Historien om DW Drums

DW Drums' historie på Trommeslageren.dk

Drum Workshop – eller DW – er det mest succesfulde af de nye amerikanske trommemærker i dag. DW er grundlagt af George Way/Camco. Da Camco i midten af 70’erne besluttede sig for at stoppe produktionen, købte L.A. trommeslageren Don Lombardi maskinerne til fremstilling af hardware.

Den første produktsucces Lombardi fik, var den patenterede Chain-and-sprocket-drive stortrommepedal 5000CX. Pedalen blev en kæmpe succes og var snart fulgt op med turbo versionen 5000T, med fast underlagsplade, samt accelerator modellen 5000A. I 1980’erne stod DW i spidsen for dobbeltpedal-versionen af 5000 serien, længe før andre trommefabrikanter producerede deres egne dobbeltpedaler.

DW er blevet en af de førende custom-tromme producenter i verden. Og med valgmuligheder på over 150 finishes, valgfrihed mellem krom-, messing- eller sort hardware, er der virkelig tale om custom-trommer.

DW er også kendt for deres lilletrommer – ikke mindst edge modellerne, der er en hybrid mellem messing og træ.

Udover den fine udvælgelse af træ, bliver hver enkelt kedel testet og stemplet med kedlens egenresonans-tone før der bliver boret huller til beslag. Igen et DW speciale. Og når nu talen falder på træ, så har DW i de senere år nærmest kørt ret opvisning, når det gjaldt fremstilling af trommer i eksotiske finerer og træsorter. Her har nuværende leder af firmaet – John Good – vist sig som lidt af en troldmand.

DW fremstiller også billigere trommesæt med deres PDP serier, ligesom en udgave af DW’s trommesæt med lidt mindre spændehuse, fremstilles i Mexico, som en mellemklasses variant. På denne måde har man imødekommet i svært marked, hvor man tidligere kun sad på de helt dyre trommesæt.

Du kan læse meget mere om alle DW’s spændende trommer og projekter på deres hjemmeside.

http://dwdrums.com/

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar