Historien om Asba

Historien om Asba trommer

Asba – en af de få franske producenter af trommer – startede i 1928 i Brevannes, ca. 15 km. fra Paris. Navnet Asba er en sammentrækning af “Alfred & Simone Boudard, Accessories”. Firmaet var ikke særlig stort, kun ca. 20 medarbejdere.

Asba var forholdsvist kendt op igennem 70’erne – især for deres meget kopierede cam-action Caroline stortrommepedal. Men Asba var også et innovativt firma. F.eks. opfandt de den første pedalstyrede koklokke (The Mambo), samt et sæt bongotrommer som man stemte på omtrent samme måde som rototommer. Deres “Russian Doll Kits” var heller ikke helt almindelige. Stortromme og gulvtom kunne åbnes midten, således at denne kunne “sluge” trommen et nummer mindre. På denne måde kunne alle tromme pakkes ind i stortrommen!

Asba lavede trommer i stål, fiberglas, phenol, acryl men også almindelige trætrommer – til en vis grad inspireret af Gretsch. Alle Asbas produkter var håndlavede og håndsamlede med en uhyggelig præcision, hvorfor de også var i blandt de dyreste på markedet.

Da japanerne fik for godt fat i markedet i starten af 80’erne måtte Asba desværre dreje nøjlen om – nærmere bestemt i 1981.

http://www.asbadrums.com

Vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar