Kenneth Nielsen

Member
 • Posts

  468
 • Joined

 • Last visited

Reputation

3 Neutral

About Kenneth Nielsen

 • Birthday 06/20/1985

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profilinformation

 • Bopæl
  Århus/Aars
 1. Hvis skindet er clear, er det så ikke bare at få lavet en spejlvendt klistermærke? Edit: Det afhjælper naturligvis ikke at skindet skal males hvidt efterfølgende..
 2. Husk på at musik på universitetet ikke kun, og måske endda i mindste grad, handler om at spille musik. Jeg har flere bekendte som har taget uddannelsen her i Aarhus og de er havnet vidt forskellige steder. Jeg ved ikke hvordan systemet er bygget op i Aalborg, men i Aarhus skal man som minimum i løbet af sin uddannelse have et enkelt år på et andet fag, det såkaldte tilvalg, hvorfor man spredes i mange retninger. Nogle vender hjem til musik igen og andre finder ud af at de måske havde andre interesser. Min bandkammerat startede ud på musikvidenskab, tog tilvalg på humanistisk organisationsvidenskab og sporede sig hurtigt ind på en interesse for musikkultur frem for de mere praktiske aspekter og har f.eks. været i praktik som musikanmelder. En anden kammerat er endt med at være lyddesigner til computerspil og tv-reklamer. En tredje kammerat startede ud på musik, men skiftede gennem sit tilvalg retning til medievidenskab og er lige nu i praktik som rapporter på Smag på P3. Hvis du er stensikker på at du skal ud og være lærer/praktisk udøvende musiker, så kan jeg desværre ikke sige noget om uni vs. kons. Men hvis du vælger universitetet, så er der som sagt rig mulighed for spore dig ind på nogle helt andre retninger, hvis du i løbet af de første par år finder ud af at lærertjansen alligevel ikke skulle være sagen.
 3. Vi har i mit orkester 'Ghost of Belle Starr' tilmeldt os årets udgave af KarriereKanonen på p3. Hvis I har lyst, så giv os et lyt (og evt. et like på facebook). De to numre vi har indsendt til KarriereKanonen er semi-færdiggjorte øvelokaleindspilninger - vi ville gerne indsende det seneste materiale - og de resterende numre på vores facebookprofil er nogle efterhånden gamle demonumre. Vi har modtaget et tilskud fra Orkesterkontoen v. Aarhus kulturforvaltning til indspilning af EP her i foråret, så det glæder vi os til. Kom gerne med lidt konstruktiv kritik. Jeg tænkte det kunne være sjovt at høre, om der er andre her fra siden, der deltager? Links: KarriereKanonen Ghost of Belle Starr på facebook God weekend!
 4. Pyh ha, det er jo mit absolutte drømmesæt. Både hvad angår finish, størrelser og model!
 5. Hvad siger I forresten til muligheden med at det kan være de yderste par mm. af coatingen, der er gået løs og dermed resulterer i mislyden? Skal og kan sådan noget limes, og i så fald med hvad og hvordan?
 6. Tak for inputs! Jeg er helt sikker på at mislyden stammer fra den enkelte tromme og ikke andre dele på sættet. Jeg er også ret sikker på at det er i mødet mellem kant + skind + reife at problemet findes, men jeg må hellere tjekke efter om det skulle være spændehusene, der har løsnet sig under operationen. Spændehusene var ikke afmonteret imens jeg fjernede den overskydende coating, men de kan selvfølgelig have løsnet sig en smule. Jeg tjekker det i morgen aften og melder tilbage.
 7. Så fik jeg gjort noget ved sagen, men fik desværre ikke taget billeder af processen. Det fræsehoved, der skulle anvendes, havde min snedkerkammersjuk desværre glemt i Nordjylland, så det endte med at vi brugte et ridsemål med fastindstillet afstand til at trække/ridse en revne i coatingen. Efter at have ridset 5-6 omgange over hele trommen, kunne det lade sig gøre at knække den overskydende kant af. Det tog mig tre timer for hele sættet. Resultatet er dog lidt blandet. Jeg vil sige, at min tilfredshed er på 80%. Den gode nyhed er at det nu rent faktisk kan lade sig gøre at sætte moderne skind på trommerne og at det kan lade sig gøre at stemme dem. Sikke en forskel! Den dårlige nyhed er så at der er opstået en raslen efter indgrebet. Jeg har to mulige teorier: 1) den del af coatingen, som stadig sidder på trommen har sikkert løsnet sig en anelse under operationen, hvorfor der er opstået et lille slip mellem tromme og coating i de øverste millimeter, hvilket medfører raslen. 2) limrester på det nu blotlagte stykke trommer skaber en ujævn overflade mellem trommen og skindet og medfører raslen. Er der nogen der har et bud på om det er coatingen eller skindet, der rasler, eller måske en tredje ting? Og har I også et løsningsforslag. Sig til hvis nogle billeder vil hjælpe. Når (live)musikken spiller tror jeg ikke, at der er nogen der vil kunne høre mislyden, men jeg kunne forestille mig, at det ikke er godt til indspilning.
 8. Jeg havde ellers den forestilling, at det er skindet alene, der afgør hvor stort mellemrummet skal være, men jeg prøver mig frem og tager lige i underkanten ved første fræsning. Tak for de gode råd fra alle!
 9. Min snedkerven har sagt ja til at hjælpe mig med trommerne, endda allerede i morgen aften, så det bliver spændende. Jeg smider naturligvis et par billeder op af processen. Et par afsluttende spørgsmål: Jon foreslår et mellemrum på 8 mm. Henrik skriver 1-1,5 cm. Hvad bør jeg rette mig efter? Den afstand, jeg ønsker at kende, er målet fra trommens kant til der hvor det endelige snit i coatingen skal ligge. Jeg går ud fra at 13" og 16" skal have samme mellemrum, da skindtyperne her er ens. Men er det ikke noget med, at kanterne på et stortrommeskind er en anelse anderledes, så skal mellemrummet være mindre/større på stortrommen? Bedste hilsner
 10. Jeg var skam med fra starten - og tak for svaret!
 11. Tak for svarene. Jeg har tilfældigvis en bekendt, som er udlært møbelsnedker, så jeg vil kontakte ham og høre, om at han skulle have adgang til de rigtige redskaber.
 12. Skal jeg iøvrigt forstå det sådan, at der er mere besvær forbundet med at skulle anskaffe mig vintageskindene fra aquarian, end ved at skulle tilpasse kanterne på trommerne?
 13. Hej Henrik. Mange tak for dit svar! Fedt at høre, at det er et velkendt problem. Det løser samtidig også en gåde for mig, at coatingen er tilpasset en ældre skindtype. Jeg vil straks finde ud af at låne mig frem til de værktøjstyper du nævner. Du har vel ikke et godt trick til at få skåret jævnt og uden at skære ind i selve kedlen? Jeg tænker på om man kan lave en anordning, der holder samme afstand fra trommens kant og ned til snittet hele vejen rundt? Kan det måske være en fordel at sætte et stykke gaffatape på den blivende coating, sådan at knivens blad følger tapens øvre kant?
 14. Tak for tippet! Da du skar det stykket af din coating, hvordan fik du så løsnet den overskydende bane fra selve kedlen? Det lader nemlig til at min coating er limet ret godt fast hele vejen over, så jeg tænker at den kan være svær at løsne, hvis jeg endelig skulle få skåret den til.