MusicMan62

Member
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • Bopæl
  Stevns

For- og efternavn

 • Fornavn
  Terje
 • Efternavn
  Lundstrøm

MusicMan62's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Har købt sættet. Roland TD-17 KV (dvs. uden "rigtig hi-hat og kun 2 bækkener). Har tilkøbt et CY-13, med 3 zoner, så jeg kan få ride-bækken med klokkelyd. Umiddelbart indtryk: Meget bedre bækkenlyde og hihatlyd. Vist også bedre, dvs.mere rigtig trommelyd, på lilletromme, tammer osv. Til gengæld et noget begrænset udvalg af lyde, fx. tammer i få forskelllige slags træ, og lidt det samme med lilletrommer. Men her kan man jo så stemme, dæmpe, equalize og effekte sig til forskellige lyde. Generelt virker det som om, at der er meget god lyd gemt i selv at tweake og lege med mulighederne i modulet.
 2. Roland har lanceret nye versioner af deres el-trommer. TD-17 skulle have noget af "motoren" fra deres topsæt 50éren. Jeg har et gammelt TD-3 som jeg har opdateret med et TD-9 modul, og er egentlig tilfreds med lydene. Til gengæld er FD-8 hi-hat-pedalen mekanisk ustabil, og bækken-lydene irriterende ved at være "enten-eller", svære at lave niveauer på, så de kunne minde om almindelige bækkener. Nogen der har prøvet det nye TD-17?? De reviews, der kan findes på nettet, bærer næsten alle præg af at være sponsorerede reklamefremstød. Jeg tænker især på, om hi-hat og bækkener lyder mere naturligt, og om man kan undgå "maskingevær", når man laver hvirvler/ fills på fx. lilletrommen. Videoerne siger, at det skulle være blevet bedre.
 3. Ejer selv et TD-3 sæt, og har også problemer med hihat-controlleren/ pedalen. Det kan dog hjælpe at skille pedalen, rense den for støv, og give "kontakten" (kan ikke huske det korrekte navn) kontaktrens. Så virker overgangen fra lukket til åben hi.hat ok. Skal dog altid bruge hårdt tryk for at holde pedalen lukket, så trækker den længere hen mod mig selv, og bruger mellemfoden for at lægge et hårdere, konstant tryk
 4. Til hjemmebrug er hovedtelefoner fint. Vil du også bruge hovedtelefoner i et øvekokale eller live?? Skriver det nok også mest, fordi jeg fik købt et sæt brugte monitors som ikke lyder godt nok - det irriterer mig hver gang vi øver.
 5. Har et TD3, som jeg oprindeligt købte for at kunne øve hjemme uden at forstyrre børn og katte. Bruger det nu i øvelokalet og har også haft det med ude at spille. Det er bare at plugge i, så er der fin lyd udover PA-et. Mit sæt består af en netbelagt lilletromme - de 3 tammer og hi-hatten er gummipads. Det er ok at spille på, men man kan godt få en "gummiagtig" fornemmelse i håndleddene. Jeg spiller med tynde stikker for at undgå fornemmelsen. Du har brug for nogen gode monitors i nærheden, når du spiller, for ellers får du for meget forsinkelse på den respons du får når du slår på trommerne. Også "live" er det en god idé at have monotors du kender lyden af. Lydmodulet fungerer fint, og er let at bruge, når man lige har sat sig ind i hvad de mener med de forskellige udtryk. Jeg har ikke haft tekniske problemer med sættet, selv om jeg har transporteret det en del i bil. Har lavet en fast opstilling, hvor jeg kan slå sættet sammen og transportere det med ledningerne i lydmodulet (- hihatcontrol og bd) Lydene i TD3 er ok, men der er ikke ret mange slags tammer, og stortrommerne bliver lidt tynde i længden - så måske skal du op og prøve næste trin på skalaen, Seitan.
 6. Det jeg har prøvet før er at skrive trommer ind - og så bagefter redigere hele nummeret node for node for at få den rigtige betoning og feeling. Det jeg spør om er, om det mon er hurtigere at spille trommerne rigtigt ind - eller om der er lige så meget efterbehandling som hvis du skriver, kopierer og retter til.
 7. Vil forsøge mig med at lave et grundspor til en demo vha. Cubase og mine td-3 Roland el-trommer. Nogen der har erfaringer for, om "liveoptagede" midi-eltrommer uden større redigering kan bruges som bund i en demo?? (jeg har ikke noget specielt lydkort, og vil/kan derfor ikke optage wav. Mit midispor vil jeg tage med i studiet mhp. at trigge bedre lyde en TD-3´s)