Namm 2014: Nyt Fra Zildjian


Gunnar Kristiansen
 Share

Recommended Posts

Namm showet i Anaheim, Los Angeles, er netop skudt igang. Pressemeddelelser og nyheder på nettet spreder sig derfor hurtigt, hvorfor læserne på TS da heller ikke skal føle sig snydt. Vi starter med Zildjian.

 

Zildjian har 3 grupperinger af nyheder.

 

3 NYE MODELLER

Zildjian har sendt en ny 16” K Light Hihat på gaden. Denne er skabt med udgangspunkt i det samme klangunivers som 14” K Light Hihatten, men med mere volume og langt mere “wash”.

 

Dernæst har Zildjian udvidet deres katalog med en 20” version af deres klassiske K Dark Thin Crash. Et komplekst bækken der skulle have en meget fyldig klang.

 

Sidst er der kommet et nyt 10” A Custom paper thin EFX bækken. Dette er fyldt med laserskårede små huller, der går bækkenet let, hurtigt og trashy.

 

cymbals_230114_3xzil.jpg

 

 

NY KEROPE SERIE

Zildjian vil nu igen til at lave håndlavede bækkener, efter i en årrække at have kørt hele produktionen på maskiner. Med deres nye Kerope serie er Zildjian nu igen tilbage ved rødderne, med en serie der tager udgangspunkt i 50’erne og 60’ernes bækkener. Noget flere konkurrerende mærker har lukreret på i flere år nu.

 

Serien består af 14” og 15” hihats, samt 18”, 19”, 20” og 22” bækkener.

 

Der ligger en masse historie og udvikling bag denne serie, og det kan du altsammen læse meget mere om her.

 

cymbals_230114_kerope.jpg

 

 

GEN 16 BUFFED BRONZE

Zildjians Sound Lab har nu, efter et par med den oprindelige Gen16 serie, udviklet den næste generation af "lav-volume-bækkener" til brug med eltrommer.

 

Serien hedder Gen16 Buffed Bronze, og noget af det man har lavet om er, at bækkenerne nu fremstilles af bronze istedet for nikkel, klokkens profil er ændret og man har tilføjet en overfladedrejning (lathing). Endeligt er der introduceret større modeller i serien, for at opnå bækkener med dybere grundklang.

 

Du kan læse mere om Gen16 Buffed Bronze her.

 

cymbals_230114_gen16buf.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share