80'er Rivival - Mit Barndomssæt Reborn!


mica
 Share

Recommended Posts

Er igang med at genoplive mit første trommesæt jeg har gemt og svoret aldrig at sælge. Det er et Tama Swingstar fra start 80'erne i 12x8, 16x16 og 22x14. Træsorten er vist noget filippinsk mahogni? Der er købt wrap (http://www.ebay.com/itm/221672579684?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT) som er skåret og klar, og 12'eren har fået fjernet gammel sølv-coating og maling er slebet helt ned som den første (f*ck det er hårdt arbejde!). Spørgsmålet er nu om jeg skal give den noget lak på indersiden eller hvad ville i gøre? Jeg går ud fra coating bare skal på de rå træ udenpå? Der er lavet dobbeltklæbende tape klar i enderne af hver "rulle" til hhv. 12, 16 og 22 af sælgeren. Er det en ok løsning?

 

drum1.JPG

 

drum2.JPG

Edited by mica
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest jon petersen

Lak indeni giver mere top og smæk - jeg vil ikke gøre det.....vil du have mere smæk, så er der så mange andre sæt, der kan give det....

Wrap med coating kun i overlappet er let, pænt - og efter min mening noget klamp. Der kan meget let komme steder, hvor wrappen ikke ligger stramt mod kedlen, og sidder og "buzzer", når du spiller. I det hele taget vil man gerne have at wrap og kedel er ét, så de vibrerer sammen. Fuldlimning er klart det bedste.


Omvendt vil jeg sige, at hvis der er et tilfælde, hvor det betyder meget lidt - så er det måske netop på kraftige Luan-kedler som disse.....de vibrerer ikke meget i forvejen.....

Jeg vil dog under alle omstændigheder anbefale at du fuldlimer.


Du finder let tråde om hvordan vi andre har gjort.Jon

Link to comment
Share on other sites

Guest jon petersen

Bare for at understrege, at der er det modsatte syn, så er der mange, som er tilfredse med "den nemme løsning".

Og at problemet med manglende kontakt klart er værst med tynde, resonante kedler - det modsatte af dine.


Hvis din coating er tynd - altså alt andet end eksempelvis Delmar Glass Glitter og lignende - er det efter min mening lettest at sætte den på i overstørrelse - og så skære af bagefter, eksempelvis 1 cm fra kanten.

Så hviler skindet ikke på coatingen - og du kan nøjes med at bekymre dig om at sætte coatingen stramt på, det er ikke SÅ vigtigt, at den kommer lige på....

Jon

Link to comment
Share on other sites

Jeg er af den skole som også sætter coating på i over størrelse (højden) og så fræser jeg den til så den passer perfekt med bearing edge

 

Hvis man fuldlimer er der ingen problemer i det

 

Jon: har du oplevet problemer med at skindet rører ved coatingen eller er det at kedlen bliver for bred så skindet går stramt på du tænker på?

Link to comment
Share on other sites

Og ingen lak inden i!..

Man kan hvis man vil spraye den med et tyndt lag maling (som Gretsch gør).. Det er ikk noget der ødelægger noget.. Men ikke hærdende lak.

 

Jeg bruger et enkelt tyndt lag olie.. Beskytter mod fugt og påvirker ikke lyden så undertegnede kan høre det :-)

Link to comment
Share on other sites

Guest jon petersen

Nu er det jo ikke alle, der har en bordmonteret fræser......

:-)

Størst er problemet, hvor coatingen overlapper - og når der nu er et fint bearing edge på kedlen, synes jeg bar det er forkert at skindet overhovedet rører ved coatingen.

Der er jo intet formål med at coatingen går til kanten - det kan ikke ses for skindet.

Jeg synes det er fint at gøre som Heskjaer har gjort her:

http://www.trommeslageren.dk/forum/index.php?/topic/85695-foerste-selvbyg-fra-bunden/


Og som sagt - det er skidt at skære i tykke Glass Glitters - men en tynd Pearl kræver kun 2-3 rimeligt forsigtige ture med en skarp hobbykniv - så er strimlen lige til at tage af.

Jeg tror, jeg ville gøre sådan også selvom jeg havde en fræser......det går SÅ hurtigt, at jeg ikke tror, at du kunne nå at indstille maskinen før jeg er færdig....


Jon

Link to comment
Share on other sites

Det var bestemt ikk ment som kritik.. Bare nysgerrig

 

Jeg gør det fordi jeg synes det er pænere og fordi jeg nørder en anelse.. Kun en anelse! ;-)

 

Og det er helt fint at skære det af..

 

Glass Glitter er bare noget bæ.. Ødelægger lyden og MEGET ubehageligt at arbejde med.. Og svært at arbejde med.. Og dyrt..

Link to comment
Share on other sites

Ps: man kan sagtens "fræse" det til kanten uden fræser.. Skær af med hobbykniv til kanten.. Så sliber man med en stor fil.. Beskyt kanten med tape.. Og så slibe med fint sandpapir (dæk coating og kant med tape igen så man ikke ridser noget

 

Men den coating der er tale om her er vist ikke rigtig coating men en slags "kind-off wrap"?.. Så vær som sagt forsigtig med lim osv!

Link to comment
Share on other sites

Guest jon petersen

Jeg tog det bestemt heller ikke som kritik - og ja, det er bestemt muligt at gøre, som Henrik beskriver.

Pænere....tjah.

Det er under alle omstændigheder usynligt.


Jon

Link to comment
Share on other sites

Hej. Så gik tråden da lige amok i info.. Fedt! :)

 

God info ang sparklewrap og lim! Jeg tester lige med en lille stykke først så! Alle stykkerne er skåret til i forvejen så de passer med den gamle stykker der sad på.. Det er rigtigt at den coating jeg har købt er lidt mere "voksdug-agtig" i det.. Mere fleksibel. Det kan selvfølgelig spille ind på om der skal lim på eller ej..

 

/M

Link to comment
Share on other sites

Nu er jeg nået til indersiden af min 16x16 og det er fandme uoverskueligt (ydersiden blev hjulpet af rystepudser). Findes der nogen smartere måde at slibe maling af på indersiden af en tromme end håndkraft? En slibemaskine er jo flad og vil grundet krumningen ikke kunne få kontakt til overfladen på indersiden.. Findes der noget værktøj derude der kan det?

Link to comment
Share on other sites

Den lamel rondelsliber vil så slibe på tværs af åreretningen i træet. Det giver ofte grimme slibespor.

Med ziehklinge kan man arbejde med årerne i træet, og så give en let håndslibning (med årerne) som afsluttende finish. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share