rettmer

Member
 • Posts

  373
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by rettmer

 1. Samme konfiguration som jeg havde- 2x22, 10, 12, 13, 14, 16, 18 + lilletrome- og så en shitload bækkener- var tvunget til kravlegård.

  Mit var sort og jeg fik lavet 3 store flightcases til alting. Har tit spekuleret på, hvor det mon er endt.

 2. På 31.8.2021 den 12:09 , Hasse Tang skrev:

  Nu har de jo allerede hyret Steve Jordan til den kommende turné, en udmærket erstatning vil jeg mene. Måske han ligesom Darryl Jones kan overtales til at blive hængende...?

  Wow, det bliver spændende

 3. Det må da være et kæmpe sæt, hvis det koster så meget at skifte skind.

  Har du mon fotos- er lidt nysgerrig, da jeg selv har haft et par sæt professional DX- de var topserien dengang...

 4. 22 timer siden, Gunnar Kristiansen skrev:

  Keith Richards dør aldrig - det er bevist!

  Præcis- han må efterhånden være kemisk præpareret på indersiden😆

  Gad vide om de fortsætter- Charlie er ret svær at erstatte

  • Like 1
 5. På 1.3.2021 den 21:08 , søs skrev:

  Kan da lige fortælle, Morten eftersøger ideer til disse podcast. Så hvis nogen har en god ide, er jeg temmelig sikker på, han er klar.

  Selv har jeg foreslået, han laver en podcast omkring trommespillet som et "håndværk" - forstået på den måde, at han finder nogle af "hverdagens" trommeslagere og interviewer dem omkring, hvordan det er at spille i de små forsamlingshuse, på cafeer, på små spillesteder og i idrætshaller. Det skal være de trommeslagere, man aldrig hører om, men som holder kultur- og underholdnings-industrien i gang i det små. Dem, der stiller op til moster Odas's 60 års fødselsdag - til cafe-jobs - på spillestederne - på mindre festivaler - og til de større halballer. Og altid med et smil på læben.

  Det kan også omhandle, hvordan de er kommet i gang med spilleriet - sikkert som helt unge - og har holdt spilleriet ved lige uden nødvendigvis at have fået undervisning deri. Hvordan de har formået at få et familieliv til at fungere, selvom de har været på landevejen i mange weekender.

  Ved ikke om Morten synes, det er en god ide - vi får se!

  God ide- mener at Lindy fra rigtige mænd, sæson 1, spiller trommer? Jeg kunne forestille mig han måske har en lidt anden tilgang end mange af os andre

 6. Jan Stevn Nielsen, medl. "Stevn", er desværre, alt for tidligt, sovet ind efter en hjerte/kar operation.

  Jeg kendte ikke Jan direkte, men jeg har en fælles ven som spillede med ham på hans adresse i Ullerslev,.

  Hvis nogen herinde kendte ham, må I gerne komme med kommentarer/anekdoter/historier.

  Jeg har mødt Jans kone og datter, derudover efterlader han sig også en søn- begge voksne. Mine tanker går til dem og jeg har lovet at hjælpe med salg af Jans trommegrej, men har brug for hjælp til vurdering af hans Premier Gen-x.

  Jeg tænker på at lave en salgsauktion og en tråd til vurdering.

   

 7. Jeg knækker aldrig stikker, men slider dem op. Jeg bruger også kun hickory stikker. Dog betyder det ikke noget, hvis årerne vender forkert- så skal man ikke engang være uheldig for at knække dem

  Det er jo muligt, at de er blevet bedre med årene- det er som sagt mange år siden og jeg anede ikke de stadig eksisterede, så noget er der vel sket. Jeg prøvede dem, dengang, fordi de var danske, men jeg hader at skulle vende mig til en ny stik og til 95kr. kommer det ikke til at ske.

  Jeg finder mine til max.75kr. og jeg har været heldig at få dem for 50kr.

 8. Jeg bruger Wincent 5A ell. 5AXL- dem kan jeg altid finde til en god pris og de er rimelig konstante i vægt/holdbarhed og "straightness". Før det brugte jeg tilsvarende Vater- lidt tungere, men også en rigtig god stik.

  Har for mange år siden prøvet B-stick- de knækkede for et godt ord, så ingen anbefaling herfra.

 9. På 17.8.2019 den 10:04 , henrikrathje skrev:

  og ja.  tyk alu opfører sig faktisk næsten som stål..  I volumen.. faktisk mere tone..

  Nemlig, der er meget tone.

  På 17.8.2019 den 15:16 , k_50 skrev:

  Den er blevet super flot! Godt arbejde

  Mange tak- jeg er ganske godt tilfreds

  På 19.8.2019 den 14:21 , Mads Valther skrev:

  WOW!

   

  På 17.8.2019 den 10:02 , henrikrathje skrev:

  SEJT MAND!!

  vildt fed!!!

  Tak, der er noget x-factor over den

 10. Ang. lyden, kan jeg sige, at der er meget af den. Uanset stemning og marshall kabinetter, trænger den fint igennem. God seidingfølsomhed. Meget kedellyd. Jeg skiftede topskindet til coated CS, så den fik en fed tør bund uden for mange overtoner. Tænker den er fed til alt med rock på og noget fed beskidt blues-rock.

  Snare bed er lavet bred og ca. 2mm. dyb. Der er plads til en 42-strengs. Jeg har lige nu monteret en 24-strengs, men tror faktisk jeg vil prøve en Puresound EQ.

 11. Så er der bestilt inlay- det blev Delmar blue sparkle- mest pga. farven. Det er udskibet fra ST-drums, så regner med det dukker op i løbet af denne uge.

  Har også fået den afprøvet i øveren, dog ikke med band endnu, men den lyder lovende. Desuden har den været udlånt til en stor knægt som spillede en sen aften på torvet i Rudkøbing til forfestival. Den var stemt ned i død, død og helt død- bestemt ikke min smag, men udefra passede det meget godt til gl. heavy kopi- Metallica, Black sabbath, Iron maiden osv.

  Lægger lige det sidste op, når den er helt færdig

   

 12. På 17.7.2019 den 08:16 , henrikrathje skrev:

  vigtigt at du ser prøver... TW sparkle er SLET ikke på niveau.. det er nærmest metallic i udseende.. hvor Delmar er ægte sparkle. der er også glass glitter.. det er ægte glas. Bemærk at Delmar Sparkle ikke er glas med bare plastic.. 

  glass glitter er bare svært at arbejde med i tynde stimler.. ikke umuligt.. Men svært at skære rent i kanten.. 

   

  glass glitter er også dobbelt så tykt.  og dæmper enhver kedel ret meget.. Men en tynd strimmel gør seføli kun minimal forskel.

  Yep, prøverne er på vej- venter bare på postnord. Jeg fik lige boret kedlen igår, samt fræset rillen til inlay lidt bredere, så den nu er 17mm. Uden at have noget at lægge i, synes jeg allerede det ser mere harmonisk ud og jeg hælder pt. nok mest til Delmar sparkle.

  Skal lige have fat i et bundskind og nogle længere stemmeskruer, så er den klar til testkørsel- mmmmh.

 13. 11 timer siden, Hamselv skrev:

  Det er da mega blæret det der.

  Rigtigt maskinarbejde er fantastisk når det er veludført. Jeg går selv med samme drøm, men har desværre ikke adgang til noget der kan håndtere de dimensioner. Men nu kan jeg jo se det kan lade sig gøre og så fremtiden jo vise om det bliver til noget.

  Den ser i hvert fald lækker ud og jeg forestiller mig den bliver knastør og kommer til at sig BANG når man knalder til den.

  Glæder mig til at se den færdig.

  Tak

  Jeg er i lidt ukendt land mht. lyd, så det bliver spændende. Heldigvis er der plads til at tweake på den.

  Jeg har rodet med projektet i nogle år i hovedet, og snakket med forskellige faglærere fra teknisk skole om det- en mulighed kunne også være at lave en i et cnc-bearbejdningscenter- måske som elevopgave. Jeg har ikke arbejdet med det siden midtfirserne, men det er da bare om at gå folk på dørene, så skal det nok lykkedes på et tidspunkt. Afsted med dig;-)

 14. 1 time siden, henrikrathje skrev:

  Sorry.. ingen blå sparkle :-(.. eller.  har noget lidt lysere blå sparkle i selvklæbende version..  Men det er jo noget tyndere.. Men det ligner den ægte vare 99,9

  Altså, tykkelsen gør ikke så meget, der kommer klarlak ovenpå alligevel. Jeg har kigget lidt på 3 forskellige fra ST-drums og der skulle gerne være et par vareprøver på vej, så jeg kan vurdere irl. Det der er min bekymring, er om man får den fulde effekt, så at sige, af f.eks. Delmar sparkle- det ser ud som om glas stykkerne er meget større end på TW's

 15. Jeg gik efter en børstet alu finish på ydersiden og lidt mere rå indvendig- her skal der ikke gøres mere. Jeg har lavet en rille til inlay, og hvis en og anden skulle ligge inde med noget wrap i blue sparkle- 10mm. bredt og som kan nå rundt om bæstet på 14", er jeg den glade køber??

  For at bevare finishen, får den en gang klarlak på ydersiden. Efter boring og snarebeds.

  børstet finish ydre.jpg