

  Jai

 13. Hej Jai!

   

  Mange tak for det!!!

   

  Er du i øvrigt ikke mand for at skrive "The TS-drummers salut" for 2500 lilletrommer eller hvor mange vi nu efterhånden er herinde....?  :lol:

  :)

   

  Jeg er frisk!

   

  Noget specielt du går efter? :argh:

   

  Jai

 14. Brug lige så mange penge på undervisnig som på grej.

  En god trommeslager lyder godt uanset gear (Han lyder selvfølgelig bedre på fedt grej).

   

  Spil med musikere, der er over dit niveau.

   

  Husk at skriv kontrakt (også, hvis I ikke har tænkt jer at fortælle skattefar noget om jobbet)

   

  Mine tre bedste grejinvesteringer gennem tiderne:

  Den bedste stol der findes (= den, der passer til mig)

  Den bedste pedal, der findes (= den, der passer til mig)

  Nogle fede transportkasser.

  Ja... gir dig fuldstændig ret.

   

  En god stol er bare noget af det vigtigste både i øveren og på jobbet. Jeg sad en hel sæson i Rottefælderevyen og spillede på en dårlig stol som knirkede hver gang jeg bevægede mig.

   

  Og det undsvage var egentlig at selv om det generede mig hver aften, så fik jeg ikke gjort noget ved det. :argh:

   

  Men for et par år siden købte jeg en superlækker stol og jeg nyder bare at sidde på den. Det eneste jeg nogle gange kunne savne er et ryglæn til de pauser i showet hvor jeg ikke spiller. Men det kommer sikkert om et par år :hmm::-)

 15. Glem aldrig legebarnet i dig selv. Tillad dig selv at lege og udforske din musik til evig tid. Sund nysgerrighed er også roden til alt godt.

   

  Og så gir jeg andre på siden ret i at det kan være en stor fordel at have kendskab til andre instrumenter.

   

  Hold ud når rutinen kravler op ad ryggen på dig... frygt ikke det langsomme fremskridt..... kun stilstand.

   

  Og husk man blir' aldrig for gammel til at lære :)

   

  Og mener bestemt at alle bør have det bedste grej... begynder som øvet.... men det er jo som regel lige forældrenes pengepung det kommer an på i starten. De færreste vil jo nok spendere i et funklende nyt supersæt før end barnet har vist en sund interesse for musikken.

   

  Godt råd til disse forældre, køb hellere et brugt trommesæt i god kvalitet end et prismæssigt tilsvarende nyt sæt i dårligere kvalitet.

  :)

 16. Jeg kan i øvrigt godt lide Anders' idé med at lave en forening!

  Jeg ved bare ikke en s...disse om hvordan man gør det  :)

  Er der nogen er jer der har styr på det?

  Hej Lars,

   

  Kanon-ide du der sparker ind.

   

  Det er super enkelt at lave en forening. De som gerne vil lave en forening mødes til en stiftende generalforsamling, Her har man så et udkast til en vedtægt som bliver foreningens lov.

   

  Der vælges så en bestyrelse evt. formand, næstformand, kasserer, + 2 menige bestyrelsesmedlemmer. Der kan evt. vælges en el. to suppleanter. + selvfølgelig lige et navn til foreningen.

   

  Når foreningen er stiftet, så går man til SKAT og får et SE-nr. Derefter går man i banken og får en konto og så er man kørende.

   

  Det er så super enkelt. Det kan være en god ide at låne nogle vedtægter fra andre relaterede foreninger for at have en ide om hvordan man kan udfærdige sin egen.

   

  En god ide kan også være at få en person med i bestyrelsen, som har erfaring med bestyrelsesarbejde.

   

  Og hvis man ønsker at komme ind under kommunen med tilskudsmuligheder etc., så skal man nok lige tage kontakt til en konsulent fra kulturafd. i den pågældende kommune for lige at høre om der er særlige krav til hvorledes foreningens vedtægter skal strikkes sammen. Det er f.eks. i henhold til at blive skatte/regskabsfri.

   

  Med venlig hilsen

  Jai

 17. Hejsa jeg tænkte at det kunne være spændende at høre hvilke stikker i spiller med!

   

  - og hvordan i er kommet frem til netop den stik sammenlignet med den musikgenre I spiller

   

  Kunne komme os andre tilgode, da der findes så ufatteligt mange typer/mærker.

   

  Jai

 18. Hav altid Gaffatape og vand liggende !

  Det kan jeg tilsluttemig 100% :tu:

   

  Gaffa klarer alt i den mest tilspidsede situation. Har redet mange R... igennem tiderne. I min studietid kaldte vi det "flydende stativ" for det kunne altid lige lappe en opstilling sammen hvor alt andet var umuligt.

   

  Og vand er et must. Jeg er utrolig dårlig til at huske at få noget at drikke. Men så husker jeg på det når hovedpinen melder sig, men der er det jo lidt for sent. :argh:

   

  Jeg synes også at man skal huske at holde nogle pauser, lige komme op at stå og strække benene og få lidt frisk luft ind i øvelokalet.

 19. Køb en banjo eller...det er dejligt instrument, ik? Det er et smukt instrument og det er nemt at transportere, og sådan hvis man skal til Rørvig eller sådan noget...så kan man bare...så er det bare lige at have det med...bare køb sådan en, du.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  UNDSKYLD, men jeg kunne ikke dy mig :doo:

  Hejsa Banjavirtuos

   

  Er banjo et strenge eller slagtøjsinstrument, tjaaa... :confused:

   

  Det kommer vel an på situationen og hvem der kommer på tværs, eller hvor længe der er blevet spillet på den :-o

   

  Men i øvrigt tak for rådet :argh:

   

  Det gav mig sgu et kick :P

 20. hovsa.. så slet ikke hvilken tråd det lå under.. det beklager jeg!

  Hejsa frederik

   

  Jeg synes da det er fedt at du skriver, jeg går da ikke ud fra at der er problemer i at skrive i nogle fora og ikke i andre. Jeg havde bare oprettet den herunder march, men det er da super at høre at I havde en kanon koncert oplevelse i Lund.

   

  Men det er som regel ikke antallet af tilskuere der gør udfaldet, det er nok som du antyder "brølet" og antusiasmen over musikken som spilles :-o

   

  Lad os endelig få flere af disse positive oplevelser fra dem som lige har en i ærmet. :confused::argh::doo:

   

  Jai

 21. Når jah... Glemte lige selv at lægge ud.

   

  I mine unge spilledage var der ikke nogle som havde fokus på høreskader. Vi fik lov at høvle løs uden nogle former for beskyttelse. :doo: og ingen bemærkede det. (utroligt men sandt)

   

  I min studietid på MGK/kons fik jeg meget fokus på tinnitus, så jeg kan stærkt anbefale alle trommeslagere at benytte ørepropper/høreværn hvis øret risikerer overbelastning i kortere eller længere perioder.

   

  Husk også jeres elever samt bandmedlemmer på det.... Når det først er gået galt er det for det meste uopretteligt!!!

   

  Og skulle det være gået galt, så kontakt en ørespecialist eller sygehuset for at høre hvor galt det står til. Det er ikke altid så slemt som man selv går og tror.

   

  Jeg troede f.eks. at andre "alm." mennesker kunne høre totalt stilhed når der ikke var andre lyde i omgivelserne. Og at jeg så måtte have den store tinnitus fordi jeg kunne høre susen i ørerne. Ørelægen kunne da berolige mig med at INGEN opnår total stilhed, for øret er så følsomt at selve blodets susen i øret også påvirker hørelsen, ligesom resten af kroppens funktioner i nogen grad. Dette var jeg ikke bevidst om - det beroligede mig i nogen grad.

   

  Men derfor er jeg da stadig meget varsom med at passe på noget af det dyrbareste man har som musiker - NEMLIG hørelsen. :tu:

 22. På dette fantastiske forum må der være en kollosal masse af erfaring og gode råd. Hvad med at lade netværket flyde sammen og øse ud af vores erfaringer til hinanden.

   

  Vi kunne jo være heldige at andre ikke lavede de samme bommerter. Eller at andre kunne springe et par af de grundlæggende fejl over ved at give et par gode råd med på vejen.

   

  Jeg tænker mest på de råd som har med trommespil og -grej at gøre

   

  ;-):doo::tu:

 23. Da jeg var knægt spillede jeg i Peder Most Garden fra Svendborg. Jeg kan huske den første gang vi skulle spille for kongehuset. :tu:

   

  Skoene var ekstra pudsede og uniformen presset og strøget. Jeg var pavestolt, mens kongehuset skridtede fronten af.

   

  Nerverne var helt uden på uniformen, men det gik selvfølgelig godt og alle var glade bagefter.

   

  Sidenhen har der været mange spændende arrangementer, men jeg kan stadig huske den der kriblende fornemmelse ned af ryggen - af bar' spænding. :doo: fordi vi skulle spille for selveste H.M. Dronning Margrethe og Prins Henrik

   

  Hvad var jeres første store øjeblik ;-)