Så Har Vi Balladen


UlfN
 Share

Recommended Posts

Jeg har lovet at sælge noget grej for en ven. Tingene har han købt i Radioens underholdnings orkester, hvor han har spillet i mange år.

Jeg er ikke lige ekspert på percussion området, så jeg kunne godt bruge noget hjælp her.

 

Er disse congas på billedet samme model som på dette Dba link?

http://www.dba.dk/congas-gon-bops-california/id-1000643738/

 

24.08.2013 083mk2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Er de trommer her Djember? Når jeg søger på "Remo Signature Series Paulo Mattioli, får jeg billeder af den type trommer jeg normalt forbinder med en djembe. Hvad er nyprisen på sådan nogle?

24.08.2013 085mk2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror trommerne på billede to er Dunun-trommer ('Dooh-nun'). De bliver tit brugt i sammenhæng med Djembe, men spilles typisk med stikker, så vidt jeg kan se rundt omkring. - individuelt eller i sæt af 3. De lyder fedt, og dem der er muligvis de fedeste af udseende jeg har set.

Link to comment
Share on other sites

Nå, det ser vidt også ud til at de efter størrelse har forskellige navne. Dunun, Sangban og Kenkeni, hhv. 15", 12", 10". Jeg kan også kun finde den ene tromme du linker til; det ser ud til at meget af deres Signature world percussion er sat ud af produktion.

Link to comment
Share on other sites

Gon Bops er en legendær mærke fra California og gamle instrumenter er meget eftersøgt (især i den us-kubanske rumba-scene rund om San Francisco). Modellen hedder Mariano - måske en luksus udføring, fordi de originale congaer havde sort hardware. Mariano Bobadilla startede Gon Bops i 50erne. Den anden berømte pionier af modern conga-byggning er Tom Flores, som startede sin firma Valje samtidigt.

 

p.a.dogs1

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share