Fjerne Lim Fra Kedler?


k_50
 Share

Recommended Posts

Jeg har for nylig byttet mig til et sæt, som er beklædt med noget kunstlæder, som jeg nok gerne vil have af, da det ikke sidder super pænt alle steder. Beklædningen er nem nok at trække af, men der sidder jo så en masse klisterstads tilbage. Så jeg skulle lige høre om der var nogen her, som havde ideer til, hvordan jeg nemmest får det af uden at beskadige lakken indenunder (eller mig selv).

Link to comment
Share on other sites

Jeg havde god erfaring med, da jeg skulle fjerne limen, at give kedlerne en gang olie. Det resulterede i, at limen blev blød/opløst. Herefter tog jeg en polermaskine med et gammelt viskestykke og "polerede" en stor del væk. Skal dog ikke kunne love at det ikke skader lakken - største fare er nok at det bliver meget varmt hvis man polerer for længe på et sted.

 

Kom gerne med en masse billeder af processen:)

Link to comment
Share on other sites

Alle 1z produkter kan iøvrigt købes hos P.Christensen (Mercedes) Kolding, Odense og Padborg.

Chrome polish kan også varmt anbefales:-)

Edited by Max
Link to comment
Share on other sites

Jeg plejer at bruge varmepistol og et stykke læder til at gnide limen af med.

 

Men det er muligvis for kraftig varme til at lakken kan klare det?

Uhh.. Pas på.. Varmepistol er svær at styre.. Især til lak.. Lige pludselig koger den.. Det vil jeg kraftigt fraråde at bruge til lim fjerning hvor der er lak nedenunder

Link to comment
Share on other sites

petroleum .. kan tage meget ,,, pave ..tectyl snupper det let ,, ved så ikke lige med lim men .. tro det kan nuppe det .. og det skader ikke lakken ,, petroleum er godt til mange ting i den retning .. men det lugter lidt

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Forsinket tak for alle de gode forslag! Jeg har endelig taget mig sammen til at hive beklædningen af den ene tom, bare for at så er jeg nødt til at gennemføre projektet. Limen er stadig lidt "våd" i det og temmelig klistret, og det lykkedes mig at få en smule af med en gulvklud og opvaskevand (det var hvad der lige lå i øveren). Det tog mig så bare noget lignende et kvarter for at få frigjort 10 cm2, så hvis projektet skal overstås inden jul, skal der stadig skrappere ting i brug. Jeg tænker olie som det næste forsøg, da jeg ikke er i besiddelse af power-tools eller et velventileret sted at arbejde.

En google-søgning har også ledt mig i retning af dette og lignende produkter, som jeg ville høre, om nogen havde erfaringer med. Ifølge Tesas produktinformation er det sikker på plasticprdukter, så det burde vel også kunne bruges på sådan en højst sandsynligt plasticbaseret lak(?).

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruger silikone opløser fra 1z, det fjerner lim men ikke lak.

Det kræver ihvertfald udsugning, ellers skal det foregå ude,

bruger det dagligt, og det foregår med luftmaske :-)

Men det virker

Edited by TorbenSkou
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Rensebenzin var en vinder. Indtil videre har jeg fået ordnet 12, 16 og 24, og det har vel taget mig en 4 timers penge eller sådan inklusiv efterfølgende voksbehandling, så det var slet ikke så slemt.

 

 

12" klar og 16" i kø

 

DSC_0058_zpsa8b247e5.jpg

 

 

Udendørs værksted er en vinder, når man bruger benz!

 

DSC_0059_zps5a8ce9f9.jpg

 

 

16" done

 

DSC_0060_zps42c661b0.jpg

Link to comment
Share on other sites

De er jo smukke :-)

 

 

Ja det pynter på det, også selv om de har lidt skrammer, især på stortrommen, som også er falmet en smule. Der er det smart, at benene sidder i de samme huller som spændehusene, for så kunne man lige dreje kedlen en kvart omgang og få en pæn side til at vende opad.

Jeg tror dog alligevel, de ryger til salg igen, når jeg får dem gjort færdig. Selv om looket er fedt og nærmest perfekt til det Disney-balle/karaoke-band, jeg er blevet shanghaiet til, er det sgu ikke helt mig, og de lyder på en måde også lidt for "godt" eller moderne - jeg savner grimhed og en 13" tom...

 

Anyways, her er et par billeder af 24, 12, 16 fra før job i lørdags. 14 og 18, stadig med vinyl, kan skimtes ovre hos percussionisten.

 

DSC_0062_zps12e35f71.jpg

 

DSC_0063_zpsdc3b17e9.jpg

 

DSC_0064_zps6e8472a0.jpg

 

DSC_0066_zpsc8583e8c.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share