Fra butiksdisk til landevej

Thomas Holmen - Trommeslageren.dk

Af Thomas Holmen, februar 2007.

Thomas Holmen har ekspedieret mange danske trommeslagere, sidst gennem 12 års arbejde i Pro Drums i København. Men chancen bød sig, og Thomas tog den. I dag er det slut med at lange trommer over disken, for nu fyrer Thomas den af på alverdens scener med bandet Infernal.

Jeg er 38 – snart 39 år – og har med undtagelse af enkelte pauser, arbejdet i musikforretninger siden jeg gik ud af skolen. Jeg er udlært i Musikhuset Aage Jensen. Jeg arbejdede siden hen i Super Sound, men holdt op da de valgte at nedprioritere trommeafdelingen. Da Uffe Folkmann så startede Pro Drums, tænkte jeg at dette da måtte være det rigtige sted for en trommeslager at arbejde! Det endte da også med et samarbejde der varede næsten i 12 år.

Jeg har lige siden 7.klasse spillet trommer og har flere gange prøvet at tage springet til udelukkende at spille trommer. Men det er nemmere sagt end gjort, specielt jo ældre og mere ”sat” du bliver. Det har da også været fint nok at spille ved siden af arbejdet, og jeg har bestemt taget min tørn af ”røvbalde jobs”! Ikke fordi at jeg ville have været foruden dem, de har givet mig masser af rutine og mange hyggelige timer, men jeg har mange gange følt at der skulle ske noget større og vildere! På et tidspunkt blev jeg altså træt af at slæbe rundt på min bækkentaske om natten på Nørreport station, efter at have spillet gammel blues og brudevals! Og jeg troede faktisk også at jeg var ved at gå i stå på et tidspunkt.

Så tilfældigvis blev jeg hyret til nogle playback jobs i Jylland med den norske sangerinde Maria Mena, og her møder jeg for første gang Infernal. Jeg havde faktisk aldrig rigtig hørt deres- eller den type musik. Men jeg blev kort og godt blæst tilbage og meget imponeret over Paw og Linas sceneoptræden og deres vanvittige proffe energi. Med det samme fik jeg ideér og vilde billeder inde i hovedet at hvordan jeg kunne kombinere mit trommespil med den form for musik. Jeg måtte hilse på Paw og fortælle ham om mine tanker, og han foreslog et møde i deres studie 2 dage efter. Det endte med en kanon hyggelig aften, flere flasker vin og god natmad og en masse musiksnak. Og 14 dage efter blev jeg spurgt om jeg ville være deres nye trommeslager. Super fedt og en hård opgave ventede forude ,da jeg skulle lytte en masse af deres numre af, og desuden tænke over hvordan jeg skulle spille og fordele mine trommeroller i den elektroniske musik.

Mit største problem var at jeg ikke havde noget øvelokale, så jeg kunne kun øve ved at sidde om morgenen og lytte og skrive notater! Og nå ja…jeg havde jo ligesom et perverst stort USA Gretsch trommesæt stående pakket ned i kasser! Surt, øv øv – ikke så fedt at møde op til den første øver og så kun have spillet numrene igennem én gang på trommesættet som jeg måtte sætte op ude hos min svigermor! Men det gik og det var super fedt. Jeg har siden hen fundet ud af hvor meget energi og power det kræver at spille trommer i et band som Infernal, foruden en hel del koncentration da der også skal arbejdes med at spille med triggere og starte/stoppe samples forskellige steder i musikken. Og så giver det også en god rutine i at spille efter click.

Mit samarbejde med Infernal blev mere og mere omfattende, der blev flere og flere jobs, rejser til udlandet og jeg kunne mærke at jeg måtte satse på dette 100%. Nu måtte det være, slut med at prøve både at passe et arbejde, spille musik og have tid til den lille familie. Uffe i Pro Drums forstod min situation og supportede mig 100%, og vi sluttede vores samarbejde i forretningen.

Vi skal nu snart forberede Infernal sommerturen 2007, hvor jeg glæder mig rigtig meget til at spille på mit nye ddrum Diode acrylsæt, som er et helt nyt set-up i forhold til hvad jeg har prøvet tidligere. Jeg håber at vi ses ude i ”marken” – alle der spiller og/eller hører musik bør opleve en Infernal koncert. Her får du en spændende blanding af akustisk og elektronisk lyd, super meget power fra folk på scenen og masser at spændende musikalske elementer!

Tjek min hjemmeside på www.thomasholmen.com, hvor jeg har beskrevet mere om det tekniske set-up med Infernal.

http://www.thomasholmen.com/

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar