NAMM 2014: Nyt fra Zildjian

Zildjian Kerope NAMM nyt - Trommeslageren.dk

Namm showet i Anaheim, Los Angeles, er netop skudt igang. Pressemeddelelser og nyheder på nettet spreder sig derfor hurtigt, hvorfor læserne på TS da heller ikke skal føle sig snydt. Vi starter med Zildjian.

Zildjian har 3 grupperinger af nyheder.

3 NYE MODELLER
Zildjian har sendt en ny 16” K Light Hihat på gaden. Denne er skabt med udgangspunkt i det samme klangunivers som 14” K Light Hihatten, men med mere volume og langt mere “wash”.

Dernæst har Zildjian udvidet deres katalog med en 20” version af deres klassiske K Dark Thin Crash. Et komplekst bækken der skulle have en meget fyldig klang.

Sidst er der kommet et nyt 10” A Custom paper thin EFX bækken. Dette er fyldt med laserskårede små huller, der går bækkenet let, hurtigt og trashy.

NY KEROPE SERIE
Zildjian vil nu igen til at lave håndlavede bækkener, efter i en årrække at have kørt hele produktionen på maskiner. Med deres nye Kerope serie er Zildjian nu igen tilbage ved rødderne, med en serie der tager udgangspunkt i 50’erne og 60’ernes bækkener. Noget flere konkurrerende mærker har lukreret på i flere år nu.

Serien består af 14” og 15” hihats, samt 18”, 19”, 20” og 22” bækkener.

Der ligger en masse historie og udvikling bag denne serie, og det kan du altsammen læse meget mere om her.

GEN 16 BUFFED BRONZE
Zildjians Sound Lab har nu, efter et par med den oprindelige Gen16 serie, udviklet den næste generation af “lav-volume-bækkener” til brug med eltrommer.

Serien hedder Gen16 Buffed Bronze, og noget af det man har lavet om er, at bækkenerne nu fremstilles af bronze istedet for nikkel, klokkens profil er ændret og man har tilføjet en overfladedrejning (lathing). Endeligt er der introduceret større modeller i serien, for at opnå bækkener med dybere grundklang.

Du kan læse mere om Gen16 Buffed Bronze her.

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar