søs

Member
 • Posts

  952
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

søs last won the day on August 16

søs had the most liked content!

Reputation

43 Neutral

1 Follower

About søs

 • Birthday August 22

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://skjelmose.mono.net/
 • ICQ
  0

Profilinformation

 • Køn
  Mand
 • Bopæl
  Vildbjerg (weest'å)
 • Interesser
  Løb, trommer, pc, familie - og MUSIK .. fra JAZZ til HEAVY ..

For- og efternavn

 • Fornavn
  Søren Ø.
 • Efternavn
  Skjelmose

Recent Profile Visitors

13,931 profile views
 1. Tjo - for mit vedkommende var det mere et spørgsmål om økonomi dengang. Fik tilbud om omtalte komplette 1973'er Ludwig 24/13/14/16/18 med originale Ludwig stativer + en Supraphonic 14x5 til den vanvittige pris af 3500 kr. i 1992 af en mand i Silkeborg - det kunne jeg ikke stå imod (hvilket jeg vist tidligere har fortalt ...??) Men jeg blev meget glad for sættet, der blev brugt alle steder - fra private fester i små forsamlingshuse - til store telt- og halballer (og derudover til hjemmelavet rock i øvelokalet). Fik aldrig klager over, jeg spillede for højt!
 2. Det fedeste sæt, jeg har ejet - er nok det der Mahogny Ludwig årg. ca. 1973, som jeg ejede i 90'erne. Der var enorm bund i de store kedler - og de sagde bare godt. Men mageligheden overvandt mig - og jeg skiftede til mere "normale" størrelser, så jeg nemmere kunne nå rundt på sættet.
 3. Hej Jørgen Mains! Det er godt nok længe siden! - Ja, kan godt huske, vi snakkede om Pearl fra 70'erne. Det, du har til salg på DBA, er fuldstændig magen til det, jeg havde - med de der mærkelige tam-holdere, der lidt levede deres eget liv. Jeg kunne aldrig få tammerne til at sidde helt rigtigt - og når man så endelig fik dem placeret bedst muligt, faldt det fra hinanden. Et lille billed fra et spillejob i 76-77, hvor de anes. Nu har jeg "kun" de der 80'er Ludwig 22-10-12-16 og Rathjes 20-10-12-14 - begge i sort. Kunne være sjovt at have de gamel Pearl igen - men jeg vil nok ikke få dem brugt. Det ku' være sjovt at mødes igen - men desværre er TS-dage vist historie ....
 4. Der er godt nok stille herinde - gad vide, hvor længe Gunnar bliver ved. Nå, men indtil da, synes jeg da, at vi skal have lidt gang i den igen. Har samlet en lille collage af de trommesæt, jeg har ejet gennem tiden. Kunne være sjovt, hvis andre følger op og viser deres .... 1. Blåt Pearl Fiberglass årg. 1975 (ejet 76-78) 2. Hvidt Ludwig årg. 1978 (ejet 78-80) 3. Natural Ludwig årg. ca. 1980 (ejet i 80'erne) 4. Mahogny Ludwig årg. ca. 1973 (ejet i 90'erne) 5. Sort Premier APK årg. ca. 1995 (ejet i 00'erne) 6. Hvidt Premier Club årg. ca. 1980 (ejet i 10'erne) 7. Sort Ludwig årg. ca. 1985 (ejer nu) 8. Rathje Drums årg. 2016 (ejer nu)
 5. Ja, jeg tænker også sagtens, man kan have overfræseren stikkende op nedefra. Jeg lavede mit setup, som jeg har set, Henrik Rathje gjorde til de TS-dage, jeg har deltaget i. Det virker rimeligt nemt, synes jeg. Nu ved jeg, hvordan det kan gøres - så på et tidspunkt vil jeg nok korte begge hænge-tammer ned til 8", som de normalt har i mere "moderne" sæt. Det er stadig lidt højt for mig med 9" tammer ovenpå en 22" stortromme.
 6. Så fik jeg min debut - hvad angår at afkorte tromme-kedler. Har en Ludwig tam med mål 12" x 11" - som passer til mit 80'er Ludwig trommesæt, hvor den anden tam er 10" x 9". Så jeg tænkte, at det måtte være muligt at ændre 12"-tammen til også at være 9" dyb. Heldigvis har vi et lille træ-værksted på mit arbejde med en god overfræser. Så jeg tog derind - og kreerede denne stander, som overfræseren kan sidde i. Lidt snilde - lidt gaffetape på kontakten - og det kører. Plus jeg har set, hvordan Henrik Rathje arbejder. Nu er begge tammer 9" dybe - og det blev desværre nødvendigt at "luse" de eksisterende huller til for at få samme afstand fra lugs til reifen - men heldigvis ses det ikke. Ganske vist er 12" tammen med 2 x 8 lugs - men det kan nok ikke ændres, uden det bliver synligt. Til gengæld lyder 12" tammen stadig svinefedt - selv med de gamle skind. Der er bestilt nye skind til levering i næste uge. 1. billed: Standeren, jeg måtte lave for at kunne spænde overfræseren fast. 2.billed: Gaffa-tape på kontakten - og overfræseren kører konstant. Nok ikke lovligt - men det virker ..! 3. billed: Første "gennemkørsel" med jernet, som jeg benyttede til at lave kanter. Det havde ikke helt vinkel nok, så jeg lavede et mobilt land (den løse bund) - som kunne hæves / gøres mere skrå efter behov. Så kanterne blev efterhånden, som de skulle.De 8 huller - på billedet øverst - blev "luset" af med små dybler, trælim og sort farve yderst, da de ikke skal bruges mere.Til slut brugte jeg et lille jern, der kunne runde den udvendige kant, så kanterne i begge ender af kedlen blev ens. 4. billed: Det - næsten - færdige resultat. Der mangler nye skind på 12" tammen - og en Gibraltar tam-holder på 10" tammen. (magen til den på 12"eren). De dele er bestilt!
 7. Kan da lige fortælle, Morten eftersøger ideer til disse podcast. Så hvis nogen har en god ide, er jeg temmelig sikker på, han er klar. Selv har jeg foreslået, han laver en podcast omkring trommespillet som et "håndværk" - forstået på den måde, at han finder nogle af "hverdagens" trommeslagere og interviewer dem omkring, hvordan det er at spille i de små forsamlingshuse, på cafeer, på små spillesteder og i idrætshaller. Det skal være de trommeslagere, man aldrig hører om, men som holder kultur- og underholdnings-industrien i gang i det små. Dem, der stiller op til moster Odas's 60 års fødselsdag - til cafe-jobs - på spillestederne - på mindre festivaler - og til de større halballer. Og altid med et smil på læben. Det kan også omhandle, hvordan de er kommet i gang med spilleriet - sikkert som helt unge - og har holdt spilleriet ved lige uden nødvendigvis at have fået undervisning deri. Hvordan de har formået at få et familieliv til at fungere, selvom de har været på landevejen i mange weekender. Ved ikke om Morten synes, det er en god ide - vi får se!
 8. Fedt at se, det er muligt at have gulvtammer tæt på, selv om BD er 24" ... det giver mig helt lyst til - igen - at investere i et 24" Ludwig sæt ... (men de er efterhånden hundedyre, desværre).
 9. Ved ikke, om bestemte mærker er bedre til metal end andre ... men det "normale" i den genre er vel mange tammer - og her kan store stortrommer blive et problem, hvis man er forholdsvis lille. Hvordan en lille mand som Simon Phillips kan spille med 24" BD'er og dybe tammer over BD'erne, er mig en gåde - men han sidder vist også ret højt på stolen (det dur jeg ikke til). Jeg synes dog sagtens, man kan få rigelig bund i en alm. 22" ... her et billigt sæt, som må kunne bruges ... https://www.dba.dk/trommesaet-pearl-slx-saette/id-1076252885/ Hvis man vil undgå at være "låst" i opsætning af tammer og bækkener, kan man jo vælge en "kravlegård" - (ligesom til et el-sæt, hvor dem til akustiske sæt dog er noget kraftigere). Ofte er der sådanne billigt til salg brugt på Facebook og DBA. Jeg har selv tidligere sværget til kravlegård, men da jeg efterhånden kun spiller 1 oppe og 1 nede, er det overbud med en sådan, synes jeg. Har dog været glad for at kunne placere bækkener nemt med en kravlegård - uden for mange bækkenstativer til at fylde gulvet ... Bækkener til metal, ved jeg intet om - dog har jeg hørt, nogle sværger til Paiste Rude, da de er holdbare. Har hørt godt om Zultan, som kan købes til fornuftige priser hos Thomann. Men om de er gode til metal, må andre bedømme ... https://www.thomann.de/dk/baekkensaet.html?filter=true&manufacturer[]=Zultan
 10. Tjo, faktisk ejede jeg helt nyt Ludwig og Paiste 2002 allerede i 70'erne - men motorcykler og kærester "ødelagde" det forhold dengang. Et nyt Ludwig sæt kostede dengang godt 10.000 kr - næsten umuligt på en lærlingløn. Så jeg har i min voksne alder (50+) efterhånden fundet brugte erstatninger for de tabte drømme fra dengang. I dag ville jeg squ' gerne have haft fingre i Niels' (k_50) "nye" fede Ludwig-sæt - som denne tråd egentlig handler om - men jeg har faktisk ikke plads til flere sæt.
 11. Jamen, jeg kommenterer da gerne en extra gang. Er helt med på, Ludwig og Paiste er en fed kombo - her Ludwig Classic Maple, Supraphonic 14x6½ og Paiste 2002.
 12. Var det sættet til 8000 kr, du fik fingre i ...? - Så godt tilbudet, men nåede ikke at reagere, desværre! Det var sa'me billigt!
 13. Efter en kort søgning fandt jeg denne tråd af Henrik Rathje, hvor han viser en god løsning på problemet:
 14. Henrik Rathje fortalte engang om Rohema ang. holdbarhed og pris. Så jeg har de seneste år mest brugt "Rohama Light Rock 7A", da de er lidt længere end alm. 7A - fås uden lakering, så de er nemmere at holde fast - og er extra lange i tippen (typisk som jazz-stikker), hvilket passer godt til mig. De holder fint til mit brug. Ellers bruger jeg "Vic Firth American Jazz AJ5" på små spillesteder, hvor volumen skal begrænses (omtrent samme længde som føromtalte Rohama) - har endda "Pell Wood No Noise 9A", hvis det skal være extra lavt. De 2 stikker er knap så holdbare som Rohema - de slides ret hurtigt i tippen. Spiller "lettere" rock - og ellers pop - og har tidligere brugt B-stick, men gik bort fra disse ... husker faktisk ikke hvorfor ...
 15. Podie med tennisbolde er fint nok til el-trommer, men jeg kan godt være nervøs for, om det er nok til rigtige trommer. Klagerne, jeg fik, var fra naboer 50 meter fra min garage. De sagde, de kunne høre de dybe lyde fra min stortromme inde i deres hus. Og jeg havde endda 50 mm leca-kugler + 50 mm isolering i gulvet. Men desværre ikke som sådan svømmende gulv - hvilket jeg tror havde gjort en stor forskel.