Kuffertsæt


theghoul
 Share

Recommended Posts

En af mine venner inviterede mig for et par år siden på en jam, hvor jeg spillede på hans hjemmelavede kuffertsæt. Her den anden dag faldt jeg så over en kuffert i vores storskrald og besluttede mig for at bygge et kuffertsæt selv. Samtidig ville jeg benytte lejligheden til at få ryddet op i mit loftsrum, hvor jeg har lidt for mange ubrugte trommer og ubrugte dele liggende. Idéen er, at have en piccolo og hi-hat og ridebækken i en taske. Resten skal kunne passe ned i kufferten. Jeg spiller pt i en skramlet bluesduo, hvor vi gerne skal kunne hoppe i en taxi, når vi skal ud og spille. Desuden spiller vi nogen gange i meget små lokaler, hvor et trommesæt simpelthen er for meget.

 

Der er brugt en 12" tom til stortromme, en 14" sidetam er skåret ned i højden, så den passer i kufferten og så havde jeg en 10" koncerttam. Mine krav til mig selv var, at jeg ikke ville ud og købe noget nyt. Resultatet er ikke værst, men sættet er ikke færdigt. For ikke at sættet skal lyde af lort, har jeg dæmpet "stortrommen", så meget at den lyder fint, men lidt for dæmpet til vores blues (!). Jeg har en 16" afskåret top, som er blevet til overs fra et cocktailsæt, jeg byggede for nogle år siden. Den skal jeg have i som stortromme i stedet. Og så mangler jeg dele til en ordentlig skinne til pedalen og noget Pearl bækkenstativ, som passer til at glide ned i et pearl-tommount, som skal monteres i højre side og være teleskopagtigt, lidt som antennen på en transistorradio. Nu må jeg lige have skrabet de sidste dele sammen, så poster jeg det færdige resultat.

 

https://www.dropbox.com/s/kh4p09g8ct70prd/DSC_0105.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/jdshfnm35xipd9y/DSC_0108.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/6wak1bu5xxdtxxj/DSC_0106.jpg?dl=0

 

Link to comment
Share on other sites

Det er sejt, ja. Men før det lyder rigtig godt, så kommer det ikke på tavlen. Kufferten er lavet i ca. 2 mm tyk plast. Der er lukke- og låsemekanismer der rasler. Sættet står og vipper, når jeg spiller på det. Der er udfordringer nok. Men når stortrommelyden bare er fed nok, så klarer vi nok også det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share