Premier ombygget til el-sæt


søs
 Share

Recommended Posts

Hej gutter!

Nu der ikke sker så meget på TS, kommer jeg med mit eget lille bidrag. Har været vist under "Selvbygger forum" for et par år siden - dog i anden sammenhæng.

I 2016 begyndte jeg at ombygge mit el-sæt bestående af 3 x PD100 (tammer) + 1 x PD125 (lilletromme) + 2 x CY 8 (hihats - een i hver side) + 2 x CY14C (crash) + 1 x Cy15R (ride) + 1 x KD9 stortromme-pad. Modulet er Roland TD-25.

Jeg tog indmaden ud af to af PD100'erne og indbyggede i henholdsvis 10" Premier tammen (se billede 3) + 14" Premier gulvtam (her brugte jeg en metal-forlænger - billede 4). Den tredje PD100 blev brugt i Premier stortrommen (billede 2) - denne er senere udskiftet med en PD120 for at undgå for megen "rebound".

Det smarte ved at bruge 10" og 14" tammer er, at de kan sættes ind i hinanden under transport (se billede 5) - derfor er der et træstykke i bunden af 14", for at undgå den lille tam rører triggeren). Ligeledes passer air-venten med stikket til jack-kablet, så jeg ikke behøver bore for mange huller i tammerne.

Jeg bruger stadig de samme bækkener - dog er min "main" hihat udskiftet med en VH11, så jeg kan bruge et rigtig hihat-stativ. Dog virker VH11'eren ikke HEEEELT præcis som den gamle CY8, men det går.

Og - nu har jeg brugt det ombyggede sæt i knap 2 år. Det har været med på 30-40 jobs siden ombygningen, og det fungerer perfekt. Dog bliver det aldrig som mine akustiske sæt, men til små-jobs i forsamlingshuse og andre små steder, er det perfekt. Lyden er ganske ok, synes jeg - hør selv her:

http://skjelmose.mono.net/upl/10013/Lavsoloverrhus.mp3

IMG_1839-1.jpg

IMG_1637-1.jpg

Premier el-sæt.jpg

IMG_1410-1.jpg

IMG_1409-1.jpg

El-trommer.jpg

Edited by søs
Link to comment
Share on other sites

Ja. det næste - der ville sætte "prikken over i'et" - er bækkener, der ligner "rigtige" bækkener.

Havde tænkt på disse: https://jobekydrums.co.uk/product-category/e-cymbals/jobeky-low-volume-electronic-cymbals/?fbclid=IwAR0NbVqcGlLa5F73ITJgkCurzMT9bWQWxmZiJVRrXSwYPwbthLGPoUSmSAc

- men har hørt fra et par stykker, der har købt dem, at de ikke trigger specielt godt til Roland moduler - at der er lang leveringstid og ingen svar ved spørgsmål/reklamation. Så gider jeg ikke prøve.

Det er ellers nu, de skal købes - inden England forlader EU. Efter det bliver de nok noget dyrere ...

Edited by søs
Link to comment
Share on other sites

Ser fedt ud...

 

Har selv et TD30 hvor det primært er størrelserne på tammerne (men delvist også lilletromme) der generer mig. Der er bare noget med ergonomien og spilbarheden, som ødelægges synes jeg...

Har overvejet ATV, men synes ikke modulet var så fedt da jeg prøvede det. Og jeg er usikker på om det er 100% integrerbart med Roland (positions sensorering og alt det der hejs...).

Link to comment
Share on other sites

14 timer siden, Gunnar Kristiansen skrev:

Hej Søren.

Fedt indlæg, og fed idé.

Hvis du vil prøve at gøre dig trigger-erfaringer med nogle UFO-bækkener, så sig lige til. Jeg kunne nemlig godt lide at vide hvordan det egentlig spiller. Det eneste jeg ikke har (du kan låne), er triggere. Har du en idé til at løse det?

Det lyder spændende. Jeg har en 15-20 stykker af de her triggere i en kasse - men ved umiddelbart ikke nok om, hvordan man får dem til at virke på et bækken. Skal de virke på et ride-bækken, skal der jo to til - hvordan man får dem til at spille sammen, ved jeg heller ikke.

Jeg vender tilbage, hvis det bliver aktuelt - ellers et godt tilbud, Gunnar - tak for det.

Trigger og cone.jpg

Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, Lille John skrev:

Ser fedt ud...

 

Har selv et TD30 hvor det primært er størrelserne på tammerne (men delvist også lilletromme) der generer mig. Der er bare noget med ergonomien og spilbarheden, som ødelægges synes jeg...

Har overvejet ATV, men synes ikke modulet var så fedt da jeg prøvede det. Og jeg er usikker på om det er 100% integrerbart med Roland (positions sensorering og alt det der hejs...).

Ja, størrelserne på snare og tammer er vigtigt, synes jeg osse. Kunne godt tænke mig at prøve denne snare fra Drum-Tec (billed 1):

https://www.drum-tec.co.uk/drum-tec-diabolo-13-x-5-snare-drum-hand-hammered

Har læst en masse godt om den - den skulle passe til Roland's moduler, men ved jo ikke - hvor præcis, den er og føles. Prisen på 399 euro er jo ikke dyrere end Roland's tilsvarende snare-pads.

Har aldrig prøvet ATV, men har købt en "2box DrumIt Three" (billed 2) for nylig. Dette modul har nogle fede lyde (og du kan købe flere, hvis du lyster - bl.a fra Superior Drummer), men jeg synes, den er lidt upræcis ind i mellem. Det er, som om, den bliver en smule bagefter (latency) af og til - særlig BD'en er slem. Det kan man sikkert redigere sig ud af, men så langt er jeg ikke kommet endnu (menuen er lidt rodet). Ligeledes fungerer min hihat - VH11 - heller ikke optimalt med modulet.

Her er Roland's moduler langt lettere at betjene - nærmest plug'n'play. Dog har jeg i tidens løb rodet en hel del med at finde de rigtige lyde i TD-25'eren - og bl.a. stemt op og ned på lydene for at opnå så meget "naturlig" lyd som muligt.

 

1004756_drum-tec-diabolo-hand-hammered-snare_1_600x600.jpg

DrumIt.jpg

Edited by søs
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hvor fedt:)...må jeg låne dit billede til inspiration herhjemme....jeg har selv et lækkert Roland trommesæt...hvor kun min stortromme  er et??????...jeg spiller med KD-9....er meget glad for den og den gør sit job...det er nok kun str jeg er “kræsen” med....når jeg er vant til at køre med en 22 tommer på akustisk:D....så din ide med at få den sat i en almindelig stortromme vil jeg prøve....hvis jeg kan hitte ud af det:D

Link to comment
Share on other sites

S'fø'li' må du bruge min ide med at montere en Roland pad inde i stortrommen. Det med at "hitte ud af det" er jo helt op til een selv. Jeg fik en pladesmed til at bøje / svejse en metal-holder, som sidder fast der, hvor tamholderen normalt sidder - i de samme huller som tamholderen (ingen extra huller i BD'en).

Jeg har forsøgt at tegne, hvordan metal-holderen ser ud (de røde streger). Det hvide runde hul er slagsiden - det sorte hul er frontskindet. Pad'en sidder så spændt fast på den (røde) metal-holder yderst på "pinden".

BD.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share