jepperask

Member
 • Posts

  151
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by jepperask

 1. Sejt projekt! Virkelig gennemført. Glæder mig til at følge resten af projektet.
 2. Fedt, sig til hvis du har brug for hjælp. Jeg kender andre sites der har haft success med at lade forum-brugere skrive artikler, som så skal godkendes af administrator, og derefter udgives. Kunne jo være en idé her, da jeg egentlig synes TS-forum fungerer rigtig godt og har fungeret godt i al den tid jeg har været medlem.
 3. Heyo. Jeg overvejer at tage det drastiske skridt, og sælge ud af mine bækkener, så jeg kan købe et el-sæt. Bækkenerne er som følger: Zildjian 14" New Beat Zildjian 18" K Custom Dark Zildjian 20" K Medium Ride Zildjian 22" K Custom Dark Ride Nu har jeg desværre ingen billeder, men standen er fin og uden hak mv. Hvad tror i jeg kan få for dem?
 4. Det kunne være blæret med en kølefunktion.. drevet af storetromme-pedalen!
 5. Jeg tror trådstarter tror at seidingen har 'gravet' sig ned i trommens kant. Som der er skrevet, er det "snarebeds" som sikrer at seidingen har ordentlig kontakt med bundskindet (Billede nedenfor). Uden, kan man risikere at trådene ikke rører skindet på midten og få en træls lyd. Mht. lakken er det med til at give trommen sin lyd, og den er sikkert 'født' med det. Fundet på google: "The surface finish on the inside of a shell certainly alters the sound. In very simple terms, a rough finish will tend to soften the tone, & a hard smooth finish will brighten the tone." http://www.drummerworld.com/forums/showthread.php?t=91031 .. og her giver lakken ovenpå så en tættere dækning end træet alene.
 6. Tror den bliver voldlækker med de chrome-lugs der!
 7. Jeg har faktisk aldrig kunne lide de snares hvor enkelt-lugs peger i hver retning, men det der ser f%¤#ing godt ud! Glæder mig til at se med resten!
 8. Det er lige præcist det jeg har gjort! Du kan se processen herunder - billede af den på side 4: http://www.trommeslageren.dk/forum/index.php?/topic/75044-14x6-stave-drum-sipo-mahogni/
 9. Jeg synes det er fint at købe en keddel, hvis det er en tromme du regner med at bruge (har selv gjort det samme, og bruger den som main-snare nu) - mens dét at bygge en keddel selv, mere er for projektets skyld, end den endelige lyd.. Jeg har endnu ikke fået hardware på min selvbyggede-keddel, men jeg tvivler på at jeg har opnået en lyd der overgår Keller eller lignende, men derfor har processen (fra planke til keddel) stadig været kanont fed!
 10. Fedt fedt! Selvbyg er for fedt! Hvordan regner du med at lave delene til den?
 11. De guld/messing-lugs jeg har linket ovenfor, med tube-lugs.. Er det den farve Messing får ved højglans-polering?
 12. Kan godt lide princippet bag de lugs dér.. Jeg fandt også nogle dobbelte, hvor de lignede 2 slanger.. kobra eller noget, men kan ikke finde dem nu! :-( Men det skal jo helst være noget der ikke stiller for store krav, udover at det kan drejes. En fuldstændig kontroversiel idé jeg kom på, var at alle skruerne skulle sidde skråt (alá 45 grader) og derfor have nogle claws med lignende skrå 'holdere'.. Presset vil ligge underligt og måske fucke trommens lyd op - men alle idéer bør jo prøves af!
 13. Det kan egentlig godt være du har ret.. Men det er ihvertfald den traditionelle 'rounded' som jeg synes jeg ser overalt.. Ligesom her: De lugs i tråden var en doven løsning, da jeg havde trommen liggende.. Men jeg vil helt klart også foretrække enkelte/dobbelte som ikke skjuler sporet. Gevindet hedder 7/32" diameter, så må lige se om vi har det til at ligge..
 14. Ja, de bliver runde. Synes personligt de her er fede, specielt den lange cylinder, med de indhak og kegleform for enden.. Bliver også dobbelt-lugs. Men det må jo godt være noget vildt og nyt - det er jo oftest de der er sjovest.. Har brugt Inventor på det sidste, og har efterhånden lært det basale. Så det er da smart at kunne tegne det og se designet, inden man går ud og spilder messing på at prøve sig frem.. (tror forresten jeg laver dem i messing, og så må jeg se om jeg kan få dem forkromet.. bliver nok ikke helt billigt). Fandt nogle priser på Ø10 x 300 mm for 4,5£ og Ø19 x 300 mm for 10,5£. Har her lavet en 'for sjov' rendering af en ST lug jeg havde ved hånden, ret simpelt i Inventor. (håber ikke jeg bryder nogle rettigheder):
 15. Jeg vil prøve at dreje et sæt lugs, men kan ikke finde ud af hvordan de skal se ud! Ved bare at det IKKE skal være tube.. Nogle idéer eller personlige favoritter? Vil bruge tråden til processen også, når jeg har fået det tegnet i Inventor. EDIT: De skal sættes på min stave-tromme, så måske nogle der ville passe dér? Den kan ses på side 4 her: http://www.trommeslageren.dk/forum/index.php?/topic/75044-14x6-stave-drum-sipo-mahogni/page-4
 16. Jeg havde på et tidspunkt 'senskedehindebetændelse' tror jeg det hed.. Det føltes som om håndledet var tykt og ømt. Jeg troede jeg bare kunne varme op inden jeg spillede, men det eneste der hjalp var en pause. Det skyltes mange ens bevægelser uden opvarmning. Idag samler jeg bare hænderne og roterer håndledene 30 sek og så er jeg klar. Nu ved jeg selvfølgelig ikke om det er dét du har, men det kunne jo være
 17. Min 4 år gamle computer loadede også langsomt, men mener jeg fandt en funktion der gjorde at den startede op uden at loade plugins - det gør den lige så hurtig som PT8.
 18. Mit M-Audio KeyReg 49 virker uden problemer med dens driver, også windows 8..
 19. Synes slet ikke det lyder godt.. er nok min bærbars højtaler. Og det med "even tension" er lidt misvisende, for det kræver at kedlen er perfekt, lugs har perfekt afstand og identiske, samme gælder reifer og hvad der ellers kan være.. Min erfaring er, at nogle stemmeskruer har mere at sige for lyden end andre, og det er dem man skal holde øje med. Pointen med den 6. skrue, var det at mikrofonen er i vejen - eller at det fjerner overtoner fra mikrofonen?
 20. Fedt! - hvordan har du gjort det? Med en Loop Station alá Boss RC-300? Vil gerne prøve det, men har ikke fundet ud af hvordan i Cubase/Pro Tools :-( EDIT: har lige sat din nye sang på - hvilket program?
 21. Forstår ikke hvorfor både Dave Weckl og Steve Gadd ikke er på listen.. :-/
 22. Jeg bliver lige nødt til at poste det billede her! Jeg har ikke fået fat i tennisbolde endnu, men jeg fandt 2 bordplader som er rimelig stive. Jeg tog for sjov nogle stykker træ og nogle 'havestolepuder' for liiiige at se om effekten ville ændres af et podie.. Og voila - det virker bedre end forventet. Det rokker og gynger lidt, men lidt mere vægt - så tror jeg det bliver godt. Jeg har selvfølgelig stadig planen med tennisbolde i baghovedet, men dét at storetrommens kontakt til gulvet er kappet, har givet en del.
 23. Jeg er kommet på mange fede fills ved at beatboxe eller spille på mine lår. Din hjerne kan have større forståelse for trommerne end din motorik - hvilket generelt er tilfældet for folk der slet ikke spiller trommer. Det er noget du så kan øve, så du impulsivt kan lave beats/fills.. Men det tager tid. Ligesom at en fodboldspiller skal bruge mange år, på at kunne ramme et punkt igen og igen. Jeg har udviklet mit spil, ved at kombinere det at spille selv (med lærer på) - med dét at spille til noget musik og til sidst med at spille med andre musikere.. De 3 ting giver en helt masse, på hver deres måde.
 24. Det er lige det med at få det lavet i 2 dele, altså hvordan man får de 2 plader til at stå godt fast, så man ikke føler det hele bevæger sig. Smart Jonas - og der er vel tilsvarende huller i bundpladen for at holde dem på plads? Skal man fastgøre andet mellem top og bund, sådan så bundpladens flade på gulvet, holder toppen fra at bevæge sig?