Vælg af bækkener

Bækkensæt - om køb af bækkener - Trommeslageren.dk

Din personlige lyd

Vintage K Zildjian - Trommeslageren.dkStår du som begynder og skal købe dine første bækkener, så handler det oftest om i det hele taget at have nogle bækkener at spille på. Men med tiden, og som du udvikler dit spil og dine ører, vil du opdage, at du får din egen mening om hvordan dine bækkenerne skal lyde. Du vil måske ligefrem opleve, at du kan høre hvordan de burde have lydt. Og det er her jagten går ind.
De fleste trommeslagere søger nemlig denne særlige lyd igennem hele deres liv. Det bliver let en bekostelig affære, da man oftest skal igennem en masse bækkener, før man får fundet dem man kan lide i det lange løb.

Dvs. at man køber et bækken, spiller på det … og sælger det igen. Ind imellem dukker der så et bækken op der bliver hængene. Et bækken der får denne særlige status af, at have ramt netop din “indre lyd”.

Og lige netop disse bækkener er for de fleste trommeslagere deres kæreste eje. Disse bækkener er unikke og uerstattelige. Sagen er den, at hvis du bestiller ti ens bækkener af samme fabrikat, serie og størrelse, så lyder lidt alligevel forskelligt. Så når du finder lige netop dit favoritbækken, så er der ingen garanti for, at du kan finde nøjagtigt det samme bækken igen. Snarere det modsatte.

Patina

Man skal i sin jagt ikke være bange for gamle tilspillede bækkener. Tvært imod. Og tag endelig ikke tage fejl af bækkenernes udseende. Ofte går nye trommeslagere mere op i bækkeners udseende, end i deres lyd. Men med tiden vil man erfare, at ældre “patinerede” bækkkener, har noget andet og helt særligt at byde på. Disse bækkener er mere tilspillede, og oftest varmere, og rundere i klangen. Af samme årsag er der mange trommeslagere der søger på lofter og i gemmer for at finde netop disse “vintage” bækkener, som også sagtens kan være i ret høj kurs prismæssigt.

Bækkener - Trommeslageren.dk

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar