Valg af trommesæt

Sonor Feature Image Trommeslageren.dk

Er du i den heldige situation at du skal til at invistere i et nyt trommesæt, så følger her nogle gode råd.

Trommetanker
Da de fleste trommefabrikanter i øjeblikket står i kø for at overgå hinanden pris/kvalitetsmæssigt, burde det ikke være svært at finde det helt rigtige trommesæt…og så alligevel.

Går du efter et billigt trommesæt, så er der i dag flere billige sæt på markedet end nogensinde før. Enhver trommeproducent med repekt for sig selv har mindst én budget serie. Og taler vi anerkendte mærker, og i prisklassen ned til de ca. 4-5000 kr., så får man efterhånden rigtig meget for pengene. Men går man op i mellemklassen er der nærmest ubegrænsede muligheder. Mellemklassen rager efterhånden så langt op kvalitetsmæssigt, at proffe trommeslagere tit “nøjes” med et sådan trommesæt, da man ganske enkelt får mere for sine surt optjente spareknaster. I topklassen finder man selvsagt cremen. Men det er ofte til priser hvor man kan få adskillige mellemklasse trommesæt, så der er del overvejelser at gøre – skal man “nøjes” så der også er råd til en ny støvsuger, eller skal der virkelig punges ud?

Køb trommerne i de rigtige størrelser
Inden du bestemmer dig for hvilket trommesæt der ser bedst ud, skulle du måske også lige overveje trommernes størrelser. Hvad skal de bruges til? Skal du spiller heavy, jazz eller er det et all-round trommesæt du er på jagt efter? Kedlernes størrelser vil have en altafgørende betydning for om du vil være i stand til at opnå den lyd du går efter.

Er stativer og hardware i orden?
Uanset om du vælger kraftige eller spinkle stativer (tunge eller lette), så bør de være i orden. Stativerne (eller hardwaren) skal pakkes sammen og stilles op så mange gange, at er den ikke i en god nok kvalitet risikerer du ikke bare at den går i stykker, men også at den gør det på scenen. Og så behøver vi vel ikke sige ret meget mere før koldsveden begynder at løbe bare ved tanken….derfor: forhør dig i blandt dine trommevenner inden køb, og træk på deres erfaringer.

RIMS
RIMS var det første universelle tomtom monteringsbeslag på markedet. RIMS giver trommen mulighed for at resonnere frit. Det problematiske i at montere tomtombeslaget direkte på trommen er, at det forhindre trommen i at resonnere frit. Du får en længere sustain på trommen, og så giver denne form for ophæng også lydmæssigt mere volume. Der er derfor al mulig grund til at benytte denne form for ophæng hvis du ønsker en optimal trommelyd. I de senere år har de fleste trommeproducenter fået øjnene op for dette, hvorfor der i dag findes et utal af monteringssystemer.

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar