oveovesen

Member
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

oveovesen last won the day on January 7 2015

oveovesen had the most liked content!

Reputation

1 Neutral

Profilinformation

 • Bopæl
  Aalborg
 1. Jeg havde engang en SIGNIA lilletromme hvor selve lilletrommeskallen var skæv som et ekset cykelhjul. Den fik jeg rettet ved at lægge den i spænd. Er også motorcykelentusiast og fandt 2 stk alu-bagfælge som er helt lige og plane. Pudsede al lak af trommen indvendigt. Satte trommeskallen i spænd mellem de to motorcykelfælge. Havde altid et halvvådt håndklæde liggende inde i skallen og lod trommen ligge i spænd i "fyrrummet" i 3 mdr. Vred det våde håndklæde op hver anden dag. Efter 3 mdr tog jeg skallen ud og den var atter pæn og rund. Fik den dog checket hos DRS i Aarhus. Tror faktisk jeg har de to.motorcykelfælge liggende endnu. Tror iøvrigt også jeg postede billeder af processen herinde.
 2. Har ikke vildt meget banderfaring med "fremmede", men har trods alt spillet siden 1989. Er vant til at bands er rimelige demokratiske. Så må vel vente med indvendinger til man er mere integreret. Takker - og må ud og finde nogle andre og spille med.
 3. Ups - så lige videoen færdig - det er åbenbart en sang som guitar/banjoer slutter af. Har måske blandet mig rigeligt med tam-trioler og lilletromme :0)
 4. Den er her.... https://m.youtube.com/watch?v=F1LUlizHCu0 Og har fundet endnu et sæt noder i 4/4 .. Den er død-enkel. Synes slet ikke det jeg sad og lavede passede. Men de ville ha' "tøffelyden" på hihatten - muligvis derfor der blev kommanderet 16 dele. Iøvrigt så var vores version slet ikke så glad som den YouTube-versionen. Meget lavere tempo.
 5. Hey Er lige blevet jaget ud af et countryband. Der var allerede på første øveaften nogle diskussioner mellem mig og vedkommende guitarist, som var overhund. Guitarister har ofte bare sangen og teksten med de forskellige akkorder noteret mellem linierne. Og jeg har oplevet denne problemstilling før; nemlig at: guitaristerne/bassister/andre mener bedre end trommeslageren hvordan et givent nummer skal spilles på trommer. Jeg havde selvfølgelig forberedt mig og medbragt originalnoderne. Overhunden ville ha´ nummeret spillet på i 16-dele, men mine nodeark sagde altså en god gammel 8/8. Jeg refererede til mit nodeark og han mente at det måtte være en cover-version, som guitaristen stod med. (der var ingen noder, kun akkorder) Og nu kan man jo ikke sidde og diskutere farven på orangejuice sådan en øveaften, så jeg spillede den pænt i 16-dele og fik en SMS nogle dage efter med konkluderende, at vi nok ikke swingede sammen. Det er selvfølgelig træls - men jeg har faktisk oplevet det før, ikke at blive fyret på den måde. Men diskussioner med andre om hvordan en given takt reelt lyder, fordi mange ikke kan læse noder. Især ikke trommenoder. Tænkte om der ikke fandtes en app/program der kunne scanne et nummer for rytmer og evt. tegne grundbeatet på et nodeark. Så man kunne starte Spotify og få et nodeark. Så var det meget nemmere, at komme sådanne diskussioner overens. Har selv googlet og gjort ved kan ikke finde noget. Og hvis nogen har set den halvmorsomme TV-serie om Fede Finn og Funny Boys, hvor han skulle danne nyt band, bliver en trommeslager faktisk kasseret til optagelsesprøve fordi Fede Finn bliver ved med at insistere på, at den stakkels trommeslager spiller nummeret forkert. Efter trommeslageren er bedt om at gå hjem opdager sangeren at Fede Finn faktisk havde sendt de forkerte nodeark til trommeslageren. Så det er ikke kun mig der oplever det. Det kunne være pisse fedt, hvis man kunne få noget software der entydigt kunne rede trådene ud.
 6. Takker, bruger nogle o-ringe og samler min tromme igen..
 7. Hey Har lige købt mig et Yamaha Power V. Sådan et sæt var mit første nye trommesæt som jeg købte i starten af 90´erne. Er i gang med at pudse det op. Især lilletrommen synes jeg er rigtig god. Synes egentlig ikke jeg nogensinde har ejet en lilletromme der passer mig bedre end en PowerV. Jeg har nu skildt det ad og gjort alting rent og poleret den forchromede lilletromme og alle lugs op hoops. Min bror og jeg driver bilforretning og har alle maskiner og midler til at skabe et rigtigt godt resultat. Hvad der undrer mig er, at når man tager gevind-fiduserne ud af lugsen, så sidder der et lille stykke gummi. Man af disse er i stykker. Kunne forestille mig at de skulle få gevindstykkerne til at sidde fast hvis man tager hoop-skruerne ud, så der er helt styr på dem. Men hvad så med dem der er gået i stykker.... Jeg kan se at to stk o-ringe kan gøre jobbet. Men er der ellers andre funktioner disse gummidimser skal opfylde ? Og jeg kan ikke li´ at der ikke er en gummipakning mellem trommen og lugs´ene. Er det normalt ?
 8. Som gammel motorcykelmekaniler.... Altså de afslaldninger i chromen kan man aldrig fjerne. Blot en svedig finger så ruster det igen. Ved ikke om det er for farligt at blæse den med glas eller plastikkugler for at gøre den ren. Skal den chromes igen, så er der to problemer. For det første skal overfladen næsten være poleret inden chrome. For det andet er der næsten ingen i den civiliserede del af verden der kan lave ordenligt chrome. Kineserserne er faktisk førende inden for chromearbejde. Der er ikke kommer nogle særlige miljøkrav, så de kan stadig lave chrome som i gode gamle dage. Men det sviner helt vildt hvis det skal være god chrome. Vi vil se - og ser allerede flere ting hvor chrome er ændret til blanksorte nuancer der minder om om "chrome med solbriller" det sidste kan males på og er meget billigere at lave. God fornøjelse...
 9. Jeg ville vælge en af Yamaha's billigserier - fx et ældre Yamaha Power V. Rigtig solid hardware og meget bedre lyd end Pearl Export. Iøvrigt er af de nyere Premier Olympic koster kun 3000kr fra nyt. Jeg har lige stykket et sæt sammen med lidt blandet (men bedre inkl gibraltar BD-pedal) hardware og nye Remo-skind som jeg solgte for 1400kr. Der skulle købes et hihat stativ (brugt = 300kr) evt ride og chrash-bækken + stativer. Men det skulle snildt være muligt at blive rimeligt spillende for under 3000 kr. Og jeg synes Premier Olympic lyder absolut godkendt. Men køb et brugt. Der er faktisk et byg selv projekt i dba til 500kr http://m.dba.dk/trommesaet-premier-olympic/id-1020762161/
 10. I forgårs solgte jeg et ikke ret gammelt Premier Olympic for nærmest "ingen penge" - jeg havde selv købt det for at se om min datter kunne motiveres til at spille trommer. Jeg gav heller ikke ret meget for det. Eftersom det er Premiers absolut billigste serie lød det egentlig meget godt og hardwareen var absolut heller ikke dårlig. Men lilletrommen var skiftet ud med en Peace. Da køber kom, stemmede han lidt på den - anderledes end jeg gør og begyndte at spille. Og den Peace-tromme som jeg forventede var mere til jerncontaineren end til at spille på, lød faktisk rigtigt godt. Jeg forsøgte selvfølgelig at få den trukket ud af handlen, men køber havde lugtet den fede lyd. Så det endte med han købte sættet. Nu har jeg så lige set en Peace Sd310 Bronze - og skal da lige love for at Peace har udviklet sig de sidste 20 år. Den bronze-tromme synes jeg er umådelig smuk og med lyden af den Peace-tromme, som jeg desværre kom til at sælge, tænker jeg at den måske er værd at købe. Man kan få dem rundt om til mellem 1800 og 2300 kr... Er der nogen der kender dem og har hørt en live ??? Synes den ser dødlækker ud - men svært at bedømme lyden på en YouTube-video...
 11. Efter at ha´ kigget på de "natural-farver" i et par dage, har jeg besluttet mig for at beholde dem i natural. De er umådeligt smukke - måske så pæne de kan få lov at være i stuen (især hvis bækkenerne er pudset) Kender en autolakerer, der stadig har et par dunke gammelt celuloselak stående, han vil gerne lakere dem for mig - iøvrigt forsøge sig frem. Der er aldrig nogen facitliste for gammelt lak. Nogen gange kan man overlakere, andre gange ikke. Men jeg skal bruge en tom mere - sikkert en 10". Den må vi så håbe på den dukker op til salg et sted i verden (har 12" hænge og 14" gulv - kan ikke huske dybder)
 12. Skynder mig at glemme det.... Men en folieskærer laver meget mere præcise udskæringer end det jeg så på den video, derudover klæber folie, så malingen vil lægge meget mere skarpt. Hmm - men jeg kan bedst li blanke bækkener...
 13. - at det var slut med akkustike trommer og mit nye Roland TD30KV bare for forever. Men købte så alligevel 3 Signia trommer i går, som jeg skal i gang med at gøre fine og gøre til et sæt. Måske et lille jazz-sæt, med 2 tammer, en lilletromme og en BD. Om så fandme ikke jeg er kommet i tanke om at jeg også gerne vil have et Premier Elite - sådan et der bare står et der står med flakemaling (blå/lilla) og ligner en million. Selv om det ikke lige er noget der skal ske lige nu. Så kunne jeg godt finde på et købe et helt nyt. Men har hørt at de ret hurtigt mister værdi. Men hvem sælger et næsten nyt sæt tænker jeg... Hvad mener i ??? - sådan et sæt med 5 tommer, snare og lidt hardware koster immervæk 5400 Euro = 40500 kr. + div hardware og bækkener. Super lækkert og jeg er Premier-fan. Kan nogen errindre brugte Elite-sæt til en god pris ??
 14. Så lige denne maskine : http://procymbal.com/pc-3000/ Havde set den på youtube og det ser umiddelbart ud til den gør arbejdet rimeligt godt. - nu er det så tilfældigvis sådan, at jeg råder over en skæreplotter, så jeg har mulighed for at male logos på bækkenerne igen, så du umiddelbart ville fremstå som nye Aaaha - det kan man vel tjene en skilling på. Dog ikke hvis man skal betale 2300 US-dollars + fragt+told+moms for maskinen. Min kone er tilfældigvis uddannet keramiker og har en maskine der næsten kan det samme. Den plade hvor man placerer lerklumpen på kan udskiftes med en der er større eller mindre. Men der kunne også fremstilles en plade som kunne holde et bækken fast. Så gad vide om der er nogen der gider betale for at få deres bækkener "renoveret" så de kedelige farveløse bækkener kom tilbage skinnene med nye logoer og lignede nye. Skal ha´ fundet et kedeligt bækken og ha´ skåret nogle passende logos. Så skal der laves en plade til konens ler-dreje-maskine. Det skal nok blive sjovt (hvis det virker) Lermaskinen er iøvrigt meget mere stabil end den man kan købe. Lermaskinen er meget kraftigere bygget og har vandopsamler. Gider man betale for det - eller går det hele op i fragt ?
 15. Hm, nu er mine så natural - så kunne dem der var natural gøres røde.... Men røde trommesæt er ikke lige mine ynglingsfarve. Lader den stå lidt og overvejer folie. Hvor meget er "dyrt" for fx 4 tammer og en stortromme. Det er umådeligt smukt at have trommer i flakefarver. Det afhænger så også om man skal til at chrome en masse om. Alene Signia- badge' ene er altid oxideret. Bruger man et formue på folie, så skal det hele laves ordenligt. Badges kan genoptrykkes for ca 150kr stk (ved 15 stk) Iøvrigt er det meget svært at få lavet chrome i ordenlig kvalitet mere. Kineserne er faktisk efterhånden dem som laver bedst chrome fordi de ilkke rigtigt har nogle miljøkrav. Der er den gode gamle skrøne om chrome på ældre engelske motorcykler, der næsten holdt evigt. Tror den historie vil gentage sig for os med kinesisk fortegn. Men elllers lækkert arbejde...